Ходете с каски и жилетки, препоръча Михаил Миков

Справя ли се управлението с престъпността - спор между депутати
31 яну 2013 10:50,
103
Ходете с каски и жилетки, препоръча Михаил Миков
Повод за споровете стана покушението срещу Баретата. Снимка: БТА

Хората, които ходят по улицата, да се снабдят с каски и жилетки, препоръча бившият вътрешен министър и депутат от левицата Михаил Миков пред bTV.

Изказването му беше направено по повод стрелбата срещу Златомир Иванов–Златко Баретата. Той беше прострелян с четири куршума на входа на Съдебната палата малко преди 10.00 сутринта, а полицията намери 13 гилзи.

Още по темата

В спор дали е успешна борбата с организираната престъпност влязоха Миков, депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров и народният представител от ГЕРБ  Димитър Лазаров. Докато Лазаров предпочете да изтъква успешността на делата “Наглите“ и най-вече “Килърите“, останалите двама се съсредоточиха върху случая с Баретата и останалите тежки престъпления.

„Гражданите имат усещане за хаос и за връщане на онези мутренски години”, заяви Гяуров.

По думите на депутата от Синята коалиция мутрите са “вдигнали гребена“. Като пример той даде зачестилите обири на инкасо автомобили и банкови клонове.

“Върнаха се кокошкарските престъпления – обири на мазета и консерви”, заяви той.

Тримата депутати не се ангажираха с позиция дали мястото за нападение срещу Баретата е избрано нарочно, за да се всее хаос. По думите на Миков обаче трябва да се вземе предвид, че стрелбата става на по-малко от 30 метра от кабинетите на главния прокурор и на председателя на ВАС.

Бившият министър обаче не изключи възможността мястото да е избрано, защото там никой не очаква подобно нападение.

Димо Гяуров и Миков бяха категорични, че управлението не се е справило с престъпността.
По думите на Миков има разминаване между усещането на хората и постоянните твърдения на властта, че се е справила с престъпността.

Гяуров пък допълни, че качеството на разследванията е изключително ниско. Миков припомни, че доказателства след случаите като този с Баретата трябва да се събират много по-бързо. „Не може 27 часа да не се знае какво е оръжието и да стане ясно чак след повторен оглед”, категоричен беше той.

Четох в един сайт, че всъщност Баретата е бил съдружник с един бивш съдружник на министър-председателя, допълни бившият вътрешен министър. Миков добави, че има регистри и това може да се провери.

От своя страна депутатът от ГЕРБ повтори изказването на министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, че ако Баретата е бил в ареста, е нямало да се стигне дотук.

Миков обясни, че тези изявление за пореден път показват пълното неразбиране на системата. Борисов имаше подобни предложения и преди време – всички осъдени на първа инстанция да бъдат затваряни веднага. Тогава правосъдният министър Диана Ковачева му обясни, че това е невъзможно и ще доведе до дела в Страсбург.

Миков на практика повтори позицията на Ковачева, като обясни, че това би означавало да се пристъпи към изпълнение на присъда и повдигане на обвинения без доказателства.

Тримата депутатите влязоха и в спор по време на чие управление е имало най-много поръчкови убийства, но, разбира се, не можаха да постигнат консенсус по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато има живи комунисти и ДС от близкото минало, ще е така. След като публично ги побием на кол и/или им изрежем главите, нещата ще се оправят.
61
0
 
0
 
! Отговори
Micheto преди 11 години
posle zashto xorata bqgali mitrqci mrusni
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога във войната между престъпните групировки има пострадали невинни хора???!!! Гарантирано от ГЕРБ!!!
59
2
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Това е положението уважаеми граждани дадохме власта на ГЕРБ за 4 години виждате какво се случва в БГ.Изборът е ваш как искате да живеете до изборите още ще е лошо.
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямам думи точно ти дето беше толокова безличен а инак успя да откраднеш доста пари уж купуваше скъпа техника за полицията и сега си седнал ъкъл да даваш ? Няма такива наглеци !
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.....И ,ПРОТИВОГАЗИ!
56
5
 
7
 
! Отговори
Gogo преди 11 години
Не си спомням да си съветвал хората ,когато беше министър, да ходят с многобройна охрана .Имаше ОТВЛИЧАНИЯ всяка седмица ! А Алексей Петров ви беше СЪВЕТНИК !!!!Скрий се някъде ,хората помнят !!!
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представяте ли си Мишо-Маминия с каска на една страна и порядъчно наквасен както винаги !
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като стрелят поне да улучват по-точно-Нямам нищо против
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата истерия около един криминален е за отвличане на вниманието. Защо не се дискутира има ли тазследвания за 30те милиарда отмъкнати чрез приватизацията на Костов; за 10те милиарда откраднати и изнесени по Виденово време; какво стана с Веска Меджидиева и другите "финансови акули"; ще има ли закон за националните катастрофи на Виденов и Костов и ще се наложи ли да няма давност за техните престъпления
52
4
 
2
 
! Отговори
паметлив преди 11 години
Доживях и този *** акъл да дава! Отвличания, убийства - и нищо не разкрито, а и как иначе, като си другаруват открай време. Миков,Миков, и кулските бабички не ти вярват, ама поне те разбираме - сегашните ви спират всички кранчета! Мъка!
51
2
 
5
 
! Отговори
Питам преди 11 години
Каска и жилетка ще сложа ,а за някой от неговите приятели партията предвидила ли е памперси?
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майната им на далаверите на управляващите,без значение дали са от ГЕРБ ,БСП или други *** ! Това го е имало и ще го има до като свят светува !Ако хората имаха работа и нормални доходи,едва ли на някой щеше да му прави впечатление това!А ако и престъпността се беше запазила или беше намаляла под тази до 2009г. Бойко спокойно можеше да си изкара още не един , ами и два мандата !Само,че мтряла не етолкова *** !
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ПРЕМИНАВАНЕ ПО УЛ.ПАРТИЗАНО-20.....ТАМ СТРЕЛЯТ НА МЕСО!ПАМЕТНИКА ИМ ПОКАЗВА , .....КАКВО ВИ ЧАКА!!!!!!!!!!!!!!!!ВОЙНИТЕ И БЕЗРЕДИЦИТЕ ----СА РАЙ..... ЗА "КОМУНИСТИЧИСКАТА ДИКТАТУРА"!Това не го разбра и тъпия ефрейтор от Третия Райх----за това и пропадна!ПРИ МИР , ДЕМОКРАЦИЯ И ЦИВИЛИЗОВАНИ ОТНОШЕНИЯ -БОЛШЕВИКИ И КОМУНИСТИ ..УМИРАТ!МИРА ----УБИВА КОМУНИСТА ,ЗАЩОТО ТОЙ ИМА НУЖДА ОТ "ВРАГ" ,когото да мрази!ТОВА Е КОМУНИЗМА-"философия на завистта и злобата на примитивния мозък"
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАРОДА с каски и жилетки , а политиците с белезници НОВА БГ МОДА
47
0
 
6
 
! Отговори
МИКОВ преди 11 години
може и голи и боси да сте ,ама трябва да сте с каски и жилетки
46
2
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
алоу, гяуров! изобщо не е вярно, че имам усещане за хаос и за връщане на онези мутренски години! даже напротив, КЕФ ми е, като стрелят по престъпници, като доган и баретата! де да имаше повече такива работи, и с повече ефект ако може!!! и ако може да не ни внушаваш личното си мнение! не ми харесва!
45
3
 
7
 
! Отговори
Девственица преди 11 години
а за теб Миков едни железни *** биха ти били от полза...
44
5
 
8
 
! Отговори
Х преди 11 години
МИКОВ Е РАЗСТРОЕН, ОЩЕ ЕДНО СПОНСОРЧЕ НЯМА ДА РАБОТИ.
43
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А със Танкове,разрешава ли се?