Кой ще бъде наследникът на Семерджиев?

Диан Червенкондев, Димитър Главчев или Анжела Тонева?
Обновена: 28 яну 2013 21:15 | 28 яну 2013 21:12,
49
Кой ще бъде наследникът на Семерджиев?
Ангел Семерджиев Снимка: архив, Булфото

Политическите коментари на рокадите по висшите етажи на властта не закъсняха. Само броени часове след обявената оставка на шефа на ДКЕВР, се появиха и предположения за това кой ще го наследи.

Експертите и анализаторите от енергийните среди са изненадани от новината за оставката на Семерджиев. Но според високопоставени източници вече усилено се спрягат няколко кандидатури за новия председател на енергийния регулатор, съобщи телевизия bTV.

Това са депутатите Диан Червенкондев - заместник-председател на парламентарната енергийна комисия, както и Димитър Главчев, който оглавява временната парламентарна комисия за работата на ДКЕВР.

Още по темата
Обсъжда се и името на Анжела Тонева, член на комисията за енергийно и водно регулиране.

От управляващата партия коментират, че има воля новият председател на ДКЕВР да бъде експерт икономист или финансист, а не експерт енергетик.

Решението обаче ще обяви лично премиерът най-рано във вторник или в сряда на редовното заседание на кабинета.

Въпреки че повечето партии запазиха мълчание по темата с последните оставки, все пак имаше и няколко политически реакции.

„Това е истерична реакция на премиера. Очевидно не издържаха нервите му. Всъщност се опитва да заглуши резултатите от вчерашния референдум, които в никакъв случай не са в негова полза. И Игнатов, и Семерджиев отдавна трябваше да напуснат този кабинет за доста сериозни прегрешения”, коментира Илияна Йотова от БСП.

Според Мартин Димитров от Синята коалиция правителството съвсем нормално е започнало "пролетно почистване" преди изборите. От партия "Атака" пък не пропуснаха да напомнят, че вече три пъти са искали оставката на Ангел Семерджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
ДКЕВР преди 11 години
На конкурсите в МИЕТ се задава въпрос:"На кого е подчинена ДКЕВР, съгласно Закона за енергетиката?" Отговорите са : 1.На Народното събрание , 2.На Министерския съвет , 3.ДКЕВР е независим орган. Познайте кой е верният отговор? Това е 3. Когато чета кого ББ може би ще назначи за шеф, се питам тогава : От кого е независим ДКЕВР? Отговорът на Радио Ереван може би ще бъде: От себе си , защото от него нищо не зависи! Питам се още: Има ли професионалисти в България , или има само "Калинки"?
40
1
 
1
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
Когото и да изберат ще му е пределно ясно, че ще е само до есента, изборите идват, а с тях и новите муцуни!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разгеле, най-накрая нещо хубаво от герб.Тоз дупедавец още преди години трябваше да го махнат.Гледа само интересите на корпорациите.По-добре късно отколкото никога... въпреки че бая поразии направи и доста щети ни донесе
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дано да е по приятен от тая мутра
37
1
 
2
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
Получавам фактура за изразходвани 0 киловати астоиноста на дължимата сума е 48 лв.-----------------А посмали малко!?!
36
1
 
6
 
! Отговори
Gabara преди 11 години
Тия пък червен или зелен кондевци откъде изпълзяха. Я обратно в дупката!
35
1
 
5
 
! Отговори
коко преди 11 години
браво бат боико, този господин Семерджиев толкова му бяха препълнили гушата ,че на всяко изказване вместо да ни защити нас гражданите,всичките изказвания му бяха в защита на тези чужди компании които ще ни вземат и последния лев от джоба, дори са готови и кръвта ни да изсмучат.Получавам фактура за изразходвани 0 киловати астоиноста на дължимата сума е 48 лв.,дневни обирджии, вън от България
34
1
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Като гледам алтернативите особено Червенокондев направо не ми се мисли, сега избираме между големото зло, малкото зло и средното зло.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е как кой бе,този дето даде най голям рушвет
32
1
 
5
 
! Отговори
до32 преди 11 години
Гербаджийски *** има алтернатива това е народа който седи и мълчи ноще дойде време тези на които им лижеш *** да са в затвора.пред парламента българи да изгоним изедниците.
31
1
 
5
 
! Отговори
Яне преди 11 години
КАЛИНКАААА.
30
1
 
14
 
! Отговори
facebook преди 11 години
Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон Антимонополни искания към Министерски Съвет на Република България1. Понижение на цените на тока (със 68-71 %) 2. Понижение на цените на водата с 56% 3. Закриване на ДКЕВР - Комисията в сегашния си вид, е паразитна и вредна организация - която струва милиони годишно, като при това нанася вреди, както на българската икономика, така върху джоба и благосъстоянието на всеки редови българин.4. Подвеждане под съдебна отговорност, на сегашни и предишни членове на ДКЕВР:За - Нанасяне на вреди в особено големи размери, на
29
3
 
13
 
! Отговори
darcas преди 11 години
До 32 - ей *** нещастен платен, питай пенсионерите, майките, безработните и съкратените, хилядите фалирали малки фирми и постоянно емигриращите българи как сме минали през кризата. *** нещастен!!!
28
0
 
5
 
! Отговори
versaux преди 11 години
Правилно господа, правилно. Няма нужда от енергиен експерт. Тази практика показва добри резултати. В АУЕР ( бившата агенция по ЕЕ) за шеф на контролната дирекция назначиха една тьотка от столична община. Познайте какъв опит има.... била е в контролата за детски заведения... дерзайте..... да си еб***т@ ммта..... и т.н.
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сакън Диян Червенкондев, та този човек като го гледам как срича имам чувството, че е неграмотен. Стига сте лансирали хора, на които им работи късмета, но не и мозъка.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименКойто няма топки може ли да се кандидатира? Аз за 30 хиляди на месец съм съгласна.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблема е много простичък, "независимият регулатор" е всъщност много зависим от "Бащицата", а Семерджиев от много "наколенки" и малко лакомия стигна до тук. Никой външен експерт, също не би се цанил за тоя пост, защото трябва да е "без топки", за да го назначат и трябва да е с много големи "топки", за да прави това, което закона изисква от него. Има вътрешно противоречие, нали! Семерджиев беше точно това, което средата си избра и точно това, което не устройва гражданите, които определят средата
24
0
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Аз и за по 20 - 30 000 лева месечно не бих се цанил за този пост, особено в този мандат ...
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tochno taka samo chistka ,no trydno se namirat chitavi xora dano ne slojat niakoi po mradnal ot tiax kato gledam v bg sa ostanali samo bynaci.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хич не е луд човека баш си е на мястолуди сме ние дето ги търпим тия мекерета