България не е същата след опита за покушение, скочи Местан

Опразниха залата, службите и Цветанов са на място
Обновена: 19 яну 2013 15:14 | 19 яну 2013 13:50,
720
България не е същата след опита за покушение, скочи Местан
Поваленият нападател. Снимка: БТА

В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, млад мъж от Бургас излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация нападателят е регистриран като делегат от Бургас.

За щастие покушението не успя, господин Доган е в добро здравословно състояние, но това не означава, че вие, всички ние, цяла България не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на сатанизирането на ДПС и Доган, заяви Местан. По негови думи омраза и сатанизирането са прескочили всякакви граници.

Зам.-председателят на партията беше категоричен, че от днес България не е същата. Той призова веднага да се вземат мерки срещу омразата. Местан беше категоричен, че покушението не е било насочено само срещу Доган, но и срещу всички, чиято воля той представлява.

Бия камбаната и отправям призив не само към европейските лидери, но и към световните, не само да се разграничат, но и да вземат мерки за гарантиране на правото на политически и етнорелигиозни различия във всяка една държава, заяви Местан.

В НДК вече е вътрешният министър Цветан Цветанов, които тръгна към мястото веднага след нападението, предаде TV7.

Всички делегати бяха помолени да напуснат залата, за да могат службите да си свършат работата. Според Местан конференцията ще продължи в 15.00 часа, но сега призоваха всички делегати да си вземат нещата и да излязат.

По данни на TV7 Ахмед Доган е в болница "Лоценец", а нападателят също е бил прегледан от медицински екипи и е дал показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


720
Още по темата: ДПСАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Източници на БЛИЦ сочат, че младият мъж е от турски произход, а имената му са Октай Хасанов Енимехмедов. Въпреки че е родом от Бургас, той пребивавал често в София.
37
1
 
1
 
! Отговори
здр преди 11 години
Попитайте защо държавата помага само на един футболен клуб и стадион ще им прави-и дали е справедливо всичко това-защо няма равнопоставеност-време е за справедливост
36
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 11 години
МЕСТАНЕВЕЕЕ, БЪЛГАРИЯ НЕ Е НА ДОГАН, ТА ДА НЕ Е СЪЩАТА!ЗАСРАМЕТЕ СЕ!НЕ ВИ ЛИ СТИГА, ЧЕ ОЩЕ ВИ ТЪРПИМ!
35
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 11 години
Може да не сме от най-умните, ама и чак толкова глупави не сме! Никой не ви вярва.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС надминаха и себе си със тази провокация.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен ме впечатли и възмути поведение на членовете на ДПС които биха паднал човек като ЖИВОТНИ!!!!Все едно гледах кадри от Третия свят, егати манталитета и маймунското поведение!!!!!!!!!!!!И те са за арест!
32
0
 
1
 
! Отговори
Брей преди 11 години
Чакайте, чакайте...нали , нападателят е турчин!!! АБе, я вземете мерки , защото се мразите по между си...Цирк Дьо ДОганБей
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** сайт *** истории *** провокации хубава работа ама *** БДЖ то композирайте конските вагони и екскурзийка до братска Полша....
30
0
 
0
 
! Отговори
нима? преди 11 години
Земята ще продължава да се върти
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100% е доганова инсценировка.
28
0
 
0
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
HUBAVO DE !!!AMA STRELECA E T-U-R-4-I-N
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смях,смях в залата.ДПС си организират атентата сами за сплотяване на електората.Иначе кой нормален ще тръгне да се занимава с Ахмет Духан.Той одавна е вмирисан политически труп...
26
0
 
0
 
! Отговори
rad0s1av преди 11 години
ni6to protiv nqmam DPS.i takava partiq trqbva da ima.nqkoi trqbva da za6titava pravata i na tezi grajdani.ahmet dogan oba4e si e turska podloga.VINAGI E BIL.I VINAGI 6TE BUDE.da go bqha grumnali.toq pi4 ako be6e do6ul pri men ,istinski patlak 6tqh da mu namerq.dogan si e svinq.e...e si svoite ,cica pari ot durjavata,stroi si dvorci,i se krie kato mi6ok.a e svinq.4eren den e dnes-dogan ocelq
25
0
 
1
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Политическа постановка - на 100% убеден
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.Скапан фес,първо вие сте си го направили сами предизборно.Второ пистолета е бил газов.Трето нападателя е бил турчин също като Вас....Четвърто това става в централата на ДПС.Пето кой си ти да казваш какво може и какво не бе?? Те небостаргачите в Ню йорк взвириха боли ли го някой за твойто мнение??
23
0
 
1
 
! Отговори
Bianconero преди 11 години
ФАРС
22
0
 
3
 
! Отговори
!!! преди 11 години
ЦИРК, ПОСТАНОВКА, ТЕАТЪР, ПРЕДСТАВЛЕНИЕ
21
0
 
3
 
! Отговори
14 преди 11 години
Егати тъпия план!!! Същия като на *** в Бургас!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Брей преди 11 години
Да, откакто нахлухте в държавата ни преди векове, нищо не е същото! Веднага да се взимали мерки срещу омразата...ЯЯЯЯ ВИЖ ТИ!!!
19
0
 
3
 
! Отговори
СОПОЛА ГНУСЕН преди 11 години
Евтини трикове на политически престъпници. *** РАЗИГРАВА ДЪРЖАВАТА !?