Холивудски екшън – стрелба и кръв пред съда!

Костов поиска изслушване на Борисов заради Баретата
Обновена: 30 яну 2013 10:17 | 30 яну 2013 10:17,
104
Холивудски екшън – стрелба и кръв пред съда!
Костов поиска изслушване на Борисов и Цветанов. Снимка: архив, БТА

Премиерът да представи какви мерки за сигурност ще предприеме изпълнителната власт, за да гарантира сигурността на магистратите.

Това поиска днес в парламента Иван Костов по повод престрелката пред Съдебната палата вчера, при която тежко беше ранен Златомир Иванов-Баретата. Депутатите обаче отхвърлиха предложението му.

 „За това, което се случи пред Съдебната палата, а именно опитът за разстрел на лице от подземния свят, считаме, че трябва да се предприемат действия, които поне да създадат успокоение в част от хората, които сме в тази зала, и за хората, които работят в Съдената палата. Излиза, че пространството пред Съдебната палата е арена, овладяна от престъпни групировки”, мотива искането си Костов.

По думите му премиерът би трябвало сам да поеме инициативата и да дойде в Народното събрание заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Още по темата
Костов призова да се предприемат действия за успокоение, да има допълнителни мерки за сигурността на магистратите и служителите в Съдебната палата.

„Ако тези хора могат да окупират всички входове на Съдебната палата, естественият въпрос е „къде е властта на България“, възмути се лидерът на ДСБ.

Той определи случилото се като "сценарий в най-развинтената холивудска глава - стрелба, кръв пред най-висшия орган на съдебната власт."

Ако не одобрите това, съдебната власт в лицето на всички, които работят в Съдебната палата, ще кажат – „в Народното събрание въобще не ги интересува какво се случва пред нашия вход”, допълни Иван Костов.

Предложението за изслушване обаче не беше прието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е най-доброто определение:вмирисан политически труп! Ама май е вампирясал-надига се! Предлагам на изборите да му "заковем пирона". Когато е вън от парламента няма да има кой да го чуе!
49
1
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 11 години
До 40Ами те и магистратите са мафиоти и ги е страх кой ще си разчисти сметките с тях.П.П. Пак сме много грамотни. Май вече няма нито една статия без правописни грешки: "Съдената палата"
48
3
 
10
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Защо всички политици сте се загрижили толкова за тоя Златко, та чак и в Парламента ще се занимавате с него? Защо не попитате магистратите, защо тоя не е в затвора или май всички до един сте подписвали полици пред престъпника и сега се чувствате "морално отговорни" да сте толкова загрижени за него, то не се жалваше вчера Миков от БСП, сега и Костов.....излагате се всичките!
47
2
 
7
 
! Отговори
До 50 преди 11 години
Той е най-успешно законспирирания! Ти какво искаш, да развее червеното знаме? За такива има приказка: не слушай какво говори, а гледай какво прави!
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отивай да си говориш с теменужките
45
4
 
11
 
! Отговори
Dido преди 11 години
Аз като данъкоплатец съм против да се губи времето на премиера с обяснения за срелба по мафиот който беше приближен на последните наколко правителства включително и на Костовото! Ако Костов и Станишев искат обяснение защо е стреляно по тяхна дружка да ходят да си питат дружката .... освен ако някой от тях двамата не знае отговра ... пишман атентатор срещу Доган, пишман снайперист срещу Баретата ...гръмки политически изказвания .... колкото и да ме запушен носа от настинката, абе много мирише бе
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов - вмирисан политически труп
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по времето на Костов няма нито един назначен в министерствата , който да е бил репресиран преди 10 ноемвриКостов мразеше до смърт репресираните след 9.9.1944 и ги изгони най-напред тях от синята си партия. Гробокопач на синята идея.Да се пържиш в ада дано. Червено-черен ***.
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов заминавай за Централния, иначе виждаш какво става с такива като теб !
41
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 11 години
всички, които работят в Съдебната палата, ще кажат в Народното събрание въобще не ги интересува какво се случва пред нашия вход, допълни Иван Костов.Костов ти какво направи за хората на които им взривяваха входовете - как ги защити.Или те не са хора - само вие и съдебната власт сте хора ?
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбирам те Лостов, има защо да те е страх !
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
банго Иван е човек на КГБ и затова всичките му зулуми се покриват от следващите правителствапросто има по-голям чин от всички останалиа и той разсипа СДС-то като синя опозициякомунистите и до днес му целуват краката и черния *** за товаНикога не говорят срещу него в Парламента
38
6
 
10
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
И ние се възмущаваме ,че си още в парламента и харчиш нашите пари ,ама...
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен19стрелбата си е стрелба и мафиота си е мафиотв Библията е казано - който нож вади от нож умира и не е важно къде и каксега ще ги пазим тия мафиоти като тракийското съкровище лиАйде стига крокодилски сълзи
36
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕВАЛА КОСТОВкаквото и да се говори за теб оставаш най-адекватния политик в българското пространство!!Повечето ти коментари и изявления са изключително премерени и точни. Стискаме си палци да те видим в новото управление на страната и да доживеем деня, в който да отдъхнем от терора на комунистическата ***!АМИНаз съм от хората, които си спомнят как се живееше по времето на твоето управление!
35
4
 
10
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
Какво значи по-опитен в политиката ? По добър измамник който гледа да извлече лична изгода за себе си от всяка ситуация.
34
2
 
8
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Случаят е разчистване на сметки между мафиоти, направено показно на публично място.Какви магистрати, каква опасност за живота им се привижда на господина.Ясно е, че политиците ни се страхуват за собствения си живот, защото са събрали много "народна" любов. Но да са спокойни, никой не мисли да им отнема живота, защото иначе трябваше да паднат премного жертви досега. А ако са вътре в мафията, то тогава биха имали основание да се страхуват. И никой не може да ги опази.
33
3
 
8
 
! Отговори
do 31 преди 11 години
Чак пък продаде.... Подари ги по-скоро. Те цъфнаха и вързаха тези предприятия които той приватизира , не думай
32
7
 
5
 
! Отговори
29 преди 11 години
Говоря ти за началото на мандата. Костов е много по-умен и опитен от Боко и можеше да му спести доста излагации. А и не бъди сигурен за следващия Парламент :) Боко се срива със страшна сила, а има много хора, които не биха гласували за БСП - никога. Остава Костов. Някъде към 6-7 процента ще хване Синята коалиция. След като умника Боко разби СДС :)
31
1
 
1
 
! Отговори
ДО 29 преди 11 години
ЗА ДА ВЛЕЗЕ И КОСТОВ, И БОЙКО.