Ходете с каски и жилетки, препоръча Михаил Миков

Справя ли се управлението с престъпността - спор между депутати
31 яну 2013 10:50,
103
Ходете с каски и жилетки, препоръча Михаил Миков
Повод за споровете стана покушението срещу Баретата. Снимка: БТА

Хората, които ходят по улицата, да се снабдят с каски и жилетки, препоръча бившият вътрешен министър и депутат от левицата Михаил Миков пред bTV.

Изказването му беше направено по повод стрелбата срещу Златомир Иванов–Златко Баретата. Той беше прострелян с четири куршума на входа на Съдебната палата малко преди 10.00 сутринта, а полицията намери 13 гилзи.

Още по темата

В спор дали е успешна борбата с организираната престъпност влязоха Миков, депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров и народният представител от ГЕРБ  Димитър Лазаров. Докато Лазаров предпочете да изтъква успешността на делата “Наглите“ и най-вече “Килърите“, останалите двама се съсредоточиха върху случая с Баретата и останалите тежки престъпления.

„Гражданите имат усещане за хаос и за връщане на онези мутренски години”, заяви Гяуров.

По думите на депутата от Синята коалиция мутрите са “вдигнали гребена“. Като пример той даде зачестилите обири на инкасо автомобили и банкови клонове.

“Върнаха се кокошкарските престъпления – обири на мазета и консерви”, заяви той.

Тримата депутати не се ангажираха с позиция дали мястото за нападение срещу Баретата е избрано нарочно, за да се всее хаос. По думите на Миков обаче трябва да се вземе предвид, че стрелбата става на по-малко от 30 метра от кабинетите на главния прокурор и на председателя на ВАС.

Бившият министър обаче не изключи възможността мястото да е избрано, защото там никой не очаква подобно нападение.

Димо Гяуров и Миков бяха категорични, че управлението не се е справило с престъпността.
По думите на Миков има разминаване между усещането на хората и постоянните твърдения на властта, че се е справила с престъпността.

Гяуров пък допълни, че качеството на разследванията е изключително ниско. Миков припомни, че доказателства след случаите като този с Баретата трябва да се събират много по-бързо. „Не може 27 часа да не се знае какво е оръжието и да стане ясно чак след повторен оглед”, категоричен беше той.

Четох в един сайт, че всъщност Баретата е бил съдружник с един бивш съдружник на министър-председателя, допълни бившият вътрешен министър. Миков добави, че има регистри и това може да се провери.

От своя страна депутатът от ГЕРБ повтори изказването на министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, че ако Баретата е бил в ареста, е нямало да се стигне дотук.

Миков обясни, че тези изявление за пореден път показват пълното неразбиране на системата. Борисов имаше подобни предложения и преди време – всички осъдени на първа инстанция да бъдат затваряни веднага. Тогава правосъдният министър Диана Ковачева му обясни, че това е невъзможно и ще доведе до дела в Страсбург.

Миков на практика повтори позицията на Ковачева, като обясни, че това би означавало да се пристъпи към изпълнение на присъда и повдигане на обвинения без доказателства.

Тримата депутатите влязоха и в спор по време на чие управление е имало най-много поръчкови убийства, но, разбира се, не можаха да постигнат консенсус по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
А дано. Че като гледам сме по - активни във форумите от колкото на площада.
21
2
 
4
 
! Отговори
Рапан преди 11 години
От сичките куки в студиото най- ме кефи Миков. Това неговото "Уъ" така го отваря, че става симпатичен още с първите думи, които каже :) Да не ходи на логопед, запазена марка си е за него в поУитиката.
20
5
 
13
 
! Отговори
иво преди 11 години
при тези инциденти досега няма пострадали невинни граждани, така че тоя да не се пени много
19
5
 
24
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Тоя ли лигав некадърник,Михаил Миков,който не различава гангстер от пуйка,седнал да подава *** шегички! По негово време гангстерите се разхождаха спокойно и не се криеха изобщо!
18
5
 
26
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Миков, а при вас май убийствата бяха всеки ден....не си мисли, че хората са забравили. Никога повече БКП на пласт.
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България вече 23 години работи на принципа: Крадеца вика дръжте крадеца!!
16
6
 
19
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 11 години
"Църквата Света Неделя - атентат извършен от Българската Комунистическа Партия (БКП) на 16-ти април 1925-та година. В следствие на атентата загиват 213 души, а ранени са 500. Това е най-тежкият терористичен акт в историята на България.
15
6
 
18
 
! Отговори
Нагъл преди 11 години
ДР.Миков,при вас убйствата бяхя през ден.С танкове ли трябваше да сме тогава?
14
3
 
17
 
! Отговори
до № 10 преди 11 години
Ножа е до кокала...ако следващите не ги вкарат тия мутри в затвора,народа ще хване сопите...
13
0
 
10
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Всъщност спорът между тримата не е кой е успял до известна степен да се справи с престъпността, а кой най-успешно не се е справял.
12
4
 
22
 
! Отговори
Rado преди 11 години
Тоя Миков няма ли срам да се показва, след като разтури системата им и пенсионра професионалисти по на 45 години, а остави верни слуги комунисти на ръководни длъжности по на 50-60 г, които и до днес тъкат бюрата си и си пресмятат труда в първа категория и 20-те заплатки за пенсиониране. Това е наглост на комунист.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да даде пример другарят Миков.Ама като гледам горната случка и кевларени *** ще му трябват.Особено човек е от рисковите групи-на добре облечените бизнесмени.Та кой каквито идеи има да ГИ ПРИЛАГА НА НЕГО СИ.
10
2
 
18
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Ти видял ли си някой от предишно правителство в затвора, че и тия като загубят да отидат при него?ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ!!!
9
5
 
20
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Г-н Миков, защо когато Вие бяхте човека от когото зависеше не променихте нещата? По ваше време нямаше ли престъпност? а и сега когато говорите, какво правите за промяна към по - добро?
8
9
 
9
 
! Отговори
да-да,ама не преди 11 години
Аз пък препоръчвам на мутро-милиционерите от групировката ГЕРБ да ходят с памперси та да свикват.След изборите като ги вкарат по затворите и няма кой да ги пази ще видят на дело що е то народна любов...Бог да пази България.
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз разбирам при неговото управление да са спрели убийствата и отвличанията и тогава да говори и да дава акъл на хората.Аве *** кой ти даде думата да се изказваш недей че ставате смешни ти и твоята партийка.
6
6
 
26
 
! Отговори
Демократ преди 11 години
Баш от миковите устенца тва звучи гнусно!
5
4
 
18
 
! Отговори
Голата И С Т И Н А преди 11 години
А бе оно може около теб да свистят куршуми и пак да останеш напълно невредим,а може и да ходиш по улицата да се спънеш от развързаната връзка на обувката и да нацелиш тротоара челно и да си отидеш,гаранция няма никъде по света...
4
8
 
27
 
! Отговори
Крио преди 11 години
Върнаха се кокошкарските престъпления обири на мазета и консерви, заяви той. Ми то другото го опоскахте Вие, господа депутати!
3
10
 
18
 
! Отговори
Миков преди 11 години
в деня, когато 17 души загинаха при тежка катастрофа край Ямбол и в ден на национален траур, аз отидох на парти. Правете като мен.