Румен Петков: ГЕРБ толерира контрабандата

Статистиката на МВР е различна от действителното състояние
16 дек 2012 16:11,
227
Румен Петков: ГЕРБ толерира контрабандата
Снимка: Bulphoto

Шеф на голяма дирекция в МВР е заявил на служителите си по време на оперативка, че неговата кауза е каузата на ГЕРБ и тя трябва да бъде и тяхна кауза. Това разказа бившият вътрешен министър Румен Петков на провеждащата се в Пловдив дискусия за състоянието, проблемите и законодателната рамка на сектор "Сигурност”, съобщиха от Областния съвет на БСП - Пловдив, цитирани от "Фокус".

За първи път контрабандата удря държавността, категоричен бе Петков. Контрабандния дял на тютюневи изделия вече наближава 50% и това без участието на МВР и Агенция Митници няма как да става, смята той.

Никой държавник не си е позволявал това досега, категоричен е депутатът от Коалиция за България. Целта на това е финансово обезпечаване на изборния процес, твърди той.

Всеки директор на Областна дирекция, служители от отделите на Икономическа полиция са поеил ангажимент да не се пипа контрабандата, за да се постигнат огромни по обем финансови ресурси, които да обезпечат СИК и изборния ден. И тези ангажименти са поети пред ключови представители на МВР, обяви Румен Петков. И това не е единствено мое виждане, добави той.

В подкрепа на това е и докладът на Transparency International, който бе представен миналата седмица, това е виждането изглежда и на вицепремиера Цветанов, който заяви, че България е оазис на организираната престъпност, допълни тезата и Младен Червеняков, председател на Съвета по законност, съдебна власт и борба с престъпността и корупцията към НС на БСП.

За това говорят и вестникарски заглавия, които съобщават „Един ден без грабеж” и това е твърде сериозен повод да сме притеснени за нивото на сигурност в страната, посочи Червеняков.

Живеем в паралелна реалност, от една страна е статистиката на МВР, а от друга действителното състояние. Увеличена е така наречената конвенционална престъпност, но близо 35% от хората, които са пострадали не се обръщат за съдействие към органите на реда. Това е притеснително, защото е ясен знак за недоверието, хората имат към системата, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
10
 
32
 
! Отговори
bobo преди 11 години
До ВВВ da ti go nabutam b krasivata usta
130
15
 
45
 
! Отговори
Станиш Костов преди 11 години
Румба,явно не си изтрезнял от снощи!
129
14
 
50
 
! Отговори
Отвратена преди 11 години
Страшна *** ГАД !!!
128
14
 
51
 
! Отговори
ahmet преди 11 години
Румен Петков си купи супер луксозна къща в Испания за 1,5 млн евро..Полека-лека започваха да изплуват шокиращите далавери на хората, управлявали България от името на Тройната коалиция до миналата година.Срещащият се с оперативно интересни лица и пикаещият във фонтаните бивш министър на вътрешните работи Румен Петков се оказа доста щедро възнаграден за шетането си по висшите етажи на властта. Успял е да спести достатъчно милиончета, за да си купи богаташка къща с няколко спални и кипро паркче в любимия град на Камата Барселона
127
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе,къде е Дянков,май пак се е замъкнал с някое гадже из топлите страни.
126
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
социалисти с/у перестройчици...ПФУ - червени крадливи ***!
125
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не случайно се нарича "организирана престъпност" защото се организира и ръководи от държавата.Смени се власта и торба акъллиите сътворили това пъклено срещу народа дело се разпищяха........Че кой ги закача червените олигарси ограбили народа бе бетонна тикво?
124
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
neveroyten nahalnik
123
18
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** мазен!Резнаха ви парите от контрабанда и сега ревете.Само виж как Танов хваща 100 пъти (буквално - сто пъти ) повече контрабандни цигари и всичко става ясно.Никога БСП и ДПС на власт повече!
122
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Топ алкохолик изка власт
121
14
 
36
 
! Отговори
1 преди 11 години
gerp trebva na seka cena da spe4elat da mogat da gi izmetat tia.tia sa mnogo po loshi ot gerb tia kradat bez da praviat nishto
120
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г Н У С А Р
119
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пикль.!
118
13
 
49
 
! Отговори
ха преди 11 години
Без доказателства от Румен пия---цата, няма как да му поверваме!!!!!!!!! Това не е 89, не е и 97, а 2012г. затова никой не ви вярва, гадни и жалки комунисти. Спряха ви парите от контрабанда и затова знаете истината, няма ги мръсните ви пари за да купувате *** гласове........
117
17
 
40
 
! Отговори
Гочо преди 11 години
Кво?...Не е ли вярно?Да не се майтапиш?ГЕРБ от първите дни вдигнаха акциза на цигарите, вдигнаха и печелбите на мафията.
116
14
 
37
 
! Отговори
123 преди 11 години
TOQ PLEVENSKI NEREZ OSTE LI E JIV
115
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че нали престъпноста я създадоха от БСП,нали те ограбиха и подложиха на геноцид народа?Тоя що врещи сега се зачудих?
114
12
 
56
 
! Отговори
жокея преди 11 години
Румба,смени марката на алкохола.Когато управлявахте пиеше отлежала шотланска ракия в дъбови бъчви.Сега гледам,че мина на българска казанджийска опупена с метилов алкохол.Явно ти се насълзяват очите от доброто старо време.Късно е чадо,умрял кон не рита.
113
12
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МВР - Маджо вика Румен!
112
16
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунист като ви каже нещо,гледайте слънцето...