Румен Петков: ГЕРБ толерира контрабандата

Статистиката на МВР е различна от действителното състояние
16 дек 2012 16:11,
227
Румен Петков: ГЕРБ толерира контрабандата
Снимка: Bulphoto

Шеф на голяма дирекция в МВР е заявил на служителите си по време на оперативка, че неговата кауза е каузата на ГЕРБ и тя трябва да бъде и тяхна кауза. Това разказа бившият вътрешен министър Румен Петков на провеждащата се в Пловдив дискусия за състоянието, проблемите и законодателната рамка на сектор "Сигурност”, съобщиха от Областния съвет на БСП - Пловдив, цитирани от "Фокус".

За първи път контрабандата удря държавността, категоричен бе Петков. Контрабандния дял на тютюневи изделия вече наближава 50% и това без участието на МВР и Агенция Митници няма как да става, смята той.

Никой държавник не си е позволявал това досега, категоричен е депутатът от Коалиция за България. Целта на това е финансово обезпечаване на изборния процес, твърди той.

Всеки директор на Областна дирекция, служители от отделите на Икономическа полиция са поеил ангажимент да не се пипа контрабандата, за да се постигнат огромни по обем финансови ресурси, които да обезпечат СИК и изборния ден. И тези ангажименти са поети пред ключови представители на МВР, обяви Румен Петков. И това не е единствено мое виждане, добави той.

В подкрепа на това е и докладът на Transparency International, който бе представен миналата седмица, това е виждането изглежда и на вицепремиера Цветанов, който заяви, че България е оазис на организираната престъпност, допълни тезата и Младен Червеняков, председател на Съвета по законност, съдебна власт и борба с престъпността и корупцията към НС на БСП.

За това говорят и вестникарски заглавия, които съобщават „Един ден без грабеж” и това е твърде сериозен повод да сме притеснени за нивото на сигурност в страната, посочи Червеняков.

Живеем в паралелна реалност, от една страна е статистиката на МВР, а от друга действителното състояние. Увеличена е така наречената конвенционална престъпност, но близо 35% от хората, които са пострадали не се обръщат за съдействие към органите на реда. Това е притеснително, защото е ясен знак за недоверието, хората имат към системата, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Prashtaite medicinski ekip da go pribira tozi
10
29
 
49
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ако човека няма доказателства..едва ли ще говори глупости..как мислите вие? аз му вярвам
9
16
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Alkoholika pak izpulzia ot burlogata.Gotvete se da slushate gluposti.
8
25
 
55
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
ОСВЕН КОНТРАБАНДАТА ГЕРБ ТОЛЕРИРА БЕДНОСТТА БЕЗРАБОТИЦАТА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НИСКИТЕ ДОХОДИ ЕМИГРАЦИЯТА ГЕРБ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ***
7
17
 
59
 
! Отговори
Криско преди 11 години
Кой беше Румен? ... А да сетих се - онзи, дето с братя Галеви си пиеше редовно уискито и с един куп още едри дилъри! Пияница грозен.
6
13
 
53
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Само да обясни ,защо не му дадоха американска виза ,след като всеки нормален гражданин получава!! Само *** ли ще ни управляат!!!
5
16
 
57
 
! Отговори
кот преди 11 години
А тази крива и проста муцуна да се скрие някъде да си кърка и да не ни занимава повече...
4
18
 
59
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
ТОЗИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КОНТРАБАНДИСТ И АЛКОХОЛИК-МИНИСТЪР В БГ. ИСТОРИЯ!!
3
22
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм привърженик на ГЕРБ но щом този го казва значи със сигурност не е така.
2
14
 
49
 
! Отговори
Хърбел преди 11 години
Присмял се Хърбел на щърбел
1
16
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бях забравил,че гусин Петков се бореше с всички сили срещу контрабандата.