Адвокат Василев от РЗС готов да защитава безплатно Октай

Не очаква честен и справедлив наказателен процес срещу него
20 яну 2013 17:01, Елка Василева
116
Адвокат Василев от РЗС готов да защитава безплатно Октай
Задържането на Енимехмедов. Снимка: БТА

Адвокат Емил Василев, депутат от РЗС, изрази готовност да защитава нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов без възнаграждение в образуваното срещу него наказателно производство.

Като причина, довела го до това решение, Емил Василев посочва, че без абсолютно никаква предварителна информация голяма част от политиците по инерция са обявили акта на Енимехмедов срещу Ахмед Доган за терористичен и насаждащ етническа омраза в България.

Освен това, посочва Василев, прокуратурата побърза да квалифицира деянието като опит за убийство, без да са събрани и анализирани каквито и да било доказателства нито за личността на Енимехмедов, нито за оръжието, нито за мотивите му. Впоследствие се изясни, че става въпрос за политически акт, който не е целял настъпване на смърт, още повече, че оръжието е било негодно да причини вреда на г-н Доган, посочва адвокат Василев.

Той уточнява, че самият г-н Енимехмедов определя себе си като български патриот от турски произход и държи в стаята си националния трибагреник и знамето на ЕС.

„Прокуратурата побърза да преквалифицира деянието в хулиганство. Въпреки това началните първосигнални реакции и последвалото лутане из Наказателния кодекс ясно показват пристрастност и предубеденост и на политиците, и на правораздавателните органи“, заявява Василев.

Очевидно,че при тези обстоятелства Октай Енимехмедов няма как да получи честен и справедлив наказателен процес, загрижен е адвокатът. Той смята, че поради тази причина той се нуждае от правна помощ и защита от висококвалифициран адвокат и обществена фигура, която е в състояние да всее малко респект сред инициаторите на разразилата се безпочвена говорилня в защита на Ахмед Доган и срещу Октай Енимехмедов, посочва Василев.

В свое съобщение до медиите адвокат Василев припомня, че  „Ахмед Доган е агент на Държавна сигурност и най-близък личен приятел на покойния Илия Павлов. През 1997 година той си позволи да заяви от парламентарната трибуна, че главна задача на ДПС е да защитава интересите на „Мултигруп“. Този безпрецедентен акт е най-големият срам в новата история на българския парламентаризъм“, пише Василев.

„Все още е висящ в КС и въпросът за конституционността на тази етническа "партия". На този фон да се обявява едно тоталитарно ченге и отявлен мафиот за „най-големият политик на България“ и за „жертва“ е цинизъм“, смята Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
незнаен преди 11 години
браво 106, казваш абсолютната истина за УАСГ а и за момчето, 5-ти курс останал му е един семестър, ако е искал да убие Доган сега щяха да са го погребли, Доган , Илия Павлов, Луканов,Емил Кюлев и т.н., какво разследване какви пет лева такива хора само куршум ги оправя
88
0
 
1
 
! Отговори
12345 преди 11 години
Защо искат да представят Октай като престъпник и измислят всякакви версии свързани с жени, братя и т.н. Защо никой от разследващите не казва, че той е образован млад човек. Някой от пишещите тук знае ли как се влиза и учи неговата специалност в УАСГ? Това е най-тежката специалност и изпитите не се взимат с пари и връзки. Нека това да послужи за урок на всички политици. На младите и образовани хора вече им писна!
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последствията са възможни международни санкции, изолация и съмнения във функционирането на демократичната система. Като цяло атентатът е сериозен удар върху международното реноме на България.От гледна точка на предизборна ситуация случилото се ще доведе до абсолютно втвърдяване на симпатизантите на ДПС. Движението може спокойно да дочака изборите без предизборна кампания.Предстои героизиране и окончателно митологизиране на Доган. Дори да напусне ръководството на ДПС, той вече е изчистил своя образ. Атентатът е чисто политически. Той не е извършен по криминални или психологически причини. Н
86
1
 
0
 
! Отговори
1000 преди 11 години
Ако този човек имаше боен пистолет, Доган щеше да бъде убит, a реакцията на НСО тотален провал.Не трябваше да се допусне този човек да се качи на трибуната,yправляващите защитават НСО, тъй като шефът на службата Тодор Коджейков е бил лична охрана на премиера.
85
0
 
3
 
! Отговори
Съдията преди 11 години
Тези шопари , които жестоко пребиха беззащитен човек , неоказващ никаква съпротива , също трябва да си получат заслуженото ! А новият турски бос Местан да не гледа и за в бъдеще така одобряващо подобни прояви ! Пълен резил....и това са избранниците на народа !!!
84
0
 
2
 
! Отговори
? преди 11 години
Ще повярвам , ако разтурите тази противоконституционна - етническа турска партия ,Всички български граждани имат еднакви права !Повече права и " демокрация ",, да ходят в Турция ( от където им дават парите )
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се заблуждавайте на измислената от сценаристите куха версия, че някой ще иска 5 минути слава като опре пистолет в главата на най-обичания от бг мюсулманите човек. Такава версия е невъзможна, защото този ще е наясно че дори и да оживее след тези 5 минути, рано или късно турците ще го убият. Истината е че на този са му дали много пари и после ще направят така да не го съдят и ще го изкарат тайно от България след 1-2 години, ако изобщо му дадат ефективна присъда. Бая бой изяде от сънародниците си, които приемаха случващо се за истина, но този си е осигурил вече бъдещето - не го жалете толкова!
82
1
 
1
 
! Отговори
от Афера преди 11 години
Изключително интересна информация се появи на стената във Фейсбук на Петко Симеонов, разпространена първо от Pravda.bg Съсед на извършилият покушението срещу Ахмед Доган дословно е написал: 17.01.2013г. 17:55ч Прибирам се от работа.. минавам да взема едно шоколодаво яйце Киндер на малката и виждам Октай Енимехмедов. Питам го какво става, че е така кахърен да няма проблеми с ченгетата отново. отговора беше: бат Гого карат ме да правя нещо, което не искам.
81
1
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Всички хулигани които раздаваха правосъдие на сцената срещу Октай на правосъдната скамейка. Дуган е платил на Октай.Съгласен съм че незабавно трябва да му се отнеме охраната.
80
0
 
2
 
! Отговори
az преди 11 години
браво на адвоката !
79
0
 
0
 
! Отговори
депутат ВЕлиКов преди 11 години
Абе тая шматка магистрална за какъв се взима !?...Адвокат..ха-ха-ха.Колкото уволни Боко с криминалното минало,нали така квичеше,толкова и ще защитава надрусаното,превъртяло идиотче.Да бега да поплиска вода с чашата У парламентО още пет месеца и да се земат с Янка да се скрият У гората,да ни не излагат У EU....
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Адвокатът да заведе и дело против биячите!
77
0
 
0
 
! Отговори
Дим преди 11 години
Ха,ха, ха, етническите козове на лешоядите от ДПС свършиха! И това ако не е положителна новина.....
76
0
 
1
 
! Отговори
До 90 преди 11 години
Не се заблуждавайте на измислената от сценаристите куха версия, че някой ще иска 5 минути слава като опре пистолет в главата на най-обичания от бг мюсулманите човек. Такава версия е невъзможна, защото този ще е наясно че дори и да оживее след тези 5 минути, рано или късно турците ще го убият. Истината е че на този са му дали много пари и после ще направят така да не го съдят и ще го изкарат тайно от България след 1-2 години, ако изобщо му дадат ефективна присъда. Бая бой изяде от сънародниците, които приемаха случващо се за истина, но този си е осигурил вече бъдещето - не го жалете толкова!
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нарочно се пишат коментари за възхвала на платения атентатор, защото искат да заблудят хората, че уж това е негово лично дело, а не е поръчков атентат. Истината обаче е че всичко е съчинено, обмислено и проиграно предварително. Видяхме как атентатора, които е бивш боксьор се пазеше от Доган, като ръкомахаше като някоя баба и отстъпваше назад за да даде възможност на Доган да се прояви като смел герой, който без страх се нахвърля срущу нападателя си! Посочих вече 5-те неща които трябваше да се постигнат с този нагласен атентат!
74
0
 
1
 
! Отговори
До 90 преди 11 години
Поредното активно мероприятие на ДС-ДПС-БСП се оказа поредната смешка, която обаче целеше няколко неща: 1.Да митологизира напускащия политиката Доган като герой2.Да не се разцепи ДПС след напускането на Доган, даже да се консолидира3. БСП и ДПС да ударят по ГЕРБ, Местан каза че ще се бори за връщане на демокрацията4. Да предизвикат международен отзвук пак с цел удар по ГЕРБ и Бойко, който има много силни позиции в ЕС 5.Да ударят по другата турска партия на Касим Дал-в дома на платения терорист намериха случайно оставени материали на другата турска партия, уж е техен симпатиза
73
0
 
1
 
! Отговори
Октай е герой ! преди 11 години
Не плачи майко,не тъжи,че станах ази хайдутин,хайдутин майко БУНТОВНИК,та тебе майко ОСТАВИХ ,за първо чедо да жалиш! МАЙКО на Октай,БЪДЕТЕ ЖИВА и ЗДРАВА,ГОРДЕЙТЕ се с Вашия СИН!
72
0
 
1
 
! Отговори
13041 преди 11 години
Граждани на България от всякакъв етнос да се обединим и да поискаме сваляне на охраната на НСО от Доган.Стига са харчени народни пари за този *** меко казано. Да се дадат на бедни и болни хора, които се нуждаят наистина. Сигурно досега са дадени милиони , а може би милиарди за тази охрана. Хайде стига . Цирка вече сме го гледали.
71
0
 
2
 
! Отговори
jjj преди 11 години
ДПС е либерално демократична партия и сами раздават правосъдие
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е Марковски? Адвокат Марковски. Той ще му даде ефективна защита.