По-добре да хващат бандитите ни навън, рече Цветанов

В чужбина било по-сигурно, че ще получат бързи и справедливи присъди
Обновена: 7 яну 2013 11:15 | 7 яну 2013 07:16,
244
По-добре да хващат бандитите ни навън, рече Цветанов
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов споделя пред "Стандарт", че е по-добре е да хващат бандитите ни навън. По думите му в чужбина е по-сигурно, че ще получат бързи и справедливи присъди.

Битовата престъпност винаги е следствие на тежка криза. Тогава тя се превръща в начин на препитание. Лошото е, че когато има едно лице, което е извършило множество кражби, и то такива до 500 лв., я няма репресивната роля на правораздавателната система тези лица да бъдат осъдени", подчертава министър Цветанов.

"Ето примерно делото на Брендо - знаете, че е  от 2006 г. е започнал процес за пране на пари у нас. Сега сме 2013-а. А още няма  произнасяне на първа инстанция. В Италия обаче вече тече процес срещу него и  скоро ще има присъда. За по-малко от година. Затова за тези случаи е по-добре да  подпомогнем европартньорите и да ги съдят там. Вижте и делото САПАРД. В чужбина  има присъда, тежка присъда, а у нас оправдателна. С едни и същи доказателства за  едно и също престъпление", посочва Цветанов.

"Това тук никога няма да стане  заради политическата класа, която вече 22 години е пряко свързана с реформите в  съдебната система. Затова е толкова болезнена реакцията на някои от политическия  елит в опозицията за "намеса" на ГЕРБ в съдебната система. Не, ние не се  намесваме, просто направихме едни прозрачни правила, които Еврокомисията поиска", допълва министърът.

Той посочва, че с другия вицепремиер в кабинета - Симеон Дянков, се разбират прекрасно и работят отлично.

"С Дянков не вечеряме заедно, не сме семейни приятели, но се  разбираме чудесно. Иначе аз имам семейни приятели, с тях съм от 30 години и ми е  приятно. Децата ни са израснали заедно и така им е добре. Освен това аз никога  не бих им обърнал гръб, защото сега съм министър, но може утре да не съм, не  знам докога и в политиката ще бъда. Но приятелите и особено семейните приятели  са нещо много ценно", разяснява Цветанов.

 Силата на ГЕРБ е, че всеки един от министрите, както и  премиерът Борисов винаги сме на мястото на събитието. Говорим с хората, виждаме  реалните им проблеми и се опитваме да променим нещата, посочва още той.

Цветанов допълва, че целта за изборите е ГЕРБ да  бъде първа политическа сила, съставяне на кабинет с премиер  Бойко Борисов и самостоятелно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
5
 
! Отговори
Дон'т фак уит Д преди 11 години
Прическата е подходяща,само костюмът не е достатъчно раиран.
205
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
галеви затова ли ги пуснахте да си идат по живо по здраво ? белким някой ги улови
204
0
 
1
 
! Отговори
FBI преди 11 години
6a hvanat ot 3-te nai golemia , kolkoto hvanaha *** i Maladen Mihalev- Madjo
203
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
hahaha sigyrno i ot ypravliavashtite da iz\liazat navan che gi xvanat i tiax zashtoto sa prestapnici.barabar s ostanalata paplach.
202
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами като кризата е тежка и герберастите сте некадърни що не сте в оставка бе, цветанов? С камъни ли чакате да ви прогоним? Пожелавам ви битовите престъпници да посетят цялата управляваща герберастка мафия и родата й до девето коляно - ще награби много повече в сравнение с откраднатите стотинки на мизерстващия ни народ. Така ще е справедливо. Крадците, ограбвайте богаташите и управниците!
201
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе изтърсак на ченге..:)) Докога си мислите , че ще лъжете хората, гражданите , че сте нещо различно от БКП-БСП ?? Ченге-до ченге, мутра до мутра, рабфак до рабфак ..Били десноцентристка партия !!?? Европейски ценности защитавали !!?? КОИ ?? На тошо ли?? На бащите ви ли ценностите ??..*** , червени
200
0
 
7
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Съгласен съм с топ-министъра.Само на вън да ги арестуват.В ЕU плащат в евра. в CH в швейцарски франкове, в САЩ в $.Така,де к'ва са тук 6 мезонета , какво си е една къща с басейн във Флорида.Ако пък го окошарят в Сомалия , то едно подаръче- един кораб си е направо,,СУПЕР,.
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доколкото прочетох,Цветановият Ел Дорадо -Т.Бояджиев има обществени поръчки и в Софийска топлофикация.Изводите оставям за вас.
198
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо и Кумецо! Не остиска да не се показва по телевизиите! Нагли, бе! Нямат спирка!
197
2
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
ТОВА ГО ЗНАЕМ И БЕЗ МИНИСТЪРА ДА НИ ГО НАТРАПВА . МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ , Е ДА ОБЛОЖИМ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ С 1000 % ДАНЪК ПРЕСТЪПНОСТ И ВСИЧКИ ЩЕ ОТИДАТ НАВЪН !
196
0
 
1
 
! Отговори
London преди 11 години
te navan sa ve4e MILIARDERI kak da gi hvanat , kato Balgaria gi e ve4e pusnala 1 pat
195
1
 
11
 
! Отговори
милен преди 11 години
Тоя е най-голямото менте
194
0
 
8
 
! Отговори
КОПЛАНД преди 11 години
Нормално ли е в една ОДП да има 50 дознатели с по 1500 лв заплати. а патрула да е около 20 човека отговори ми Цецко .
193
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** мутра!
192
1
 
14
 
! Отговори
желин преди 11 години
Цървулчо бидяхме каква реформа направи в МВР ................30000 статисти и лапачи 15000 дебели алкохолици останалите 5000 за пенсия и околко 2000 съвестни и гладни .Тотален провал си.........
191
0
 
12
 
! Отговори
Лори преди 11 години
Тя цялата садебна система е неефективна .А мазните магистрати по 5000 лв заплати гушкат ,а и бонуси си раздават .Нагли *** оооо народе как търпиш това .Станах свидетел на потресаваща гледка как прокурор и аджокат си разделят крупна сума и това е системно в нашия справедлив и безпристрастен съд.
190
5
 
2
 
! Отговори
ogre преди 11 години
Stiga s teq pari za pensii 6to Kostov i Sergo ne vi dade po 1000 lv na kalpak .
189
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А вас, прокурорите и съдиите за РАЗПЛОД ЛИ ДА ВИ ДЪРЖИМ И ХРАНИМ?!?!?
188
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Цецо-крадецо-"убавецо" 'га ша го гепят извън границата ни..? Или той е под прикритие....
187
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката: Поразяващата уста Цветан Цветанов,който въобще НЕ е за този пост...***,***,ограничен,злобен , отмъстителен и елементарен елемент!