Найденов ще заведе дело за клевета срещу Станишев

ЕК иска допълнителна информация за заменките с гори
Обновена: 15 яну 2013 20:27 | 15 яну 2013 20:18,
35
Найденов ще заведе дело за клевета срещу Станишев
Мирослав Найденов. Снимка: Bulphoto

Министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви, че ще заведе дело за клевета срещу Сергей Станишев. „Той ме нарече лъжец, при положение, че аз просто извадих факти, че жената до него (Моника Йосифова – бел. ред.) е част от компанията „Експат Бета“, което може да се провери. Не съм казвал, че тя е собственик на земята“, допълни още земеделският министър.

Той визира имот с големина 140 декара при устието на р. Камчия, който е продаден по времето на управлението на тройната коалиция.

Добилите скандална слава сделки с изваждането на земи от горския фонд ще бъдат проверени от главния прокурор Сотир Цацаров. Данните от проверките вече са изпратени до прокуратурата, съобщи  Найденов по време на специална пресконференция днес.

Прокуратурата ще трябва да проучи доклад от междуведомствената комисия по казуса с имота в Несебър, както и доклад от страна на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) за всички сделки с изваждането от горския фонд от 2003 година до декември 2012 година.

На този етап са проверени всички сделки с имоти от горския фонд, като вариантите за тези сделки са три: замени на гори, откупуване на прилежащи терени при застроени горски територии и отписването от горския фонд и продажбата като урбанизирана територия. Втората група сделки касаят собствениците на законно построени сгради, които са имали възможност до началото на 2004 година да поискат да закупят прилежаща територия около тях.

Повече подробности относно сделките ще има до броени дни обеща още Мирослав Найденов. Той обясни, че в сряда ще бъде изслушан от парламентарната комисия за борба с корупция по високите етажи на властта, която се председателства от Яне Янев.

Той съобщи също, че Европейската комисия е изпратила запитване за допълнителна информация за заменките с гори, като срокът за отговор е две седмици.

Министърът изтълкува краткия срок като доказателство, че скоро ще имаме решение по този казус.

Найденов не коментира какво е естеството на потърсената информация с мотива, че кореспонденцията между правителството и Брюксел е конфиденциална.

България е заплашена с наказание от европейския регулатор заради нарушения на правилото за отпускането на държавна помощ. Сделките със замяна на гори, извършени на цени по-ниски от пазарните, се разглеждат от Брюксел по законодателството за отпускането на нераглементирана държавна помощ.

Според процедурата ЕК може да обяви, че сделките или част от тях, са били извършени в нарушение на европейското законодателство и да поиска възстановяване на разликата между пазарната цена и цената, при която са придобити имотите. Според оценки на еколози става въпрос за милиарди левове.

Ако собствениците на имотите не пожелаят да изплатят сумите или да върнат имотите, търсените средства ще трябва да бъдат покрити от парите на данъкоплатците.

Още новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
32
 
! Отговори
Смърфиета преди 11 години
Що така надебеляват всички щом се докопат до власт. Какво стройно момченце беше преди 4 год ... той и шефа му откак спря да яде филии с мас и той бая качи. Абе с две думи раздялата със селото и на двамата се отразява зле, затлъстяването води след себе си куп заболявания. Да не кълна ама ...
26
8
 
32
 
! Отговори
Вредом тъпотия преди 11 години
То и двамката сте един дол дренки, ама Вие министре, не виждате ли че къде, какво стане, далаверите все се въртят около твоето министерство.Избихте добитъка в Странджа, заради далавери на конкуренти; Калинката бе при Вас; Горските площи постоянно намаляват. За *** не ставате министре. То и кой ли става в този Министерския съвет. Включително и партагенайсето. Съсипахте държавата съвсем.
25
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ако, а понеже: "Ако собствениците на имотите не пожелаят да изплатят сумите или да върнат имотите, търсените средства ще трябва да бъдат покрити от парите на данъкоплатците."
24
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До: prb***prb.bg, press***prb.bg, office***prb.bg, PR***JUSTICE.GOVERNMENT.BGОтносно: до ЦацаровДата: Вторник, 2013, Януари 15 23:15:06 ЕЕТ<бр />Господин Цацаров,само информативно да те подсетя,дали така трябва да работи Съдебната система-така, както бяха отведени двете свидетелки за разпит по "препоръка " на хасковския кмет.Ти не би ли трябвало да изкажеш "мнение по въпроса",или и ти ще си поредния "манекен на костюми",какъвто бе и предшественика ти Велчев.
23
9
 
33
 
! Отговори
SAS преди 11 години
ДО ВНИМАНИЕ::::*** СИ И НЕ РЪСИ ПРОСТАЩИНИ.ДПС СА ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО-ДОБРИ ОТ ТАЯ ТРЕТОРАЗРЯДНА,НЕОБРАЗОВАНА НО НАГЛА ШАЙКА ОТ БКП,ГЕРБ.ЗАЩО *** И МУТРИ ЩЕ МЕ ДОКАРАТ ДО ПРОСИЯ?ЗАЩО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОСТАЦИ ЩЕ МИ УПРАВЛЯВАТ ЖИВОТА?
22
8
 
33
 
! Отговори
Ветериринаря преди 11 години
министър по съвместителство добре се е изучил на Тиквените лъжи. И Гьобелс би се поучил от герберастките лакардии
21
9
 
32
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ!!! преди 11 години
Гласуването за БСП е престъпление спрямо българския народ. Гласувайки за БСП ще получите и ДПС. Това ще спре отново европарите към България, както това се случи през предишния им мандат.
20
8
 
32
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
ako ne iskat da doplatyat do pazarni ceni ili da varnat imotite danakoplatcite tryabva da platyat-ha poznayte koy ste plati.tova ako ne e podtikvane kam krajba zdrave mu kaji.vreme e da se prisaedinim kam armiyata na *** i da privarshvame s taya darjava.
19
8
 
33
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
Найденов просто (и според него съвсем безобидно) е приложил един изпитан метод за манипулиране на истината). Да, "Не съм казвал, че тя е собственик на земята, но не е казал, и че тя не е собственик. Който се излъже, да му повярва, си е за негова сметка.
18
8
 
34
 
! Отговори
горския преди 11 години
Да се разследва депутата от ГЕРБ Емил Димитров.Около него само гори и мутри
17
8
 
33
 
! Отговори
МАЗН Г*З НАЙДЕНОВ преди 11 години
КАЗА ГО, КАЗА ГО МИРО МАЗНОТО ИЛИ КАКТО ТАМ ГО НАРИЧАТ ТОЗИ ЛЪЖЕЦ. ВМЕСТО ДА МОЛИ ЗА ИЗВИНЕНИЕ И ДА ЦЕЛУВА РЪКА, СЕГА ЩЕ ЦЕЛУВА ГЪЗЗЗЗЗЗ.ДА МУ ГО НАТРАКАТ РОГАТИТЕ. ТОЯ ЩЕ ВРИ В КАЗАНА
16
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко! Самозатри се този сайт!
15
8
 
32
 
! Отговори
Писател Читател преди 11 години
Ех какво ще правим след 177 дни. На кого ще търсим сметка за безбазията с управлението си. Не вярвам да са като ГЕРБ.Ще ни бъде скучно без ГЕРБ.
14
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ушите *** и нахални на всичкото отгоре. В место да си подадат оставките или най малкото да си за траят продължават да се оправдават с други . ПО НАГЛО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е ИМАЛО В ПРЕДИШНИТЕ 100 ГОДИНИ И СИГУРНО В СЛЕДВАЩИТЕ 100 НЯМА ДА ИМА.
13
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога не съм чакал ИЗБОРИТЕ,както тия!
12
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
500 ГОДИШЕН СТАЖ! ЖАЛКИ СМЕ!
11
8
 
34
 
! Отговори
55 преди 11 години
ТОЗИ И КОГАТО ХОДИ ДО ТОАЛЕТНАТА КАНИ ПОНЕ 20 ЖУРНАЛИСТИ ДА ОТРАЗЯТ СЪБИТИЕТО. ТО ПИАР АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА ВЕЧЕ НИ ОМРЪЗНА
10
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз нямам думи това не е държава
9
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и българите ще заведат дело срещу миро дето вкара и ни набута 20годишно месо и го пусна на пазара
8
8
 
34
 
! Отговори
народа преди 11 години
това е човека който съсипа българското земеделие ликвидира всичко с което се захване Той е мафиот 2 след б.б и не може да е друго като се знае че той е уволнен дисциплинарно от НМВС за внос на контрабандно 20 годишно месо и има съставен акт за злоупотреба с милиони левове като директор на еко равновесие София .Съсипва всичко защото не може друго да прави Мафиот може ли да гради нещо ,не защото няма сиво вещество .Хубавото е че му остана малко време и в ценралният да лъска наровете .