Борисов четял SMS-и от министри на церемонията за Нобеловата награда

Не може премиерът да не знае 3 часа какво става, отсече той
28 дек 2012 21:15,
851
Борисов четял SMS-и от министри на церемонията за Нобеловата награда
Бойко Борисов. Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов отрече, че е задрямал на церемонията по връчването на Нобеловата награда за мир на ЕС в Осло пред Канал 3.

Никога не съм задрямвал, категоричен бе министър-председателят.

По негови думи кадрите на камерите са показали как чете SMS-и от министрите си. Според Борисов премиерите командват държави и няма как три часа да не прочете какво се случва във въпросната държава.

На 10 декември кадри показаха Борисов по време на връчването на наградата. Те породиха спорове дали премиерът спи или пише съобщения.

Още по темата
10 дек 2012 16:47
391

Дни по-късно премиерът обясни, че бил много уморен по време на церемонията и не отхвърли твърдението, че е задрямал.

„Аз работя много и се уморявам много. Пътят до Осло е три часа и половина. И три часа и половина обратно – 7 часа. Още по 20 часа съм летял с гражданските полети до САЩ и обратно. Всеки, който е пътувал за 3 дни до Америка и обратно, знае какво му се случва с биоритмите“, каза тогава Борисов.

Премиерът коментира и друг скандал, свързан с пътуване – този с полета на ”Бистришките тигри” - отбора, в който е картотекиран Борисов, и футболистите на депутата от ГЕРБ Емил Димитров от ”Чавдар” Етрополе, които летяха с правителствения Авиоотряд 28, за да играят мач във Варна. Борисов за пореден път обясни, че полетът е платен, а не е за сметка на държавата. Между опозиция и управляващи обаче възникна спор доколко е законен изобщо този полет.

Всеки отбор си плаща и пътува. Защо да не направят един контролен мач. Кое не е законно?, заяви днес Борисов.

По думите му футболистите от двата отбора са момчета на по 21 – 22 години и повече от половината никога не са се возили на самолет. Оттам тръгна цялата работа – стана приказка, че не се били качвали на самолет. Според Борисов оттам и дошла идеята да се пътува с въпросния самолет за приятелския мач във Варна – за да се качат за първи път момчетата в самолет.

Премиерът за пореден път повтори тезата си, че ако самолетът не лети той се разваля и как пилотите трябва да трупат летателни часове. Борисов беше категоричен, че машината може да се ползва, стига да се плати.

Борисов допълни, че няма друга тема, по която да се критикува правителството и затова вече месеци се бистри историята с полета на "Бистришките тигри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


851
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
1
 
10
 
! Отговори
сънльото преди 11 години
Тиквата лъже! Той не може да чете! А истината е, че Тиквата си е подремнал, първо защото е на възраст и второ той като децата не може да си задържа вниманието върху нещо повече от 3-4 мин, особено ако изобщо не разбира за какво става дума.
449
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българи, много се оср*хме с тройната еврейско-турска ламя, а сега вижте същите мишки от БКП каква тиква ви накараха сами да си изберете, НЯМА ТАКВА ДЪРЖАВА !!!
448
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ес Ем Ес.......ес ........Ес Ем ЕсЩракам по клавишите в унес !На Европа отговарям само Йес !Не ме критикувайте че имам стрес !
447
1
 
5
 
! Отговори
Танев преди 11 години
Кати чета тук, стигам до извода, че най-зле като литературна подготовка и и правопис , а да не говорим за интелект и възпитание, са платените драскачи на ГЕРБ. Мното ниска, отчайващо ниска топка са..Не си заслужават парите...
446
3
 
9
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
И седнали двама бакали да се надвикват..Единия бил журналист , другият- другият ,мин. председател..Бакалите и месарите , по тошово време - имаха власт в махалата: Сега, обаче , властта им е по- голяма , вече :)И се разговориха , на "ТИ"- двамата корифеи..Единият фамилиарничи , другият казва :---Абе, знаеш ли какво направих АЗ , бе ??---Знам , знам , ама можеше по- така - отговаря другият ..)За демокрацията , ставаше дума ..Идват избори , все пак ..До тях - ще я имаме , демокрацията ..После ? После си е за ..после ... Разбрахме , че при 'демокрацията" , България НЕ може и три часа да функционира , БЕЗ НЕГО и неговите "Есемеси" ..Не бил спял - а "управлявал ::) Нищо , че това е НЕЪВАЖЕНИЕ - там , където си - към ДРУГИТЕ ..)Това изискване към мутрите - го няма ..От Цвъ., бил доволен , много и затова НЕ се коментират хонорарите му ..Мълчание ..За Вучката и МИшо бирата - достатъчен ПОВОД в нормални държави - с "по- малка" демокрация - да си подадеш оставката- не се коментира .,:) Бил добро момче и Вучката ,и футбола с него ..Айде сега ..:)Тошовското , правешко самодоволство продължава ..Надвикването също ..Едва ли някой е виждал по- просташко интервю и държане на мин. председател :) Чалга - и в Мин.съвет ..И нормалните трябва да свикваме ..Героят Диков не смее да попита за *** и златевци , герговци и сие ..Камо ли за милионите на Цветито ..А най- вече -КОЛКО милиона в сметката на БОКО - ни струва досега неговото управление ..На Меркел , Берлускони и сие - МОЖЕ да им знаем мангизите - на наш Боко- не ..Демокрация , най- висша ..:)От дянков сме доволни - иначе - ни чакала съдбата на Италия и Испания :) Каква е тази съдба-не стана ясно ..Сигурно бачкат за 200 евро - като нас :) Надвикването продължава ..Засега и до изборите - БЕЗ намесата на ЦВЪ...НЕ знаел , КОИ са собствениците на медиите у нас ..Пропуснал човекът да се информира- твърди единият бакалин ..Другият гледа, като ТЕЛЕ във фиии...) Някой трябвало , да им направи "проверка'.. Някой :) Извън МВР , може би ..) Е , имало доклад от ЕК- но ...:)))Сега усвояваме кебабчета - от едно - сме минали на към 30..Не е ясно , всичките 30 кебабчета - към коя уста , САМО отиват ..) Надвикването в кръчмата продължава ..Некакви топки - не футболни - не дай си Боже- се търкаляли отпред..Некакви 7-8 милиона повече за Мин. съвет или 8 млн. за гергов - "сменете си стария 30 годишен телевизор" - са подробности ..За тях , за Демокрацията и харченето на ЧУЖДИ , бюджетни пари- не се пита..Периодът 1989 година - 2000 година , са празно , бяло петно..Няма ги тези години и Боко - не се пита за тях ..Как е гасил пожари обаче , разбрахме ..)Изобщо , на колко хора , прави впечатление излагацията на България от този бакалин ??Простащината , вече на никой ли не прави впечатление у нас ??
445
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А доказателство че не спи имате ли?
444
1
 
1
 
! Отговори
AAAAAA преди 11 години
АМА МНОГО ОТ ПИШЕЩИТЕ В ТОЗИ ФОРУМ СА НА ТРУДОВ ДОГОВОР-ДАЛИ ВИ ПЛАЩАТ ДВОЙНО ПО ПРАЗНИЦИТЕ-ОТНАСЯ СЕ И ЗА БСП И ЗА ГЕРБ,НАИСТИНА БОРИСОВ ТРЯБВА ДА Е ЗАПОЗНАТ С ДИПЛОМ.ПРОТОКОЛ И ДА НЕ СЕ ИЗЛАГА КАТО СПИ И ПИШЕ СМС ,НО ПЪК ДА ГЛЕДАМ ФИЗИОНОМИЯТА НА СТАНИШЕВ,МАСЛАРОВА,ДОГАН И РУМЕН ПЕТКОВ ДОГОДИНА -ТРЯБВА ДА СЕ САМОУБИЯ,НЕКА ДА Е ДСБ -БОЖЕ ДАНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
443
0
 
6
 
! Отговори
... преди 11 години
Ахам- и понеже му беше толкова интересно какво става в държавата, та чак заспа!
442
0
 
3
 
! Отговори
ivan преди 11 години
До 666!..СУПЕР Не командват, а управляват и то добре държави
441
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е що пък да не поспи? И що да не си разцъква телефонката? Ми Той там беше единственият неразбиращ нито дума от речите. :)
440
3
 
20
 
! Отговори
бг преди 11 години
Баси наглеца.Нагъл, по-нагъл, най-нагъл - боко/гербер
439
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ес Ем Ес....ес..............Ес Ем ЕсНа Европа отговарям само с Йес !Ще ви изпързалям лошо днес,Пачки Евро аз броя нощес.
438
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 11 години
До Николай:avaaz.org/en/petition/Da_sberem_80_000_podpisa_protiv_dostroyavane_na_ski_zonata_v_kompleksa_Banskо/Свържете редовете за да намерите петицията
437
2
 
8
 
! Отговори
Николай преди 11 години
Опитват се да продадат нашите планини. Витоша, Рила, Пирин, Родопи, Всички те са застрашени от лакоми бизнесмени. Необходима ни е вашата помощ. Покажете гражданска позиция. Не на нови писти и хотели в Банско. Нека първо да оправим това което е в момента ! avaaz.org/en/petition/Da_sberem_80_000_podpisa_protiv_dostroyavane_na_ski_zonata_v_kompleksa_Banskо/
436
1
 
21
 
! Отговори
! преди 11 години
Понеже вчера ми изтриха коментара за това, че нарекох Цветанов "***", няма да наричам премиерчето ни "***", за да не ме изтрият днес!
435
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Бойко Балкански стоял до ЦЦ по време на прламентарен контрол играел си пак с телефона и му казал- Цецо добе че ги измислиха тези телефони когато бях малък ги нямаше добре че сме се родили момчета иначе с какво щяхме да си играем.
434
1
 
17
 
! Отговори
мдаааа! преди 11 години
Чете списъка на крадците на прехода дали не и той в него заедно тъста и тъщата на Цвъ.
433
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***. По-***. Най-***. Гербер.
432
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вожда е вожд дори когато спи! Завистливи нещастници такива! :)))))
431
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярва ли му някой на тоя лъжец. Лъже като дърт ***. Има много хора който не са летели със самолет защо не предложи самолета на тях а точно на махленския отбор в който се опитва да рита и той?