Румен Петков: ГЕРБ толерира контрабандата

Статистиката на МВР е различна от действителното състояние
16 дек 2012 16:11,
227
Румен Петков: ГЕРБ толерира контрабандата
Снимка: Bulphoto

Шеф на голяма дирекция в МВР е заявил на служителите си по време на оперативка, че неговата кауза е каузата на ГЕРБ и тя трябва да бъде и тяхна кауза. Това разказа бившият вътрешен министър Румен Петков на провеждащата се в Пловдив дискусия за състоянието, проблемите и законодателната рамка на сектор "Сигурност”, съобщиха от Областния съвет на БСП - Пловдив, цитирани от "Фокус".

За първи път контрабандата удря държавността, категоричен бе Петков. Контрабандния дял на тютюневи изделия вече наближава 50% и това без участието на МВР и Агенция Митници няма как да става, смята той.

Никой държавник не си е позволявал това досега, категоричен е депутатът от Коалиция за България. Целта на това е финансово обезпечаване на изборния процес, твърди той.

Всеки директор на Областна дирекция, служители от отделите на Икономическа полиция са поеил ангажимент да не се пипа контрабандата, за да се постигнат огромни по обем финансови ресурси, които да обезпечат СИК и изборния ден. И тези ангажименти са поети пред ключови представители на МВР, обяви Румен Петков. И това не е единствено мое виждане, добави той.

В подкрепа на това е и докладът на Transparency International, който бе представен миналата седмица, това е виждането изглежда и на вицепремиера Цветанов, който заяви, че България е оазис на организираната престъпност, допълни тезата и Младен Червеняков, председател на Съвета по законност, съдебна власт и борба с престъпността и корупцията към НС на БСП.

За това говорят и вестникарски заглавия, които съобщават „Един ден без грабеж” и това е твърде сериозен повод да сме притеснени за нивото на сигурност в страната, посочи Червеняков.

Живеем в паралелна реалност, от една страна е статистиката на МВР, а от друга действителното състояние. Увеличена е така наречената конвенционална престъпност, но близо 35% от хората, които са пострадали не се обръщат за съдействие към органите на реда. Това е притеснително, защото е ясен знак за недоверието, хората имат към системата, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
8
 
33
 
! Отговори
/ преди 11 години
само БСП
190
11
 
33
 
! Отговори
Комонист преди 11 години
само БСП
189
8
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
РУМЕН ПЕТКОВ ГАЛЕВ ОПЕРАТИВНО ИНТЕРЕСНО ЛИЦЕ.
188
8
 
37
 
! Отговори
Петков преди 11 години
Абе тия докога ще експлоатират илюзиите на старците, че са комунисти и че са загриженти за престъпността. Просто партийни апаратчици, кариерристи, които искат да дойдат отново на власт. А те измислиха Бойко Борисов, та да изплуват над него като алтернативва. Те имаха интерес да дойде от нищото ГЕРБ и да се забравят технит епоразии.
187
9
 
33
 
! Отговори
Боже преди 11 години
Не давам.Сега всичко наливам в друга гуша,знаеш коя.
186
9
 
36
 
! Отговори
пипс преди 11 години
иронията е очевидна тук.. какъв ***..
185
15
 
47
 
! Отговори
крокодилски сълзи... преди 11 години
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...
184
12
 
42
 
! Отговори
Цонковски преди 11 години
Лично двамата сме пикаели в шадравана през вечер през 1996 год
183
15
 
46
 
! Отговори
Ало , Петков преди 11 години
Единственните ти мислещи години бяха в МГ-то в Плевен , а стига си мислил Бандитски , ами като си уж в някаква Конструктивна опозиция направете нещо смисленно !!! Къде видя контрабандни цигари , като при Вас на всеки ъгъл се продаваха и не само цигари , поне дай някакво реално разкритие ,стига с тия ченгеджийски номера да обвинявате другите за Вашите стари номера !!!!!!!
182
9
 
49
 
! Отговори
Пиш Пиш преди 11 години
Пишшшшш....4уррррр....хахахаха.....пикльото от фонтаните и той да даде глас....мухахахаха
181
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
daite mu edna bira
180
21
 
45
 
! Отговори
ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ преди 11 години
ЗА РАЗЛИКА ОТ БКП, БСП Е ДРУГА БИРА. В БКП ВЗЕ ВРЪХ ПАРТИЙНАТА НОМЕКЛАТУРА,ЧИЙТО ПРОДУКТИ СА И БОРИСОВ И ЦЯЛАТА ГЕРБЕРСКА ***. В БКП ИМАШЕ ДОСТАТЪЧНО ***.МИСЛЕХМЕ,ЧЕ СЪС СДС *** В БКП СА СВЪРШИЛИ.ДА, АМА НЕ. ГЕРБ СА НАЙ-АРОГАНТНАТА И КОРУМПИРАНА И МИЛИЦИОНЕРСКА ИЗДЪНКА НА БКП.ТИКВАТА ТОЛКОВА СЕ СРАМУВА ОТ БКП-ейското СИ МИНАЛО,ЧЕ ВЗЕ ДА СИ ИЗМИСЛЯ БИОГРАФИЯ НА ЖЕРТВА НА КОМУНИЗМА.ТОЙ,ЕДИН ОТ НАЙ-МЛАДИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИЯТА СЪС ЗАВИДНА ЗА ТЪПОТИЯТА СИ КАРИЕРА ТОГАВА-ЖЕРТВА.ХАЙДЕ ДЕ.
179
11
 
53
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Доколкото си спомням големите тютюневи компании благодариха на Дянков за намалената от 35 на 20% контрабанда на цигари. Как са го сметнали? Просто наемат екипи които събират изхвърлените празни цигарени кутии и броят тези без бандерол. Румен не знам как ги е броил но като стар комунист може да ги изкара и 99%.
178
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе 201, че БКП се прекръсти на БСП. Що плюеш по партийната си история? Щом ББ е член, Сергейчо що не сгълчи на партийния другарски съд?
177
22
 
45
 
! Отговори
АРЕ,ЧЕ МИ ПИСНА преди 11 години
199, ЗА БОЙКО БОРИСОВ СТАВА ВЪПРОС, НАЛИ. ЗАЩОТО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 23 ГОДИНИ САМО ТОЙ Е С ПАРТИЕН БИЛЕТ И ЗАПАЗЕНО ЧЛЕНСТВО В БКП. КАКТО СЕ КАЗВА СЕГА БКП БИЕ БСП.ДА ЖИВЕЕ ТИКВАТА ОТ БАНКЯ, СИКАДЖИЯТА СТРАХЛИВЕЦ И ПОДЛЕЦ БОЙКО БОРИСОВ.
176
12
 
48
 
! Отговори
коко преди 11 години
Нещастен *** комунист
175
10
 
46
 
! Отговори
BRATIA GALEVI преди 11 години
do 194-NE SI PRAV . RUMEN PETKOV IMA APARTAMENT V MADRID ZA 1MILION EVRO.NIE MU GO KUPIHME.
174
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя откъде го изкопаха,бях го забравил.
173
13
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това го казва човека с черен печат за САЩ защото е мафиот?
172
18
 
43
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
185, ти *** ли си? Кой изпусна Галеви бе - Р. 5ков ли - или техните ортаци - Боко Тиквата и Цецо ***?На тоя пикливия мястото му е в затвора, ама това не означава, че не е прав - престъпността е страшна и е покровителствана от антибългарската хунта ГРОБ !!! Боко и *** му трябва не просто да бъдат свалени, те трябва да бъдат съдени и безмилостно наказани, задето разсипаха България !!! Български Патриотически Фронт