Детските надбавки може да се увеличат, ама след години

Трябвало да има обаче повече приходи в бюджета, смята Тотю Младенов
Обновена: 30 окт 2012 15:00 | 30 окт 2012 13:15,
127
Детските надбавки може да се увеличат, ама след години
Тотю Младенов. Снимка: БТА

Министерството на труда и социалната политика дава близо 500 млн. лв. или повече от половината от своя бюджет за около 80 процента от децата в страната.

Възможностите са такива, че детските надбавки не могат да бъдат увеличени на този етап. Това
заяви днес пред журналисти социалният министър Тотю Младенов, който участва в дискусия по проблемите на корпоративната социална отговорност в централата на КНСБ, предаде БТА.

Министърът посочи, че ако има по-голям брутен вътрешен продукт и повече приходи в бюджета, през следващите години би било добре детските надбавки да се увеличат и да се подпомогнат  родителите с по-ниски доходи.

Още по темата

Миналата седмица майки от цялата страна излязоха на протест с искане за увеличаване детските надбавки от 35 лв. на 50 лв. и на майчинството през втората година от отглеждането на детето, което да бъде обвързано с минималната работна заплата. В момента то е 240 лева на месец. Социалният министър тогава обяви, че на този етап няма пари в бюджета за увеличение на детските надбавки. Тогава правителството реши да отпусне 30 млн. лева за строежа на нови детски градини.

Днес Младенов изтъкна, че министерството непрекъснато инвестира в социални услуги, като само за детски градини и ясли през 2013 г. ще бъдат отделени 30 млн. лв. По проекта "Социално включване" ще бъдат дадени 40 млн. евро на 70 общини за изграждане на общностни центрове за деца до три години и от три до седем години, отбеляза социалният министър.

Според Младенов правилната политика е в съчетаването на паричните помощи със социалните услуги.

Министърът посочи, че благодарение на направените икономии в Националния осигурителен институт, във фонда има повече средства  за пенсии, което ще даде възможност догодина да бъдат увеличени парите за пенсии с близо 600 млн. лева.

По думите на министър Младенов, ако приходите в бюджета продължават да се увеличават, през следващия месец ще могат да се дадат коледни добавки за най-ниските пенсии. В края на ноември ще се разбере каква сума може да бъде заделена и тогава ще се прецени кои пенсии могат да бъдат увеличени, посочи Тотю Младенов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Детските надбавки може да се увеличат, ама след години "това някакъв безвкусен, черен хумор ли е?
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Детските, пенсиите и всички плащания от бюджета няма да се вдигнат, защото: 1. Намалява работоспособното население, което произвежда БВП и съответно пълни хазната; 2. С много бързи темпове расте броя на населението, което не работи, няма образование и опразва хазната. 3. До няколко години България ще иска помощ от ЕС за справяне с бюджетния дефицит и социалното напрежение.... 4. Да продължавам ли ...?
50
15
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Ами малък ще е БВП я , всеки работи за по 600-700 лв. , а се моли на работодателя да го осигурява на 240 лв. за да не му отдържат 50 лв. повече данък !!! Така лъжете сами себе си , на дяволи искате да се правите ,но сте глупави ! Един народ е загубен ако бяга от плащане на данъци !
49
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обещавам да си платя данъците след като си нахраня децата...Това ще стане съвсем скоро...само икономиката ни да дръпне поне със 200-300%...дотогава ще ме хванете за к.ра...и не само вие,а и всяко следващо правителство.Който има малко достойнство би постъпил по същия начин.Докато не им спрем крана с парите,те няма как да спрат да крадат!
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То тази държава може и да се оправи, ама след години. Няма да сме живи да го видим. То всичко ще си дойде на мястото, ама след години. Смях в залата.
47
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тотьооооооо! Пак не позна! догодина ще има скок на детските, и знаеш ли защо - защото БСП ще дойде на власт и първото, което ще направи е точно това, гербераст на*ран!
46
1
 
7
 
! Отговори
гтн преди 11 години
Детските ще се вдигнат , ама някой друг път.
45
1
 
20
 
! Отговори
Писна ли ви? преди 11 години
БВП бил малко, защо е малък според вас защото създадохте условия бизнеса да уволни персонала си около 30%, защото заплатите на хората са смехотворни спрямо, доста европейските цени в магазините. И сега с цялата си наглост започнахте да се оправдавате с БВП, които вие срутихте и понеже хора имащи пари от стари години преди 2009, депозираха и не смеят и един хляб да си купят посегнахте и на депозитите, вие сте най ужасните и бездарни некадърници, желаещи да съкрушът и последните Българи останали.
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а защо ги наричат "детски надбавки", като те са социални надбавки. Аз имам дете, но такива надбавки не получавам.
43
1
 
19
 
! Отговори
коко преди 11 години
Прависте за детските ,че отиват при *** и за децата на редовните данъкоплатци няма....но такава е политиката всички наши правителства за тези 23г.пълен геноцид над БЪЛГАРИТЕ.Но явно така заповядат нашите господари от ЕС САЩ и Анкара.....
42
6
 
8
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 11 години
АБЕ ТО И СЕГА ЩЕ УВЕЛИЧАТ ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ ,НО НЕ ИСКАТ ПОНЕЖЕ САМО *** ПРАВЯТ ДЕЦА ,А БЪЛГАРИТЕ ОСТАВАТ С ПО ЕДНО ДЕТЕ !!!! АКО БЪЛГАРИТЕ ПРАВЕХА ПОВЕЧЕ ДЕЦА ОТ *** ,ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ ЩЯХА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ПОНЕЖЕ ЩЯХА ДА ВЛИЗАТ В ДЖОБОВЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ !!! А ИНАЧЕ НА ТОЛЕРАНТНИ СЕ ПРАВЯТ ,НЯМАЛО ДИСКРИМИНАЦИЯ , А ! ПРОСТО ЗАСЕГА НЕ ИСКАТ ДА ГИ ДАВАТ ЗА ЦИГАНЧЕТАТА ,КАТО ЧЕ ЛИ ТЕ НЕ СА ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ СТРАНА ,АБЕ ТЪНКИ СМЕТКИ ПРАВЯТ БЪЛГАРИТЕ ,АМА ЩЕ ИМ ИЗЛЯЗАТ КРИВИ СМЕТКИТЕ !
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искам увеличаване на детските! Искам да прат с бизнеса с детски надбавки за определен кръг от населението - търтейоподобните!
40
1
 
14
 
! Отговори
НАП-ер преди 11 години
Защо не ги обложите с данък? Ще попълни някой друг бюджет.
39
1
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Такава безотговорност и некадърност ... просто нямам думи! Това е унижение за всички нас, от всички поколения! Отделете мачинството - на осигурените да се изплаща % от осигурителния доход, а за втората година - МРЗ; на неосигурените - да преминават към минимална социална помощ!
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ирина Велкова с месечна заплата от 8000 лв, служебно БМВ и жилище закупено и луксозно обзаведено от Симеон Дянков"- край на цитата. Ами другарю Тотю Младенов откъде ще има пари за семейни надбавки и майчинство на работещите в БГ. Вие и вашите ***-държанки опоскахте всичко в държавата.
37
0
 
13
 
! Отговори
ДАА, преди 11 години
По този начин се НАКАЗВА НАРОДЪТ на Бг ,спал ---23г.
36
0
 
14
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 11 години
Tатко каза че ще ми купи колело ама друг път...
35
0
 
19
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Имам една мечта (М.Л.Кинг),един ден Държавата да влезе в Столипиново,Факултето,Максуда да провери всички нотариални актове там,да провери платените данъци,да провери платения ток и вода.И ако открие нередности,да постъпи както с Българите ! Дотогава ще имаме двоен стандарт
34
0
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Не е важно какво е завършил ,важното е да НЕ КРАДЕ,И ДРУГИТЕ СЪЩО!
33
0
 
11
 
! Отговори
I преди 11 години
Оф, ай стига сте ни занимавали с глупости, като ще има след години, напишете си тогава безмислената статия след години.