Тотю Младенов: Заетостта ще бъде приоритет

Увеличени средствата към трайно безработните и хората с увреждания
3 ное 2012 16:28, Петя Славова
189
Тотю Младенов: Заетостта ще бъде приоритет
Снимка: Булфото

Заетостта ще бъде приоритет в работата на правителството през следващата година. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов във Враца, предаде БТА.

Той посочи, че за следващата година се залага същото или близко равнище на безработица, каквото е през настоящата- 11-12 на сто средно годишно. Предвиждаме увеличение на средствата както по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", така и по Националния план по заетостта, допълни министър Младенов. Той не конкретизира какво ще бъде увеличението, но отбеляза, че средствата ще бъдат насочени към трайно безработните и хората с увреждания.

Много голям е интересът към схемите на оперативната програма, насочени към проблема с младежката безработица. По думите му стажуващите младежи вече са над 5 500, като повече от половината остават за постоянно приработодателите, при които стажуват. Над 2 200 са подадените заявления от младежи и работодатели по схемата "Първо работа", вече са подадени и първите заявления за проекти по схемата "Ново работно място", по която се предвижда и финансиране на фирмите за оборудване на новите работни места, допълни той.

До този момент са усвоени 30 милиона лева от общо 72 милиона от оперативната програма за безопасни иподобряване на условията на труд в предприятията. Според социалния министър, до крайния срок- 26 ноември, най-вероятно ще бъдат усвоени и оставащите 42 милиона лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
народ преди 11 години
Кой "разследващ" ще прояви интерес към Казус,касаещ действащия министър на МТСП-Тотю МЛАДЕНОВИЯ-ВИЖДА СЕ - никой!...В България съдебната система ВОНИ КАТО СКУНКС! Начинът по който се действа и липсата на справедливост в България са противни! Отлежават дела, за да могат корумпирани съдии да протакат до безсрочие и да преобърнат в смисъл:Крадеца вика:"Дръжте крадеца" е -и-ще е!...Мога да повярвам само, ако Тотю Младенови си "намери майстора"- законосъобразно за безчинствата си, осквернявайки, като зъл демон живота на неудобни му- на него- овластявания от поредните!..Корумпираната българска съдебна система не може, а- съди сама себе си! Трябва и силен натиск от вън за да се случи нещо + в тази мафиотизирана структура, наречена българска държава. ФАКТ е: Прикриваната злоупотреба с власт от действащ Министър МТСП-Тотю Младенов! Защото Закона се прилага при ДВОЕН СТАНДАРТ! Изп АгенцияГлавна Инспекция по труда НАРУШАВА законодателството, което тя КОНТРОЛИРА!: Конфликт на интереси /КИ/- при назначаване от Тотю Младенов на Данчо Кънев за ИД на ОД Инспекция по трудаПлевен. КИ и.. при освобождаването от Тотю Младенов на Данчо Кънев от длъжност ИД на ОД ИТ гр. Плевен по... взаимно съгласие.. след установен КИ и ОСЪДЕН за ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО му по чл.313 от НК с Решение по НОХД1024/2009г на СРС. КИ от Тотю Младенов, при злоупотреба със служебното му положение, за отмъщение по сигнал за КИ което ме квалифицира, преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ.
133
0
 
1
 
! Отговори
Kochev преди 11 години
mda...ste stroim intenzivno s eu parite indirektno oste 1100 djamii da dointegrirame etnicheski chistia narod s pravata vyara. taka ste osigurim mnogo rabotni mesta oste za prosperiteta na republikata.
132
0
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Тотю я лапай х.....я и спри да лъжеш
131
0
 
3
 
! Отговори
Фалконе преди 11 години
Кога бе Тоте кога? 3 000 ГОДИНА ЛИ?
130
0
 
5
 
! Отговори
Зима иде преди 11 години
Зимата пак ще изненада Тотю и шушумигите от Социалното министерствоКак ще посрещнат зимните студове нашите бездомни съотечественициЗа една "свободна кокошка " се полага повече пространство, отколкото за един бездомен Човек в българските приюти.Кучетата са по-добре, изхранвани с парите ни, които ние внасяме в ЕС като членски внос, а оттам ни ги връщат по "програми". Чуеш ли "програма", значи някой е лапнал кокала, а ние ще затягаме коланите
129
0
 
3
 
! Отговори
Куче звучи гордо преди 11 години
Тотьо няма ли да каже защо за издръжка на един бездомен Човек отпуска по 2,20 лева и този човек има право само три месеца да живее в приют за бездомни, а в същото време се отпускат по 5.50 лева за издръжка на бездомно Куче и то може да живее цял живот необезпокоявано в общинските приюти. Това не са приюти за кучета, това са зоологически градини, в които кучетата се настаняват и си живеят живота, а хората умират по улиците.Та парите ни отиват при Тотю, а той ги разхищава най-безцеремонно
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тотю е неуспешен министър - ренегат
127
0
 
3
 
! Отговори
Сизиф преди 11 години
Докога ще се наливат грешни пари в криворазбраната интеграция на циганитеДаваме си здравето, работим с кървав пот на челото, забранява ни се да ползваме болнични като се разболеем, не се изплащат болничните от НОИ, само и само да се вземат огромни данъци и с тях се плаща на *** да си правят деца в неограничени количества, без шанс да им се даде образование, което само по себе си ще интегрира това привилегиравано съсловие
126
0
 
2
 
! Отговори
Ленин е доволен вече преди 11 години
Докога ще съществува таван на осигурителния прагТова означава, че колкото и да работи един лекар, като се пенсионира ще взема колкото един кондуктор във влаковете на БДЖ , а може и по-малкоТотю е построил комунизмаНе е лъжа, че всички вземат еднаквоЗаплаща се добре само труда на висшите мениджъри като Дянков
125
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ ли ? преди 11 години
Европейска комисия им казва в очите: Става още по-лошо.А те: Да, ама пък асфалтирахме един път.Как ще ви изтърпим до изборите??????Дряновити сопи ще играят.
124
0
 
9
 
! Отговори
Поздрави МАЙКА си преди 11 години
Висше техническо образование-ОГРОМЕН опит / 26 г. /в нестандартното оборудване /от конструирането до готовото изделие /-произведени машини за десетки чужди фирми / абканти, гилотини, комбинирани машини др. /.Който е грамотен знае за какво става дума.И г- министре, от 2010 г. безработен. Фалира фирмата в която работех.Какво ли не опитвах.С решение на ТЕЛК - 66 % инвалидност.Три опита за собствен бизнес, чрез БТ.1.Не-бил съм българин2.Не-взимал съм инвалидна пенсия Е, как да не ви е-а мама
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помощи за *** и нископлатена работа за българите,за да се наливат пари в държавата! Никаква икономика,никаква визия за бъдещето, огромни социални контрасти, наддържавна олигархична прослойка, никакви инвестиции заради липсата на законност и тоталната корупция.
122
0
 
4
 
! Отговори
Пари или заетост? преди 11 години
Ама нали доходите уж бяха приоритет. Предпочитам да имам високи доходи, отколкото да имам голяма заетост.
121
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЕТОСТТА СЕ РЕАЛИЗИРА ЧРЕЗ СЪЗДАВАНЕ НА ИКОНОМИКА , НЕ МАГИСТРАЛИ.
120
0
 
10
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
Тотю..."заетоста е приоритет"...Верно е, вие бачкате така, че да нЕма заетост...
119
5
 
2
 
! Отговори
ТТ преди 11 години
Както съм казал и преди, магистралите са важни , а не хората.
118
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 години
Да тотьо,заетоста ще бъде приоритет,но не на некадърните гербери ,а на следващото правителство на което ти няма да бъдеш член,последния валс за вас започна.
117
0
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
А досега защо не беше!
116
0
 
6
 
! Отговори
един преди 11 години
Ако се приведе в приличен вид , ако спре да говори безпочвено и да лъже и той ще е безработен! Пожелавам му го от сърце!
115
0
 
11
 
! Отговори
Васо преди 11 години
А бе тоя абориген няма ли един път да се усмихне и да застане като човек?