Румен Петков: ГЕРБ толерира контрабандата

Статистиката на МВР е различна от действителното състояние
16 дек 2012 16:11,
227
Румен Петков: ГЕРБ толерира контрабандата
Снимка: Bulphoto

Шеф на голяма дирекция в МВР е заявил на служителите си по време на оперативка, че неговата кауза е каузата на ГЕРБ и тя трябва да бъде и тяхна кауза. Това разказа бившият вътрешен министър Румен Петков на провеждащата се в Пловдив дискусия за състоянието, проблемите и законодателната рамка на сектор "Сигурност”, съобщиха от Областния съвет на БСП - Пловдив, цитирани от "Фокус".

За първи път контрабандата удря държавността, категоричен бе Петков. Контрабандния дял на тютюневи изделия вече наближава 50% и това без участието на МВР и Агенция Митници няма как да става, смята той.

Никой държавник не си е позволявал това досега, категоричен е депутатът от Коалиция за България. Целта на това е финансово обезпечаване на изборния процес, твърди той.

Всеки директор на Областна дирекция, служители от отделите на Икономическа полиция са поеил ангажимент да не се пипа контрабандата, за да се постигнат огромни по обем финансови ресурси, които да обезпечат СИК и изборния ден. И тези ангажименти са поети пред ключови представители на МВР, обяви Румен Петков. И това не е единствено мое виждане, добави той.

В подкрепа на това е и докладът на Transparency International, който бе представен миналата седмица, това е виждането изглежда и на вицепремиера Цветанов, който заяви, че България е оазис на организираната престъпност, допълни тезата и Младен Червеняков, председател на Съвета по законност, съдебна власт и борба с престъпността и корупцията към НС на БСП.

За това говорят и вестникарски заглавия, които съобщават „Един ден без грабеж” и това е твърде сериозен повод да сме притеснени за нивото на сигурност в страната, посочи Червеняков.

Живеем в паралелна реалност, от една страна е статистиката на МВР, а от друга действителното състояние. Увеличена е така наречената конвенционална престъпност, но близо 35% от хората, които са пострадали не се обръщат за съдействие към органите на реда. Това е притеснително, защото е ясен знак за недоверието, хората имат към системата, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
24
 
40
 
! Отговори
АРЕ,ПО-КРОТКО ГЕРБАВ преди 11 години
РАЗВИХРИЛИТЕ СЕ ГЕРБЕРАСТИ ПОВТАРЯТ ЕДНО И СЪЩО НЕЩО- ВИЗАТА ЗА САЩ И ПРОСЛОВУТИЯ ШАДРАВАН.ТОВА,ЧЕ Е ОТКАЗАНА ВИЗА НА ПЕТКОВ НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО.И ВИЗИТЕ ЗА САЩ СА ПОЛИТИКА.СПОМНЕТЕ СИ СЛУЧАЯ С ДЖОН ЛЕНЪН.СЛЕД КАТО НЕ МОЖАХА ДА ГО ПРИНУДЯТ ДА НАПУСНЕ ЩАТИТЕ,ПРОСТО ГО УБИХА.ПЕТКОВ БЕШЕ НАЙ-ОСТРИЯ КРИТИК НА ОНОВА НЕЩО УОРЛИК,ОТ КОЙТО ЗАВИСЕШЕ ВИЗАТА МУ.ПЕТКОВ НЯМА КЪЩА В ИСПАНИЯ,НО БОРИСОВ ОТКАКТО Е НА ВЛАСТ СТАНА МИЛИАРДЕР.ХАЙДЕ СЕГА ПОВТАРЯЙТЕ ЗА ШАДРАВАНА И ВИЗАТА.АМИ МИШО БИРАТА,АМИ МАРГИНИТЕ?
170
17
 
41
 
! Отговори
BRATIA GALEVI преди 11 години
RUMEN PETKOV E PRAV ! DOLU GERB !
169
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не-аме нерви! Озаптете го, моля ви се. Тоя е за в клетка в зоото. Г-н станишкин и г-жа куневица - в съседни клетки. Голям рецитал ще е по цял ден. Билети на специални цени. Навалица ще е от посетители, та най-после да се отчете някаква ползичка и от такива велики полигици.
168
13
 
41
 
! Отговори
Румен преди 11 години
Ще ви пикая върху тиквите плешиви!
167
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aronganten selianin.
166
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mazen dembel,v pandelata ti e miastoto.
165
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И нека който кълне,клетвата да му се върне стократно като бумеранг върху него,децата,внуците му!Амин!
164
8
 
41
 
! Отговори
дупнишка история преди 11 години
Направихме и протест под надслов Не на страха. Тогава обаче дойде на място бившият вътрешен министър Румен Петков и заяви, че в Дупница няма мафия, а конфликтът определи като политически и междуличностен. По-късно пък стана ясно, че именно Румен Петков е провеждал нерегламентирани срещи с Пламен Галев и Ангел Христов. През всичкото това време Пламен Галев и Ангел Христов вече бяха влезли открито в управлението на Община Дупница като част от Консултативния съвет към кабинета на кмета Атанас Янев (2007 2011), коментира независимият общински съветник Първан Дангов.
163
10
 
50
 
! Отговори
Келнер преди 11 години
Господин Петков ще пиете ли още едно или да ви покажа къде е шадравана?Тоя май и в медиите е почнал да се изхожда...
162
9
 
48
 
! Отговори
сашо преди 11 години
Човекът на братя Галеви,ЕДИНСТВЕНИЯ министър на България на който е отказан достъп до САЩ заради връзки с организираната престъпност, ЕДИНСТВЕНИЯ министър който е отстранен от поста си след показен натиск от ЕС,а сега точно той да ми говори за контрабанда,ами това е все едно да назначиш педофил в детска градина и той да учи децата,аййййй сиктир бе ***.
161
10
 
44
 
! Отговори
ШАДРАВАН преди 11 години
ПИШ ПИШ ПИШ.....
160
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пиандур с комплекс този ни докара Бойко
159
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано да умреш б.оклук
158
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП = С П И Н
157
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истински ЧЕРВЕН,ПИКЛИВ *** Е румбата от ДС(БКП)бсп!
156
11
 
50
 
! Отговори
сори бейби преди 11 години
А контрабандата я създаде БСП или по-точно още БКП.
155
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за бойко ли говориш
154
11
 
54
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
Този защо още е на свобода ! Няма ли власт която да постави на място един доказан мафиот ? Или Господ ще реши съдбата му вместо земните съдий ?!
153
21
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най ме кефи, че ГЕРБ излязоха от нищото, но изметоха гадната, крадлива пасмина на БСП, ДПС, НДСВ и другите им прикачени слагачи, и сега вият като кучета край ограда, щото Бойко им тръшна вратата под носа. За 23г. не се ли налапахте достатъчно господа? Айде оставете българите и те да спечелят нещичко за себе си! И Бойко може да сбърка някъде, но по-сбъркани от вас НЯМА !!!И Батман да дойде да управлява, ще го изкарате престъпник! *** гнусни !!!
152
11
 
46
 
! Отговори
съвременник преди 11 години
Като имахте пълно болшинство в парламента, защо не "откъснахте опашката" на организираната престъпност??? Наглостта ви е безкрайна...