ДСБ настоява да се отмени изборът на Марковска

В противен случай тъмносините няма да участват в новата процедура
19 ное 2012 20:48,
27
ДСБ настоява да се отмени изборът на Марковска
Иван Иванов и Радан кънев. Снимка: ДСБ

ДСБ няма да участва в процедурата за нов конституционен съдия от парламентарната квота, ако не бъде отменен изборът на Венета Марковска, реши ръководството на партията.

Тъмносините няма да имат и своя номинация при опорочен вот. Радан Кънев уточни, че такава е и позицията на Екатерина Михайлова, която беше кандидатът на Синята коалиция за член на Конституционния съд, но не получи необходимата подкрепа при гласуването.

По казуса "Венета Марковска" ДСБ счита, че сега България може да докаже дали е правова държава.

„Нов избор, без отмяна на решението за избор на Венета Марковска, само ще задълбочи конституционния проблем и конституционната криза. Категорично сме за отмяна на това решение преди пристъпването на каквато и да била следваща процедура и, ако се пристъпи към процедура без отмяна, ние няма да участваме, водени от убеждението си, че тя е незаконна и задълбочава институционалната криза“, мотивира решението на партията Радан Кънев.

Още по темата
Хората на Костов няма да участват и в консултациите по вот на недоверие срещу управляващите по инициатива на ДПС.

Те ще се консултират с партньорите си в Синята коалиция - СДС. „Не приемаме, че ДПС са алтернатива на ГЕРБ, тези, които гласуваха за Венета Марковска, са наши опоненти“, обясни Радан Кънев.

Вече стана ясно, че след разговор с премиера Бойко Борисов СДС ще издигнат свой кандидат за КС, а ГЕРБ ще го подкрепят.

От това дали на 1 януари догодина ще поевтинеят парното и другите продукти на газ, ще можем да съдим какви реално отстъпки са договорили миналата седмица с "Газпром" управляващите, заяви Иван Иванов.

По думите му с договора не са защитени интересите нито на българските граждани, нито на
бизнеса.

Десните смятат и че постигнатата цена далеч не е най-изгодната. Дори да е 405-420 долара за 1000 куб. м, интересите на домакинствата не са защитени, заяви Иван Иванов.

Той отново напомни, че Германия, например, плаща на руския газов гигант 330 долара за 1000 куб. м. ДСБ не приемат и десетгодишния вместо за шест години срок на договора.

С подписването на "Южен поток" България нарушава европейското законодателство, защото дори и да бъде договорен газ от други държави, "Газпром" няма да разреши той да бъде транзитиран по тръбите, твърдят десните, и така се монополизирал пазарът.

До 2-3 дни от ДСБ се надяват да имат и официалната позиция на Европейската комисия. Те са възложили на двамата евродепутати от Синята коалиция да разговарят по въпроса с еврокомисаря по енергетиката.

По инициатива на "тъмносинята" централа през тази седмица ще бъде учреден Инициативен комитет, ръководен от Иван Иванов, срещу развитието на ядрената енергетика у нас чрез
строителството на АЕЦ "Белене".

Така десните ще се включат в дебата за предстоящия на 27 януари идната година референдум по въпроса. Решението на ДСБ е да призове членовете и симпатизантите да дадат на допитването отговор "против" изграждането на нова ядрена централа.

Чрез "Белене" по думите на Иванов БСП се стреми да продължи корупционните практики, които вече струват 1,4 млрд. лв. на българския данъкоплатец.

От партията на Иван Костов се надяват и чрез Инициативния комитет да развенчаят мита за евтин ток от "Белене" и да докажат, че всъщност той ще е три пъти по-скъп от произвеждания в АЕЦ "Козлодуй".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ДСБВенета Марковска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯ СПИНИШЕФ--ТОЙ ПОНЕ СИ Е ОРИГИНАЛНА РУСКА СЕМКА И РАБОТИ ЗДРАВО ЗА СВОИТЕ,А НЕ КАТО НАШИТЕ КРЕМЪЛСКИ ***,КОИТО САМО ОТКРАДНАТОТО ОТ НАС И Е БЪЛГАРСКО...
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марковска не можа да се закълне по вина на Плевнелиев, който грубо наруши конституцията.
19
2
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Очевидно е, че има конституционно недомислие. Първо трябва да има номинации, след това разследване на номинираните за корупция, укриване на данъци, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение, връзки с организираната престъпност дори моралност и ако всичко е чисто, да се премине към гласуване в Народното събрание. След като Марковска не е встъпила в длъжност в законно определения срок, редно е Народното събрание да гласува отмяна на решението и избор на нова съдия за КС.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В заглавието има неграмотност:" ....да се отмени изборА", а не "изборЪТ". Пита се КАКВО да се отмени, а не КОЙ да се отмени.Учете ги български тези автоти!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако се отмени изборът на Марковска, другите партии ще може също да искат отмяна на избора на всички съдии и така да се блокира работата на съда до безкрай.
16
5
 
4
 
! Отговори
алекс преди 11 години
Леле, колко *** / някои сини / бълват глупости днес ! Например болният номер три пише с главни букви, си измисля и " факти ",а под номер 12 сам си отговаря : " Ау,вярно ли?! Леле мале !" .
15
16
 
4
 
! Отговори
не син преди 11 години
ДСБ,не се обаждайте за нищо ! Добър ден да кажете и денят веднага става кошмарен !
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДСБ подхлъзват ГЕРБ към ново нарушение на конституцията. В Конституцията пише ясно, че избран съдия не може да бъде сменен, а може само да бъде съден или сам да подаде оставка.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой няма право да предлага каквото и да било по темата, защото има легитимно избран представител и то с гласовете на Герб. Оттук нататък проблема е правен и Борисов да се оправя сам в него. Той създаде конституционната криза - такава поне не бяхме имали.
12
6
 
3
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
Василев...думите "синя" и "опозиция", не се съчетават.Всеки опит да натовариш сините с опо зиционнои действия е смешен, да не кажа- жалък...
11
5
 
20
 
! Отговори
Емо преди 11 години
Който има акъл в главата ще гласува за ДСБ на изборите! ГЕРБ е отроче на червената олигархия, сътворено от самата мутромафия, на която уж е опозиция.
10
2
 
1
 
! Отговори
1111 преди 11 години
ABE TEZ SAMO SE PLUYAT EDIN DRUK NO NA PRAKTIKA VSICKI SA EDIN DOL DRENKI SERAT NA EDNO MYASTO KRADSI KOYTO I DA E NA VLAS VSE STE KRADE DAY DA GI SMENIM TEZI TSIGANI DEPUTATI, VSE IDNI I SISTI KOSTOV ZA KIKVO SE PERI NALI I TOY BESE NA VLAS I TOY OKRADE NARODA VSICKI SI NAPILNIHA HAZNITE ZA 9 POKOLENIYA JALKO ZA BEDNIYA NAROD DETO SIS 200 LEVA PENSIYA SE MICI A NA DEPUTATA COBNITE MU PARI SA SAMO 2000 LEVA VIN OT BILGARIYA KRIDSI DEPUTATI OSTAVETE NARODA DA DISA......
9
0
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Не само изборът на Марковска трябва да бъде отменен, а и ясна мотивация за отмяната трябва да се даде (съд и в затвора да лежи, ако е виновна). Иначе се връщаме в средновековието, където са горили вещици за притежание на котка... а това какво говори за авторитета на всички, които я помолиха да се оттегли. По Българското законодателство Марковска е невинна до доказване на противното, дори досъдебното производство да е било с/у нея. Защо не и позволиха да стане конституционен съдия?
8
0
 
15
 
! Отговори
toti - 2012 преди 11 години
Това е единственото правилно решение.Първо се отменя решението за Марковска и след това се гласува новата кандидатура!Процесуално това е най-правилно.В противен случай ще има двама избрани за едно и също място.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега гербавите *** ще извършат най-самоунизителното действие ще излижат всичко, което са плюли и то публично.Искат или не искат ще трябва да отменят избора на Марковска преди да пристъпят към следващата си *** стъпка?! Интересно е дали СДС ще се вденат да и слугуват, така както направиха четиримата *** напуснали срещу доста сребърници РЗС с посочването на Марковска?!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма как да се отмени, защото ГЕРБ гласуваха закона и Марковска трябва да се закълне и после сама да подаде оставка.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много интересно?! Тия от ЕС слушат Костов е не най-видният гражданин за европейско развитие на България Боко Тиквуняка от Банкя, Шопска околия? Защо така?
4
18
 
5
 
! Отговори
МАФИЯ=ГЕРБ+КОСТОВ преди 11 години
КАКТО ВИНАГИ ДСБ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИНТРИГАНТИ. ДА ВРЯТ И ТЕ В КАЗАНА С ГЕРБ. ЕТО КОИ СА СЪЮЗНИЦИТЕ НА БАНКЯНСКИЯ-МАФИОТ БОРИСОВ ПОДКРЕПЯ МАФИОТ КОСТОВ.УПРАВИЯ НА МАФИЯТА.СЕГА НАРОДЪТ ЩЕ НАМРАЗИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбрано
2
5
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Както винаги, ДСБ са точни и ясни. Браво!