Доган да не си играе с огъня, предупреди Станишев

БСП иска обяснение от депутатите си, подкрепили Марковска
Обновена: 6 ное 2012 20:06 | 6 ное 2012 20:05,
212
Доган да не си играе с огъня, предупреди Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

Игра с огъня – така председателят на БСП Сергей Станишев определи думите на лидера на ДПС Ахмед Доган, че Балканската война е етническо прочистване.

Станишев определи оценката на Доган като погрешна и неприемлива. По негови думи по никакъв начин не може да се приеме тази формулировка, защото иначе нямаше в момента да има стотици хиляди български турци.

Според Станишев изказването на Доган и отговорите на парламентарни и извънпарламентари партии целят натрупването на краткосрочни дивиденти. Веднага след изказването на Доган ВМРО и “Атака“ поискаха лидерът на ДПС да излезе от парламента, а партията да бъде обявена за антиконституционна.

Още по темата

Не бива да се заиграваме с етнически произход и религиозни убеждения за краткосрочни дивиденти, категоричен бе лидерът на левицата. Той призова политиците да стоят на висотата на своята отговорност.

Не може да има политически оценки за исторически събития, категоричен бе Станишев.

Той обясни, че народът не ни е останал единен дълго време и днес не бива да се допуска да се създава разделение.

Към призива му се присъедини и Велислава Дърева. Тя беше категорична, че не бива да се разваля нещо, което е градено 100 години.

По нейни думи изказването на Доган обижда и всички български турци, които са загинали в тази война за свободата на България. Тя призова лидерът на ДПС да отвори списъците на загиналите при Балканската война и да види, че там има много турски имена.

Депутатът от левицата Ангел Найденов пък коментира темата за избора на съдия Венета Марковска за конституционен съдия.

Той заяви, че ръководството на партията ще поиска обяснение от всичките осем народни представители, който са подкрепили кандидатурата й в пленарна зала.

Изборът на Марковска за член на КС предизвика скандал, след като се появиха сигнали срещу нея, а Еврокомисията обяви, че може да има извънреден мониторингов доклад заради начина на избиране на членове на КС.

Найденов обясни, че иска да чуе аргументите им защо са подкрепили Марковска и защо не са се съобразили със становището на Изпълнителното бюро на партията да бъде подкрепен само техния кандидат.

Станишев от своя страна определи като прецедент реакцията на ЕК по случая. Той обясни още, че милиционерщината е навлязла дълбоко в съдебната система и изрази съжаление, че това се вижда и от избора на членове на ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
13
 
! Отговори
КОШМАР преди 11 години
СЕГА ДА ВИ НАПИША ФАКТИТЕ С ЦИФРИ ЗА ДА СПРАТ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ СПЕКУЛАЦИИТЕ !!!!!!!!!! ГОДИНАТА Е 2004...БОЙКО Е ГЛ.СЕКРЕТАР НА МВР В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА НДСВ ЧИЙТО КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЪОР Е ДПС. СЪЩАТА ГОДИНА ПО ПЛЕДЛОЖЕНИЕ НА ДОГАН ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ ,БОРИСОВ Е УДОСТОЕН С ЧИН ГЕНЕРАЛ. ГОДИНАТА Е 2007.....БОЙКО Е КМЕТ НА СОФИЯ. ПО НЕГОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ,АХМЕД ДОГАН Е УДОСТОЕН С НАЙ- ВИСОКОТО ДЪРЖАВНО ОТЛИЧИЕ- ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА" . ГОДИНАТА Е 2009.....БОЙКО Е В ПРЕДИЗБОРНО СТУДИО....ВОДЕЩ "Г-Н БОРИСОВ,ОТГОВАРЯТ ЛИ НА ИСТИНАТА СЛУХОВЕТЕ ЧЕ АКО СПЕЧЕЛИТЕ ИЗБОРИТЕ ЩЕ ДАДЕТЕ ДОГАН НА ПРАВОСЪДИЕТО И ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН ЕФЕКТИВНО ?" БОРИСОВ "ОТГОВАРЯТ НАПЪЛНО И ПРОСТО НЯМА МИНИМАЛНА ВЕРОЯТНОСТ ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ"..ВОДЕЩ "ПРЕКРАСНО Г-Н БОРИСОВ....А ДА ВИ ПИТАМ- ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ НА РОЖДЕННИЯ ДЕН НА ДОГАН ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА СТЕ МУ ПОДАРИЛИ ПОРОДИСТО КУЧЕ"......БОРИСОВ" ДА ВЯРНО Е ,ПОДАРИХ МУ НО ИМАХ ЦЕЛ КОЯТО БЕ ИЗПЪЛНЕНА"......ВОДЕЩ" ТАКА ЛИ ПРЕКРАСНО,И КАКВА БЕ ЦЕЛТА?" .БОРИСОВ " АМИ КУЧЕТО КОЕТО ПОДАРИХ НА АХМЕД СЛЕД ТОВА В САРАЯ МУ ИЗЯДЕ ФАЗАНИТЕ".......ВОДЕЩ "ВИЕ СТЕ ПЕРФЕКТЕН И МИСЛИТЕ С ПЕРСПЕКТИВА,ПОЗДРАВЯВАМ ВИ".......БОРИСОВ "БЛАГОДАРЯ ВИ,ТАКИВА СА ФАКТИТЕ "......БОЙКО ИЗЛИЗА ОТ СТУДИОТО И ЗАКЛЮЧИТЕЛНО РЕЗЮМЕ НА ВОДЕЩИЯ "БЪЛГАРИО,БЪЛГАРИО НАИСТИНА ЛИ ЗАСЛУЖАВАШ ТОВА".......
82
10
 
2
 
! Отговори
Йуй преди 11 години
Пикльо о о о Ао о о о о , на изборите ще му цунеш за кой ли път г*за , за да ти даде мандата си. А НА БАС !!!!
81
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде некой от тия, дето ще гласуват за БКП-тата и клонингите им да похвали сърГей, че ще ходя да спя и не ми е комфортно, да си легна, като го чувствам, че е претакован...
80
4
 
4
 
! Отговори
бай Гуй преди 11 години
Не се таковайте с човеко! Гледайте как умно гледа! Все едно е завършил АОНСУ и в АОНСУ - ППКД!Знаете ли завършилите ППКД какви кафета правеа едно време! И не само кафета!!!Малиййй какво знаете вие...
79
4
 
3
 
! Отговори
demagog преди 11 години
Gei,demagog i kukla na konzi-tova e Stanisko
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев - ти с Румбата ли си пикал стерео в Плевен във фонтаните?ХахахахахахахахахахахаКак не са те докладвали доносниците на БКП-тата?
77
2
 
9
 
! Отговори
hahaa преди 11 години
работата тръгва на зле.ако не се обединим,както са го правили дедите ни,сме обречени на "чуждо влияние".цветът на избора,няма значение ако няма държава.бъдете умни.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахмете - начертай съответните октъжности, за да се сетиш от каква площ ще пожелаят да ти го позиционират с хирургическа точност, както казват новите ни приятели - брадарушките...
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев, докога ще държиш в БСП политическите *** Р.Овч и Румен Фонтана?
74
3
 
2
 
! Отговори
Ахмет Давитоглу преди 11 години
На среща с екс президента Клинтън, Давитоглу заяваява: Очертайте окръжност около Турция с диаметър 1 000 километра- в нея попадат 20 страни, очертайте окръжност с диаметър 3 000 километра- в нея попадат 70 страни.Колко страни попадат в такава окръжност около САЩ? Турция ще се интересува от своето обкръжение.
73
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До анонимен 75. Напълно си прав, но кой от сегашните слуги на запада ще направи това? НИКОЙ. Затова на избори за снемане властта на герберите и подкрепа на национално заинтересовани личности. Но нека всеки националист да представи автобиографията си ТУК за да знаем кого да избираме, а не да узаконяваме предварително самоизбрали се безлични личности !!! ДА ЖИВЕЕ Б Ъ Л Г А Р И Я !!!
72
1
 
3
 
! Отговори
Бай Гуй преди 11 години
До Анонимен - 75 (ако и след малко си още 75, след якото *** тук)Кажи как правиш тия постове по 1 км, като имаш право на няколко десетки знака. То, че е "Пасте-копи" е ясно, ама аз да попитам, та да се сетят другите за какво иде реч...
71
1
 
7
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Етническото прочистване се е състояло доста дълго на Балканите - специално за българите от 1878 5 века назад. Невероятно е, че Доган употребява този термин сега за Балканската война, вместо да го изхвърли от полтическия си речник като лидер на етническа партия.Изразих се доста елегантно, мога и по друг начин.
70
0
 
1
 
! Отговори
Ахмет Давитоглу преди 11 години
Ахмет Давитоглу признава, че неговата страна реализира политика на нео османизъм:Ние сме нео османисти. Ние сме принудени да се занимаваме със съседните страни и даже влизаме в Африка. Има наследство оставено от османската империя заявява министърът на външните работи. Нас ни наричат нео османисти . Да ние сме новите османисти. Ние сме длъжни да се занимаваме със съседните страни.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОРЪТ НИКОГА НЕ УСЕЩА ВОНЯТА СИ.
68
5
 
10
 
! Отговори
marin преди 11 години
Мислех да не гласувам на следващите избори, но доган спечели един глас за атака.
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ ШАНТАВОТО Е КОГАТО ОВЦАТА СНЕСЕ ЯЙЦЕ ОТ КОЕТО СЕ ИЗЛЮПИ КРАВА С ГОВОРЕН ДЕФЕКТ. ТОВАЕ СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА В ТИКВОЛАНДИЯ.
66
7
 
1
 
! Отговори
ДО 75 преди 11 години
Бушоните ти изгърмели. Ти си само за КАКЛУКОВО.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
65
2
 
10
 
! Отговори
Бени преди 11 години
Другарю Станишев моля не плюите там където сте моля ! Когато с ДПС бяхте коалиция апропо вие бяхте премиер с мандат на ДПС да не забравяме моля ! Не се сърдете но вас ви считаме за коалиционен паркниор на ДПС и няма да гласуваме . ГЕРБ също да не се надяват цялото статукво барабар с партията на снахата на Пръмов сте от десора дето сте за ЗАТВОРА . В ПАРЛАМЕНТА ИМА МЕСТО САМО ЗА ПАТРИОТИ не за мошеници като БКП отрочетата АТАКА също са в пенсия РЗС си знаят че лекторат НЯМАТ
64
1
 
24
 
! Отговори
КОШМАР преди 11 години
СЕГА ДА ВИ НАПИША ФАКТИТЕ С ЦИФРИ ЗА ДА СПРАТ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ СПЕКУЛАЦИИТЕ !!!!!!!!!! ГОДИНАТА Е 2004...БОЙКО Е ГЛ.СЕКРЕТАР НА МВР В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА НДСВ ЧИЙТО КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЪОР Е ДПС. СЪЩАТА ГОДИНА ПО ПЛЕДЛОЖЕНИЕ НА ДОГАН ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ПЪРВАНОВ ,БОРИСОВ Е УДОСТОЕН С ЧИН ГЕНЕРАЛ. ГОДИНАТА Е 2007.....БОЙКО Е КМЕТ НА СОФИЯ. ПО НЕГОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ,АХМЕД ДОГАН Е УДОСТОЕН С НАЙ- ВИСОКОТО ДЪРЖАВНО ОТЛИЧИЕ- ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА" . ГОДИНАТА Е 2009.....БОЙКО Е В ПРЕДИЗБОРНО СТУДИО....ВОДЕЩ "Г-Н БОРИСОВ,ОТГОВАРЯТ ЛИ НА ИСТИНАТА СЛУХОВЕТЕ ЧЕ АКО СПЕЧЕЛИТЕ ИЗБОРИТЕ ЩЕ ДАДЕТЕ ДОГАН НА ПРАВОСЪДИЕТО И ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН ЕФЕКТИВНО ?" БОРИСОВ "ОТГОВАРЯТ НАПЪЛНО И ПРОСТО НЯМА МИНИМАЛНА ВЕРОЯТНОСТ ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ"..ВОДЕЩ "ПРЕКРАСНО Г-Н БОРИСОВ....А ДА ВИ ПИТАМ- ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ НА РОЖДЕННИЯ ДЕН НА ДОГАН ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА СТЕ МУ ПОДАРИЛИ ПОРОДИСТО КУЧЕ"......БОРИСОВ" ДА ВЯРНО Е ,ПОДАРИХ МУ НО ИМАХ ЦЕЛ КОЯТО БЕ ИЗПЪЛНЕНА"......ВОДЕЩ" ТАКА ЛИ ПРЕКРАСНО,И КАКВА БЕ ЦЕЛТА?" .БОРИСОВ " АМИ КУЧЕТО КОЕТО ПОДАРИХ НА АХМЕД СЛЕД ТОВА В САРАЯ МУ ИЗЯДЕ ФАЗАНИТЕ".......ВОДЕЩ "ВИЕ СТЕ ПЕРФЕКТЕН И МИСЛИТЕ С ПЕРПЕКТИВА,ПОЗДРАВЯВАМ ВИ".......БОРИСОВ "БЛАГОДАРЯ ВИ,ТАКИВА СА ФАКТИТЕ "......БОЙКО ИЗЛИЗА ОТ СТУДИОТО И ЗАКЛЮЧИТЕЛНО РЕЗЮМЕ НА ВОДЕЩИЯ "БЪЛГАРИО,БЪЛГАРИО НАИСТИНА ЛИ ЗАСЛУЖАВАШ ТОВА".......