Станишев: Това е поредният лупинг на Бойко Борисов!

Борисов: Лупинг е три пъти първа копка за "Белене" и да не подпишеш договор!
Обновена: 6 яну 2013 19:15 | 6 яну 2013 18:58, Елка Василева
462
Станишев: Това е поредният лупинг на Бойко Борисов!
Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото

"Поредният лупинг, поредното обръщане на палачинката от страна на Бойко Борисов с призива към членовете и симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума означава, че премиерът се обявява против развитието на ядрената енергетика в България и иска да я обрече на доизживяване."

Това заявява председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП, по повод позицията на премиера за референдума. В телевизионно предаване днес министър-председателят призова симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на предстоящия референдум.

Още по темата

По думите на Станишев, когато са събрани над 770 000-те подписи от Инициативния комитет, Борисов е твърдял, че трябва да се гласува въпросът, както е зададен, а после ГЕРБ са го подменили. "През цялото време премиерът говореше как ГЕРБ са за развитието на ядрената енергетика, но това се оказа поредната лъжа на управляващите", посочва Станишев.

Според него сега лъсва истината пред всички - ГЕРБ не искат нова ядрена мощност, а искат цените на тока да се определят от възобновяемите източници, които са много по- скъпи. Тази позиция е против интересите на гражданите и развитието на България като високотехнологична държава, смята лидерът на левицата. 

От своя страна по-късно Бойко Борисов коментира, че „класическото определение за лупинг е - три пъти да направиш първа копка за АЕЦ „Белене” и да не подпишеш договора за строителството. Такъв е примерът с бившия премиер Сергей Станишев“, каза Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
13
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
"От своя страна по-късно Бойко Борисов коментира, че класическото определение за лупинг е - три пъти да направиш първа копка за АЕЦ Белене "Тук Станишев не може да стигне Тиквата ,който прави по 5-6 копки на всеки 2 км. магистрала и още толкова рязане на лентички!!В тази игра Тиквата винаги е победител!Досега някой разбрали какво е мението на Тиквата по въпроса за:-пушенето на обществени места-шистовия газ-строенето на хотели и кръчми на Витоша и Банско-бонусите-здр. реформа
34
7
 
4
 
! Отговори
логично но невярно преди 11 години
Против развитието на ядрената енергетика в България иска, и би трябвало да иска да гласува всеки нормален българин, който има поне едно свое дете. Защо ли ? Защото такова "завещание" може да обрече следващите поколения не само на дългосрочни дългове и енергийно робство, но и на евентуална ядрена авария да не дава Господ, но трябва и това да не се игнорира на 100% като вероятност. Нали така ?
33
12
 
11
 
! Отговори
5 преди 11 години
Ако не беше Бойко тоя да сме го забравили!
32
4
 
3
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
До Анонимен Това е подплаши Пиарка.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плаши пиарник що е то?
30
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Три пъти първа копка и да не подпишеш договора би трябвало да се нарече ДУПИНГ.
29
6
 
25
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Грешни са ти сметките. Изплащането не става с печалбата, то се залага в цената на тока. След като се изплати централата, тя заработва на печалба, която според банката консултант, в най-лошия случай, за 60 години експлоатация, ще е само 30 милиарда евро:))И това, дето се дрънка, че всеки българин ще трябва да плати по 2-5000 лева е ала бала, всичко си е включено в цената на тока, който така или иначе си го плащаме на същата цена и сега от миксовете на цените на ТЕЦ, ФЕЦ, АЕЦ, ВЕЦ +разни такси:)
28
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И дипломната му работа за "ролята на съветската униформа в армията" няма да помогне, когато товарищ Путин си поиска парите я от Гоце,я от Станишев ............
27
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ТИ сер-ГЕЙ-ЧЕ 4 ГОДИНИ ПУ.КАТА ЛИ СИ ДРАПА ЧЕ НЕ ПОДПИСА ДОГОВОРА? НА КОЙ ГО ДЪ.ВИ БЕ ПЛАШИ ПУ.АРНИК? ЗА ГЕРПЕР-ПЕДЕЛВАЙСИТЕ Е ЯСНО ЧЕ НЕ ИМ ТРЯБВА АТОМНА ЦЕНТРАЛА ЗАЩОТО ТОКА НАРОДА ЩЕ Е ПО ЕВТИН И ДРУГАРКАТА ПЛАШИ-КУ.АНДА НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ МИЛИОНИ ОТ МЕЛНИЦИТЕ И.
26
6
 
13
 
! Отговори
До номер 2 и други преди 11 години
Аз нещо немога да ви разбера математиките на повечето от вас. Защо сравнявате АЕЦ "БЕЛЕНЕ" с Козлодуй ясно е, че Козлодуй след като е направен през комунизмът и т.н. ще е много по печеливш от Белене, че ще е по висока цената ще е по висока но всравнение с ТЕЦ-овете и разните му там ВЕИ мощности ще произвежда в пъти по евтина електроенергия!!!! След 10 тина години в най-добрия случай като се затворят реакторите на Козлодуй Ако го няма АЕЦа в Белене цената ще скочи в пъти поне 2-3 пъти!!!!
25
7
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Русия ще строи АЕЦ в Бангладеш за 2 млрд. долара, а в България за 6,4 - 9 млрд. ЕвроРусия ще строи АЕЦ за $10 млрд. в БеларусРусия ще отпусне около 10 млрд. долара за строителството на АЕЦ във Виетнам, обяви министър-председателят Дмитрий Медведев по време на посещение в азиатската странаПолша ще строи АЕЦ на балтийското крайбрежие Доц. Янко Янев: В Чехия ще строят реактори от типа на АЕЦ "Белене"ГЕРБ-Бургас: Турция може да строи АЕЦ до РезовоФранция строи АЕЦ в ТунисФранция и Тунис подписаха споразумение за сътрудничество в сферата на атомната енергетика, предаде RFIБългари строят АЕЦ във Франция12.01.2011г, 09:21чРаботници от Източна Европа строят ядрен реактор от ново поколение във Фламанвил, в Северозападна Франция, съобщава сайтът europe1.frодина и половина след голямата ядрена авария в АЕЦ Фукушима, в Япония ще бъде построена нова атомна електроцентрала. Компанията оператор Джей пауър е взела решение да възобнови строителството на станция Ома в префектура Аомори, което беше преустановено след събитията от март 2011 г. Това съобщи пред ИТАР-ТАСС официален представител на компанията.Според експертите рискът за авария в бъдещата АЕЦ "Белене" бил 1 към 1 000 000 000, тъй като ще има пет системи за защита27. Колко ще струва електроенергията в България със и без АЕЦ "Белене"? Анализ върху данните от доклада на HSBC доказва, че настоящата цена на електроенергията от АЕЦ "Белене" е съизмерима с цената му от АЕЦ "Козлодуй". Двете атомни електроцентрали са равностойни - така както производствената цена на тока от АЕЦ "Козлодуй" е винаги около два пъти по-ниска от пазарната за страната, така и производствената цена на тока от АЕЦ "Белене" ще бъде два пъти по-ниска от бъдещата пазарна цена през целия срок на експлоатация. Ясно е, че без АЕЦ "Белене" цената на тока ще расте неконтролируемо:
24
18
 
8
 
! Отговори
оле преди 11 години
Не на Белене защото: 1. това е мафиотска сделка. 2 . Белене е силно сеизмичен район 3. Проекта е много скъп, и няма как тока да стане по-евтин. / между другото сещате ли се нещо в България да е станало по-евтино? Утре ако кажат че се премахва ДДС, нито една стока няма да поевтинее - ще има, ами то тока е скъп, бензина е скъп и пр. и пр./
23
22
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
БЕЗ БЕЛЕНЕ ГОРЧИВО ЩЕ СЪЖАЛЯВАМЕ СЛЕД 10 ГОДИНИ ГОРЧИВО ЗА ДА ПОЛУЧИШ ТРЯБВА ДА ДАДЕШ
22
8
 
4
 
! Отговори
BG преди 11 години
TEZI DETO VZEHA KOMISIONNITE ZA BELENE(OVCHAROV I KOMPANIA) DA NE STE NA TIAHNOTO MIASTO SEGA....HI HI HI....
21
9
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Станишев ,аз знам че Бойко е *** ,въпросът ми към теб е кому к..а ЛИЧНО ТИ държа 4 години та не почна строежа на Белене? Какво се правиш на велик като си същия *** и ти.
20
11
 
15
 
! Отговори
аз преди 11 години
оххххх,каква гушка от лапане и крадене е направил мазния комунист....няма такава наглосттоя родоотстъпник вместо да гние в затвора до живот за предатество към родината се обаждадолен крадлив ***
19
11
 
13
 
! Отговори
психолог преди 11 години
Личи си когато някой не е служил в армията и не е работил някаква работа т.е. с труд да си изкара насъщния.При Станишев се наблюдава вече професионална политическа дефлорация,извинете деформация.Асоциацията ми е,че той разсъждава наивно,объркано-антилогично, подобно на юноша от 9-10 клас.Често се държи нагло,отстоявайки интересите на комунистите, а не на народа.Желанието ми е да не го сменят,защото ще провали партията си.България без комунисти,България без бандити,България без олигарси.
18
20
 
4
 
! Отговори
Тъпчо преди 11 години
Тоя защо не вземе да се омъжи за Боко Тиквата, ще бъдат страхотна двойка и двамата еднакво са нагли и еднакво лъжат.
17
5
 
13
 
! Отговори
ред преди 11 години
АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕ Е ЧАСТНА С ДЪРЖАВЕН ДЯЛ ОЩЕ СЛЕД РЕФЕРЕНДУМА СЛАГАМ ТОЧКА НА СПОРА ОТ СИГУРЕН ИЗТОЧНИК МИ Е ИНФОТО
16
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсни долни гнусни педерастливи ГЕРБАДЖИИ