Борисов: Не можем да допуснем да ни се краде историята!

"България категорично иска да участва в единния банков надзор в ЕС"
Обновена: 13 дек 2012 22:00 | 13 дек 2012 21:19, Елка Василева
289
Борисов: Не можем да допуснем да ни се краде историята!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

България винаги е подкрепяла Македония изцяло – както за членството й в ЕС, така и за влизането й в НАТО, заяви премиерът Бойко Борисов преди редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

По думите му македонската страна е най-близката ни държава, а македонците са най-големите ни приятели, но за присъединяването й към европейското семейство Македония първо трябва да покрие всички критерии – особено тези за добросъседство.

Още по темата

„Историята не е нещо, което се пренаписва или преиначава, има исторически факти, които са признати и ние не можем да допуснем да ни се краде историята”, допълни премиерът и заключи, че „добросъседството и европейската интеграция изискват толерантност и признаване на това, което другите народи векове наред са постигали.”

Премиерът Борисов заяви също така, че България „категорично иска да участва в единния банков надзор, но не подкрепя тази част от икономическата интеграция, касаеща данъчната система в страните членки на ЕС”.

„Като финансово дисциплинирана държава в Европа България винаги е държала да има единен централен банков надзор в Европейската централна банка”, заяви премиерът и подчерта, че страната ни защитава тезата, че всяка държава, която участва там, независимо дали е в еврозоната или извън нея, трябва да има право на глас и този глас да е равен на гласа на страни като Германия, Франция или Гърция. Според българския правителствен ръководител „интеграцията на банковия сектор ще донесе необходимата стабилност и растеж на страната и е голяма гаранция, че няма да има банкови фалити.”

„Това, за което страната ни е категорично против, е еднаквата данъчна система в рамките на ЕС”, коментира още Борисов и изрази надежда, че въвеждането й ще бъде отложено във времето поне с още десет – петнайсет години.

На двудневната редовна среща в Брюксел държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз дискутират икономическата политика на ЕС, реформата на Икономическия и паричен съюз, годишния обзор на растежа за 2013 г., общата политика за сигурност и отбрана,  политиката на разширяване на ЕС през следващата година и годишните доклади за напредъка на страните от Западните Балкани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе чужда история трудно се краде, но чужди пари не. Особено от ГРОБ...
143
13
 
15
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Толкова много комунисти пишат мнения и цъкат минуси и плюсове в този сайт, че се замислям дали от Позитано не ги карат всеки с патрийна партизанска книжка да прекарва минимум определено дневно време тук да пише минимум мнения и минуси.
142
4
 
26
 
! Отговори
hjk преди 11 години
ким-македон-еи серлив шиптър,как се е казвала вашата измислина държава преди 1944г.? Имате късмет че е 21 век иначе ще си върнем територията за 24 часа,***.За 4години 11000 *** като тебе са взели БГ паспорти.ОТИ,БРЕ?????
141
7
 
11
 
! Отговори
na 21 преди 11 години
po4vam da se pritesnqvam ako boiko specheli oshte 1 izbori komunqgite shte umrat ot glad te ne sa sviknali na rabota gorkite samo da kradat mogat ..
140
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"България винаги е подкрепяла Македония изцяло както за членството й в ЕС, така и за влизането й в НАТО"---Което честно казано е мистерия за мен... Защо чак толкова се застъпваме за македонците, при положение че от там ни отвръщат с ***?!
139
29
 
2
 
! Отговори
kim jong un-makedon преди 11 години
koja istorija imate vie be tatarski mrsnici,onaa li koga mu go lizevte gazot na *** pa na stalin pa na tito ili ova sega koga go lizete na grcive,sikter be od nasive vojvodi kako goce,dame,jane,aleksandrov,gjorce ete vi gi vasite asparuh, car boris lll,azis lll
138
34
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един обикновен охранител управлява по-добре от всичките ни политици взети заедно - смях, смях... Затова, втори мандат за Бойко, а другите да се учат как се прави.
137
8
 
5
 
! Отговори
Офф преди 11 години
Цирк, цирк, цирк е тръгна , обаче клоуна забравиха !
136
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние тъпите сме повече от вас, умните! *** от яд! Пак ще управляваме БГ-то, незвисимо как ще кръстим: БСП, СДС, НБСВ, ГЕРБ. Ще си крадем наволя, защото знаем, че вие сте много интелигентни и кротки и няма никакъв шанс да ни изметете от Парламента.
135
17
 
27
 
! Отговори
хахах преди 11 години
и ние няма да допуснем грешката да гласуваме за ГРОБ отново
134
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO BOIKO !!!
133
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Бойко! Простотия rules!!!! Forever!
132
6
 
24
 
! Отговори
Добро утро ! преди 11 години
Я, Бойко се събудил, бе :)
131
8
 
7
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
До ЧеНЕ ОСКВЕРНЯВАЙ ИМЕТО НА ЧЕ - ТОЙ Е БИЛ АНАРХИСТ А НЕ ФАШИСТ КАТО ТЪПИЯ ТИ ИДОЛ !!!И ОЩЕ ЕДНА РАЗЛИКА ОТ 2 -3 ВАГОНА КНИГИ ПАК В ПОЛЗА НА ЧЕ РАЗБИРАСЕ !!!!!!!АЙДЕ ГЕРБЕРЮРГЕН ДА СИ ЛЯГАТ, ЧЕ УТРЕ ТРЯБВА КНИГИ ДА ГОРЯТ !!!!!
130
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма кой да чака още десет петнайсет години да крадете ... не ви ли стигна досега? Какво му е лошото на уеднаквяването на данъците - говорим за ставки. Ама ще падне плоския данък, ще има необлагаеми минимуми, и ред облекчения за наши хора отиват по дяволите! А за Македония - много дълго ги оставихте да ни правят на маймуни, късно и с половин уста защитихте правдата.
129
14
 
18
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
ЗА ЧИЯ ИСТОРИЯ ГОВОРИ ТОЯ ???ЗА ИСТОРИЯТА НА ВИС ЛИ ???ЗА ИСТОРИЯТА НА ИПОН ЛИ !!!ЗА ИСТОРИЯТА НА ЕВРЕЙЧЕТО КОМУНИСТ ТОШО ЛИ ???ЗА ИСТОРИЯТА НА ФАШИСТКОТО КО...ЛЕ СИМЕОН КОБУРГОТСКИ ЛИ ???И КАКВО ОБЩО ИЗОБЩО ИМА ТОЗИ *** С ИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ???БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ............ КАТО НЕГО !!!!!!!!!!!
128
29
 
16
 
! Отговори
Че преди 11 години
Бойко!!!! поне още 40 год
127
27
 
22
 
! Отговори
d преди 11 години
Браво на Бойко! Много добра позиция, както винаги!На тези, които за пореден път плюят и нищо друго не могат да кажат им препоръчвам да си лягат, че през деня лесно се познават - ходят като подпухнали като бухали, защото цяла нощ седят във форума да плюят Бойко.И пак нищо смислено не казват - тиква бил, не знам си какъв бил... ама не и нещо смислено и градивно... Пази Боже от такъв народ. Иначе македонците сами са си виновни и това е абсолютно правилната позиция за България!Лека нощ! Поспете..
126
14
 
6
 
! Отговори
мишоци преди 11 години
И за кого ще гласувате ? Храните Бойко, храните серГей, храните всеки...и като се направи протест за нещо си седите на насраните *** и пак се правите на големи патриоти...мишоци
125
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да има еднаква данъчна система, трябва и доходите да са еднакви! Тия от ЕС вече откачат!!! Вече съжалявам, че влязохме в него!!! Тоя грешен си го наврете в... Нема да си оправите коментирането под статиите нарочно, ***!!!