Доган да не си играе с огъня, предупреди Станишев

БСП иска обяснение от депутатите си, подкрепили Марковска
Обновена: 6 ное 2012 20:06 | 6 ное 2012 20:05,
212
Доган да не си играе с огъня, предупреди Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Игра с огъня – така председателят на БСП Сергей Станишев определи думите на лидера на ДПС Ахмед Доган, че Балканската война е етническо прочистване.

Станишев определи оценката на Доган като погрешна и неприемлива. По негови думи по никакъв начин не може да се приеме тази формулировка, защото иначе нямаше в момента да има стотици хиляди български турци.

Според Станишев изказването на Доган и отговорите на парламентарни и извънпарламентари партии целят натрупването на краткосрочни дивиденти. Веднага след изказването на Доган ВМРО и “Атака“ поискаха лидерът на ДПС да излезе от парламента, а партията да бъде обявена за антиконституционна.

Още по темата

Не бива да се заиграваме с етнически произход и религиозни убеждения за краткосрочни дивиденти, категоричен бе лидерът на левицата. Той призова политиците да стоят на висотата на своята отговорност.

Не може да има политически оценки за исторически събития, категоричен бе Станишев.

Той обясни, че народът не ни е останал единен дълго време и днес не бива да се допуска да се създава разделение.

Към призива му се присъедини и Велислава Дърева. Тя беше категорична, че не бива да се разваля нещо, което е градено 100 години.

По нейни думи изказването на Доган обижда и всички български турци, които са загинали в тази война за свободата на България. Тя призова лидерът на ДПС да отвори списъците на загиналите при Балканската война и да види, че там има много турски имена.

Депутатът от левицата Ангел Найденов пък коментира темата за избора на съдия Венета Марковска за конституционен съдия.

Той заяви, че ръководството на партията ще поиска обяснение от всичките осем народни представители, който са подкрепили кандидатурата й в пленарна зала.

Изборът на Марковска за член на КС предизвика скандал, след като се появиха сигнали срещу нея, а Еврокомисията обяви, че може да има извънреден мониторингов доклад заради начина на избиране на членове на КС.

Найденов обясни, че иска да чуе аргументите им защо са подкрепили Марковска и защо не са се съобразили със становището на Изпълнителното бюро на партията да бъде подкрепен само техния кандидат.

Станишев от своя страна определи като прецедент реакцията на ЕК по случая. Той обясни още, че милиционерщината е навлязла дълбоко в съдебната система и изрази съжаление, че това се вижда и от избора на членове на ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сър Гей е Голяма работа, ама хората търся по-малки..
62
4
 
10
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Доган ще си играе с оганя и още как ! Нали лично ти и партията му се дупехте и въртяхте *** на сокола ГОЛЕМИЯТ ПОЛИТИК НА ПРЕХОДА ! Станишев вие също се редяхте на опашка с подаръче в ръчичка за рожденият му ден ! Доган ВИ ПЛЮ НА ВСИЧКИТЕ КОИТО СЕ ЦЕЛУВАХТЕ С НЕГО В ЛИЦЕТО . Като започнем от ОДС СДС НДСВ . Сега се готви с право да ХРАЧИ с тоберколозни ХРАЧКИ в лицето на ГЕРБ защото всички знаем че имат таини договори за подръжка ! Циркът свърши добре дошлив реалноста АЛЧНИ *** ЧЕРВЕНИ
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така, че ми предупреждавай вече оная работа, аз не съм вече доверчив, а и не мисля,,че ще ми пазиш интересите, алед като се коалира с тези, които не понасям.
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СерГей, недей да се плашиш! Доган винаги ще намери време и за теб! Нали бяхте в коалиция! ... заради което вече сте ми противни ВСИЧКИ комунисти...
59
2
 
1
 
! Отговори
От Шумен преди 11 години
До F.O.Z Напълно сте прав !
58
0
 
8
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
на тебе ти се ака,ама тоя се обади,а тиквун и сие траят като бити..и не комунистите съсипаха българия,а баш тия отвън,дето дърпат конците на куклите като костовчето,крадлив дедо,дУганя и тиквата
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя като го видя и ми се ака!Комунистите 3 пъти съсипаха България-Луканов,Виденов,Сер-геяРеволюция има в Испания, защото са безработни, гладни и банките им конфискуват домовете и са бездомни.За да стане революция са необходими тези неща.А аз хапнах, сега си пийвам бира, ще гледам мача Революция не може да стане пич!
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отклоняват вниманието. Това не е важно за обикновения човек. Било то българи или турци, арменци , евреи, и други. Хората мислят как ще изкарат зимата.
55
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие се гаврите 23 г. с народа ,другарю Станишев!
54
5
 
0
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
много се лъжеш, ако мислиш че някой ще чете това ... нечетивна стена от текст, няма нужда дори да се опитвам да рзабера какво те вълнува
53
3
 
11
 
! Отговори
La REVOLUCION преди 11 години
Единствената партия която има шанс на изборите срещу ГЕРБ е БСП! Аз ще гласувам за нея с две ръце както и цялото ми семейство и моите роднини и техните роднини и т.н. до като не спечелим изборите. Мисля дори да стана член на БСП младежко движение. Надявам се да приемат 20 годишни. Ако БСП не спечелят изборите значи е време за РЕВОЛЮЦИЯ!
52
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 11 години
до 61-ви.......Прав си :) Доги така майсторски го сложи на БСП на президентските избори че Станишев и Калфин онемяха....Така с половин уста уж призова да се гласу ва за Калфата и с ехидна усмивка че 1/4 от Турците гласуваха и половината от тях за Плевнята ! Помня думите на 1 депутат от Атака към БСП " Не се хващайте с тия,те са подмолни,коварни,подли,те работят за вашия опонент,който мисли за приятел ДПС и се коалира с тях гушва букета" Сергей,нещо ми се струваш прекаран а ?
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 52 dati pratna lekicko v ustickata s aramat oterki
50
1
 
1
 
! Отговори
trv110 преди 11 години
bg tryabva da gleda napred ne nazad tova e pravilnoto
49
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 11 години
Серьогата ревнува Доган от Бойко :) На изборите за президент Доган така технично го сложи на БСП, че няма начин да не е било съгласувано с Боко. Доган е атомното оръжие на БГ политиците. Който е приятелче на Доги Бой, той управлява масите. *** е един посредствен фес, но е в състояние да побърка 6 милиона българи с простотиите, които говори. И го прави поръчково :)
48
6
 
0
 
! Отговори
Kazah преди 11 години
До до 48Vzemai si hapchetata redovno be momche.
47
0
 
2
 
! Отговори
trv110 преди 11 години
borba za kokala
46
2
 
5
 
! Отговори
beer es преди 11 години
незная какво ще стане в България ,ако дпс вземе напълно власта, дали щея има България
45
12
 
5
 
! Отговори
GERB GERB GERBBBB преди 11 години
Серъога,гледам те,забавно ми е и не мога да спра да се смея ! Много пъти съм писал и казвал и пак ще повторя- НИЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ОЩЕ 3 МАНДАТА ДО 2025 ГОДИНА. ДПС са с нас и нямате шанс. Спонсорирахме и коалицията на Марешки и Янев/Либерален Алианс/ която на изборите ще има най малко 10 процента. Марешки само във Варна получи 80 000 гласа на кметските избори/ 35 процента/. А в страната ще има минимум още 6 пъти по толкова ! Все пак притежава над 700 аптеки. Депутата от ДПС Дидо Пеевски има най- силната медийна империя работеща за нашата партия. Ахмед Доган/най- умния политик/ също работи за нас ! 10 дни преди изборите когато положението бе на кантар между нас и БСП Меди До *** уж неволно произнесе думите че "АЗ РАЗПРЕДЕЛЯМ ПАРИТЕ В ДЪРЖАВАТА"...Бойко обеща за тези думи да го тикне в панделата и да му търси отговорност. Гражданите масово излязоха и гласуваха АНТИДПС,тоест за ГЕРБ която обеща да потърси сметка на Меди Доган. А се получи- Цвети Бориславова стриои общи хотели с дясната ръка на Меди- Арбен Хабалъов,Меди живее райски с най- голямата охрана на политик в България осигурена от ГЕРБ и нашите данъци. А Бойко вече до ри не споменава ДПС и името на Доган,а камо ли да го съди- ха хааааааааааа. Сега се подготвя почвата за коалицията ГЕРБ - ДПС- ЛИБЕРАЛЕН АЛИАНС/МАРЕШКИ И ЯНЕВ/ А БСП и партията на Кунева в опозиция. ГЕРБ- НИЕ СМЕ У МНИТЕ. А вие .........гражданите и хората на България- теглете,бачкате,блъскайте като роби само за сметки и консумативи и така ви минава животчето,а е толкова кратък......ГЕРБ- МАЧАКА ЗДРАВО НАЛИ !
44
4
 
7
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Доган ще си играе с оганя и още как ! Нали лично ти и партията му се дупехте и въртяхте *** на сокола ГОЛЕМИЯТ ПОЛИТИК НА ПРЕХОДА ! Станишев вие също се редяхте на опашка с подаръче в ръчичка за рожденият му ден ! Доган ВИ ПЛЮ НА ВСИЧКИТЕ КОИТО СЕ ЦЕЛУВАХТЕ С НЕГО В ЛИЦЕТО . Като започнем от ОДС СДС НДСВ . Сега се готви с право да ХРАЧИ с тоберколозни ХРАЧКИ в лицето на ГЕРБ защото всички знаем че имат таини договори за подръжка ! Циркът свърши добре дошлив реалноста АЛЧНИ ***