Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков

Минималната работна заплата ще стане 310 лева
Обновена: 30 сеп 2012 16:26 | 30 сеп 2012 16:26,
228
Пенсиите скачат от април, потвърди Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото

Всички пенсии ще се увеличат от първи април, заяви финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи правителството е имало желание това да стане от началото на годината, но няма възможност за това.

Размерът на увеличението ще стане ясен на десети октомври, но то ще може да покрие инфлацията.

Увеличението на минималната работна заплата до 310 лева на месец, вече е заложено в бюджета за 2013 година, потвърди финансовият министър. При държавните служители трудовите възнаграждения ще скачат спрямо възможностите на ведомствата.

Заплатите на учителите обаче ще се увеличат със сигурност. 60 млн. лева са отделени от бюджета с тази цел.

Министерствата ще могат да използват спестените от тях пари за увеличението на заплатите на служителите си, обясни още вицепремиерът.

Министърът на финансите потвърди, че са осигурени 2,5 милиона лева за разработването на един от археологическите обекти в центъра на Варна, по-известен като Дупката.

Дянков посочи, че в министерството на културата вече работи екип, който ще ползва част от средствата, за да изработи идеен проект.

Министърът допълни, че му предстои визита в Шабла, където ще разгледа един остров, за който кметството е заявило желание да стане общинска собственост. На острова са намерени археологически ценности отпреди 4 хиляди години, но там е необходимо оправяне на инфраструктурата, посочи Дянков.

По думите му за разкопки министерството може да отпусне 300-400 000 лева, но поне още 2 милиона ще са нужни за ремонт на пътищата.

Министърът подчерта, че има възможност за финансиране на обекти и във Варненско, стига общината да започне да работи сериозно и да предложи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
9
 
! Отговори
дядо преди 11 години
на дянков му свиха сърмите.преди двайсетина дена каза твърдо от януари,след него човечето тутю запя,януари,януари,но кака менда тропна по масата и запяха нова песен Панаири Панаири,пари няма верваите.
23
0
 
2
 
! Отговори
брат МУ на винету преди 11 години
Бах мааму
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С две ръце за Доган, но никога повече за тия комунисти. БСП трябваше да бъде и в опозция, за да се видят тия смешковци какво могат. Просто си заминаха при НДСВ.
21
2
 
22
 
! Отговори
? преди 11 години
Този *** Дянков беше този месец в Кипър за 5 дни и забележете в хотел в които са платени 20 хиляди евро,тоест по 4 хиляди на вечер.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 21/Иван- И как да не е управлявала БСП точно 2 години в условията на криза. Нещо май си объркан с времето. Просто стандарта беше много по-добър и не се усещаше толкова.
19
2
 
16
 
! Отговори
Stas преди 11 години
Гербавите *** слагат минуси на факта, че социалистите управляваха много по-добре. Ами през мандата си точно 4 пъти своевременно индексираха заплати и пенсии, качиха тавана на пенсията до 700 лв, стандарта беше нормален, въпреки че също растяха цените на ток, горива.. Приказката на тия ***, че ония окрадоха всичко отдавна свърши. Няма кой да се върже на нея. За 4 години да са ги осъдили, но само с кьорфишеци и измислени милицонерски сводки нищо не става.
18
2
 
6
 
! Отговори
салих преди 11 години
Дянков работи за БСП.Какво ли са му обещали?
17
7
 
1
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Анонимен 13 - Ти в кома ли си бил - какви две години са управлявали в криза какви 5 лв.Тази сила БСП упояваше народа че и бизнеса им се върза че кризата ще ни заобиколи и цял свят ни завижда че няма да се сблъскаме с кризата.Те управляваха в огромен световен икономически подем - чудеха се какво да правят с излишъците които все пак идваха от нас данъкоплатците.И вместо да подменят с тези пари на 100 % рентгените на всички болници те "строиха" с Масларова и фамилия социални домове
16
2
 
13
 
! Отговори
марин преди 11 години
Най-добре ще бъде въобще да не увеличават пенсиите. Те така или иначе губят изборите.2.5 млн. пенсионери ще гласуват против тях. Този Дянков явно иска да провали ГЕРБ. Нещо като Троянския кон се изживява., но щом Бойко го слуша ще си получи заслуженото.Закъсняха тотално с пенсиите .Сега и 20% да ги увеличат си отиват. Това е!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май!
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще си го преместя фара на другия борд. То е ясно че 4 години само лъжи и разсипия. Още няколко месеца все ще се изкарат до изборите.
13
1
 
28
 
! Отговори
? преди 11 години
Aбе Дянков *** долен нали беше убеден че от 1 ви януари ще е увеличението.
12
0
 
12
 
! Отговори
Тиквата преди 11 години
Дянков маи прави предизборна кампания за БСП като некомпесира пенсиите от нова година
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само БСП е алтернативата и силата, която ще изхвърли тия комунисти. Ясно е, че по-добре управляват и 2 години се справяха много добре в условията на криза. 100 % увеличиха минималната заплата, 4 пъти пенсии, тавана от 500 лева на 700. Нека тия *** да го вдигнат на 900 да се види как ще стане. Но само с оплюване на предишните, за оправдание на калпавото си управление- нищо не става
10
1
 
6
 
! Отговори
1 април преди 11 години
Мони-Майтапчията
9
1
 
12
 
! Отговори
Chiko преди 11 години
Поредните милиционерски измишльотини. Не е нужно увеличение на пенсиите, а да се на хората това, върху което са се осигурявали реално и което за 3 години унищожиха. Да се увеличи или премахне наложения унизителен таван на пенсията, което е чист грабеж, за да се осигуряват хората върху реалните си доходи и да се пълни хазната. Какъв е смисълът да се осигурявам на максимума на младини и да издържам разни *** и тунеядци, а на старини да получавам минимума. Но от милиционер икономист не се став
8
3
 
21
 
! Отговори
Не думай... преди 11 години
Лъжливото овчарче пак се появи :) Говори си, не ни пречиш.Писна ни да си играем на тука има-тука нема. Ще видите вие дебелия!
7
5
 
21
 
! Отговори
до вас преди 11 години
хора на следващите избори бадете по разумни,моля аз все още нямам право на глас но знам че Бойко не е най нобрия избор..
6
1
 
27
 
! Отговори
ЕС=благоденствие преди 11 години
155 евро ще е вече заплатата.Как ще ги харча тез пари, не знам.
5
0
 
9
 
! Отговори
brigante преди 11 години
компенсират лекинко инфлацията:) ник'ви доходи не се вдигат!