Ходете с каски и жилетки, препоръча Михаил Миков

Справя ли се управлението с престъпността - спор между депутати
31 яну 2013 10:50,
103
Ходете с каски и жилетки, препоръча Михаил Миков
Повод за споровете стана покушението срещу Баретата. Снимка: БТА

Хората, които ходят по улицата, да се снабдят с каски и жилетки, препоръча бившият вътрешен министър и депутат от левицата Михаил Миков пред bTV.

Изказването му беше направено по повод стрелбата срещу Златомир Иванов–Златко Баретата. Той беше прострелян с четири куршума на входа на Съдебната палата малко преди 10.00 сутринта, а полицията намери 13 гилзи.

Още по темата

В спор дали е успешна борбата с организираната престъпност влязоха Миков, депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров и народният представител от ГЕРБ  Димитър Лазаров. Докато Лазаров предпочете да изтъква успешността на делата “Наглите“ и най-вече “Килърите“, останалите двама се съсредоточиха върху случая с Баретата и останалите тежки престъпления.

„Гражданите имат усещане за хаос и за връщане на онези мутренски години”, заяви Гяуров.

По думите на депутата от Синята коалиция мутрите са “вдигнали гребена“. Като пример той даде зачестилите обири на инкасо автомобили и банкови клонове.

“Върнаха се кокошкарските престъпления – обири на мазета и консерви”, заяви той.

Тримата депутати не се ангажираха с позиция дали мястото за нападение срещу Баретата е избрано нарочно, за да се всее хаос. По думите на Миков обаче трябва да се вземе предвид, че стрелбата става на по-малко от 30 метра от кабинетите на главния прокурор и на председателя на ВАС.

Бившият министър обаче не изключи възможността мястото да е избрано, защото там никой не очаква подобно нападение.

Димо Гяуров и Миков бяха категорични, че управлението не се е справило с престъпността.
По думите на Миков има разминаване между усещането на хората и постоянните твърдения на властта, че се е справила с престъпността.

Гяуров пък допълни, че качеството на разследванията е изключително ниско. Миков припомни, че доказателства след случаите като този с Баретата трябва да се събират много по-бързо. „Не може 27 часа да не се знае какво е оръжието и да стане ясно чак след повторен оглед”, категоричен беше той.

Четох в един сайт, че всъщност Баретата е бил съдружник с един бивш съдружник на министър-председателя, допълни бившият вътрешен министър. Миков добави, че има регистри и това може да се провери.

От своя страна депутатът от ГЕРБ повтори изказването на министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, че ако Баретата е бил в ареста, е нямало да се стигне дотук.

Миков обясни, че тези изявление за пореден път показват пълното неразбиране на системата. Борисов имаше подобни предложения и преди време – всички осъдени на първа инстанция да бъдат затваряни веднага. Тогава правосъдният министър Диана Ковачева му обясни, че това е невъзможно и ще доведе до дела в Страсбург.

Миков на практика повтори позицията на Ковачева, като обясни, че това би означавало да се пристъпи към изпълнение на присъда и повдигане на обвинения без доказателства.

Тримата депутатите влязоха и в спор по време на чие управление е имало най-много поръчкови убийства, но, разбира се, не можаха да постигнат консенсус по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не му се сърдете на Миков.Човека ни предупреждава.Явно от "кухнята" знае, че БСП още ще стреля.
41
7
 
17
 
! Отговори
antracit преди 11 години
Микоооооов, млъкни бе бате, млъкни бе, че ставаш смешен.Като си толкова ербап защо не махна престъпността като беше министър. Чак сега като даваш интервюта си много силен и вещ. Аман от *** и кибици.
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миков, що не ми купиш направо един бронетранспортьор за по-сигурно - да си ходя на работа с него. Смешници!
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Микова, да не си забравил за показните разстрели докато сергея беше премиер, а ти беше министър? Много ви е къса паметта на вас комунистите.
38
1
 
9
 
! Отговори
Буревестник преди 11 години
До ХА-ХА-ХА ... !!!На базата на доклад на американския посланик Джеимс Пардю/не гея Уорлик/ SIMO казва:Бойко Борисов е главатар на мафията в България.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ас така си ода принципално...
36
7
 
13
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Миков да говори за сигурност е толкова перверзно, колкото Масларова да говори за социални придобивки ! Като искате партията ви да управлява някога пак си сменете маймуните от челните редици , че тези вече ги знаем .....
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРАВИЛНО, ДР.МИКОВ.НЕ СЕ ЗНАЕ НА КОЙ КОГО ЩЕ ИЗПРАТИТЕ ДА ГО ГРЪМНЕ.
34
3
 
4
 
! Отговори
мечон преди 11 години
До до 29точно тези ти доводи не са валидни. естествено, че ще си региситрраш сим картата, така е навсякъде на този континент, ще има камери, ще спазваш правилата за движение, ако не - скъпо-струваща снимка от радар на теб и возилото ти. проблемът е, че милиционерите са вредна пасмина и злоупотребяват със закона и увеличения бюджет не помага. както и факта, че боко е сикаджия а цецо - никакъвец..
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
po tvoe vreme tezi koito otvlichaha obezvrejdaha policiqta za nula vreme ko prikazvash izobshto tova naistina li se sluchva kakva e tazi darjava
32
7
 
6
 
! Отговори
Геро преди 11 години
Като гледам Миков и Станишев,с техните пухкави розови личица и дупенца,които не са служили войници или някаква работа,които могат само да преброят копчетата на шинелите на войниците на Червената армия,как да приемем ,че могат да кажат нещо смислено!!!
31
1
 
3
 
! Отговори
Репата преди 11 години
Миков,брат,на главата каска,на гърдите бронежилетка,джипара-броня,*** на ташаците кво че слагаме брато ?Щото там е лошо,боли много и резила е голем! У главата с пудовка са ме удрали,нищо ми нема и минава кат на псе,а между кълките езле !
30
0
 
6
 
! Отговори
Nikola преди 11 години
Излишно дърляне на празноглави тиквеници. Няма недосегаеми хора. Всеки може да бъде убит. Всичко опира до мотивация и средства.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че по времето на тоя непрокопсаник беше 100 пъти по зле
28
0
 
18
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Стрелят по един престъпник и всички партии почват коментари!Ами когато *** влизат по домовете, крадат, трепят и изнасилват - ВСИЧКИ МЪЛЧАТ!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вината си е на нас народа ,че ги търпи дълго време !Ако не си върши работата ,а само я "гледа",на 3-я месец трябва да го махаме ,и то БРУТАЛНО -ФИЗИЧЕСКИ ,защото ТЕ политиците в Бг ,нямат съзнанието ----САМИ ДА ДА СИ ПОДАВАТ ОСТАВКИТЕ !
26
1
 
7
 
! Отговори
До Вяра преди 11 години
Стига си повтаряла мантрата Комунисти ,от 23 години е демокрация.Станахте същите като тях 45 години след воината да се търсят вещици -Фашисти.Само не схванах ББ и половината кабинет и депутати според теб по тея характеристики не са ли и те Комунисти?Резила както и да се опише е признак за слаба държавност!
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И по времето на М.Миков ---БЕШЕ СЪЩОТО ,---***!
24
4
 
8
 
! Отговори
вяра преди 11 години
Стига сте писали глупости.Комунистите само това правят - атентати,бойни групи,подривна дейност.Вижте как се сдушиха пак БСП-комунисти и ДПС-КОМУНИСТИ.Всичко е от това,че огладняха.Сринаха им паничката няма обръчи няма вълци и Станишев реве и Доган реве.Станишев ще се сдружи и с дявола само и само да докопа благинката.А комунистическите клакьори да млъкнат,защото заради тях сме на това дередже.
23
2
 
10
 
! Отговори
... преди 11 години
Абре Миков, не че тия ГУИНА сега са нещо по-различно, ама при вас да не би да беше по-различно бре! Мислиш, че сме забрави ли как се трепеха по твое време! Айде недей така всички от едно място цоцате и докато не ви ИЗТРЕПЕМ или ИЗТРЕПЯТ БГ нема да се оправи!