Ако Баретата бе в ареста, нямаше да го стрелят!

Цветанов приглася на Борисов за мярката на Златомир Иванов
Обновена: 29 яну 2013 16:01 | 29 яну 2013 16:01,
154
Ако Баретата бе в ареста, нямаше да го стрелят!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Impact Press Group

„Ако Златомир Иванов-Баретата беше с постоянна мярка „задържане под стража“, нямаше да се стигне до инцидента днес.  Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира стрелбата пред Съдебната палата в София срещу Баретата.

Няколко часа по-рано днес премиерът Бойко Борисов също обяви, че е по-здравословно за осъдените на първа инстанция да стоят в ареста.

От гледна точка на правоохранателната система вярвам, че колегите ще вложат всички усилия и ще можем да разкрием поръчителите и извършителите на това покушение, каза още Цветанов.

Той определи опита за убийство като изключително неприятен случай. Той припомни, че процесът срещу Иванов е продължил дълго и е завършил на първа инстанция с ефективна осъдителна присъда от осем години затвор.

Още по темата
МВР шефът определи Баретата като една от емблематичните фигури на тежката организирана престъпност.

Според главния прокурор Сотир Цацаров станалото е възможно най-бруталното посегателство не с оглед на фигурата, а на мястото, което показва съзнание за пълна безнаказаност.

Стрелбата срещу Баретата стана тази сутрин около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с няколко огнестрелни рани в корема и крайниците. Лекари оперират простреляния. Гардът Атанас Станков е прострелян в крака и е без опасност за живота.

Стрелбата стана от апартамент срещу Съдебната палата, който след това беше запален.

Цветанов и Цацаров коментираха темата след срещата си с главния секретар на Европейската комисия Катрин Дей. В срещата участва и министърът на правосъдието Диана Ковачева, предаде БТА. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
0
 
! Отговори
христо вълков преди 11 години
Прави са Борисов и Цветанов : Ареста е по сигурно място - от пандиза !
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А АКО ГАЛЕВИ НЕ ТИ БЯХА ПЛАТИЛИ ЗА ДА НЕ СА В БЪЛГАРИЯ СЪЩО ЩЯХА ДА СА В ПАНДИЗА ! А АКО В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ЗАКОН И РЕД ДЖЕЛАТИТЕ КОИТО ПРЕД ЦЯЛ НАРОД РИТАХА ОБЕЗОРЪЖЕН, ПОВАЛЕН И БЕЗЗАЩИТЕН ЧОВЕК СЪЩО ЩЯХА ДА СА В ЗАТВОРА ! АКО В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ЗАКОН И РЕД ЦЯЛАТА ВИ ШАИКА НАРЕЧЕНА ОЛИГАРХИЯ ЩЕШЕ ДА Е В ЗАТВОРА А БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ПРОСПЕРИРА БЕЗ КЪРЛЕЖИ ! ТА ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР КЪДЕ Е ЗАКОНА И РЕДА ! ОСТАНА ПРИ ФАЛШИФИЦИРАНАТА ОТ ВАС ДОКУМЕНТАЦИЯ В АСЕНОВГРА ЛИ ??????????????????
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и що да ме боли ако са го гръмналищото няма да има кой да прави наркотрафик и трафик на хора либоклуците нямат крайстига с тоя убиецКой сега ще му плаща скъпото лечениепак ли здравната каса, дето за престъпниците е майка, а за пенсионерите - мащеха
125
1
 
1
 
! Отговори
То бива Простак, ама преди 11 години
*** ***. Как я виждаш бе мухльооо, целия съдебен състав да му ходи на гости в килията? ЗНАКОВО е самото място на стрелбата. Явно нещата са добре организирани. Толкова ли не можа да усети ЦВ. ЦВ. каква е работата? Или това е нова разработка на службите и в частност на Цв. Цв.?
124
1
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 11 години
Снимката на физкултурника е уникална! Направо гениална, за Пулицър! Ще си я сваля, да плаша непослушните деца. Браво на автора! Колкото до Баретата, все още се чудя, дали снайперистът е снайперист въобще или и супермайстор, който е искал само да му махне ташаците. Мисля си още, че би могъл да намери по-подходяща цел. Щяхме да му дадем "Стара планина с мечове".
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ako beshe baba majka shteshe da ima drajka.
122
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kolko si ymen ,narkotrafika moje da si varvi ot pandelata naroda da gi xrantyti ,i da my se digat danacite ,hihihi plashtai m,y xotel bre .
121
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
Dzaro v deistvie ) az ot na4alo pomisleh 4e tova e treilara na novia epizod
120
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ако беше в ареста нямало да се случи...... Съдията ще отиде до затвора от там да заседава ли?
119
2
 
4
 
! Отговори
винету преди 11 години
мили ми смехурко идва месец юли ,лятото горещо надежда нивга няма ,найс ,а
118
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешни изказвания и разсъждения на двама висши държавни мъже с претенции за политическа култура и авторитет на международната сцена !Отново показват,че нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили !
117
3
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 години
За такива изказвания на премиер и вицепремиер (в които те откровено демонстрират неспособността си да управляват), в една бяла европейска държава щяха незабавно да ги изхвърлят от властта. Но ние живеем в Боцев Мутро-*** и да разчитаме на някакви демократични ценности и морал от страна на управниците, е пълен абсурд.
116
3
 
18
 
! Отговори
Демон преди 11 години
А ако ти си беше свършил работата, отдавна Баретата да е в затвора, Братя Галеви щяха да му правят компания там, вместо да се печат по плажовете на ЮАР, половината министри трябваше да заседават в затвора, а пък твоите апартаменти трябваше да са конфискувани от държавата. За наше съжаление и твое щастие, нищо не си свършил в целия мандат. Тъй че напълни си ушите с барут и ходи се гръмни някъде, та да ни отървеш от простотиите си!!!
115
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тия двамата,пак някой друг им е виновен!
114
4
 
18
 
! Отговори
gala02 преди 11 години
Този Нагъл даскал по Физическо ходи с повече охранители и от Барак Обама,кой си ти бе г-н Никой,някакъв папконосец-куриер от най тъмните и забутани коридори на МВР! В Швейцария премиера ходи с колело на работа и няма охрана,ама той Цецко не е крал като луд и няма 6 апартамента купени за 2 години в Общината,него никой не го заплашва,защото хората са си го избрали демократично,а не с менте гласове! Добре че ви се види края,че не ми се мисли като накаца целия народ пред Мин.съвет как ще бягате!!!!
113
4
 
20
 
! Отговори
жител на България преди 11 години
Ако Цветанов не беше вътрешен министър нямаше да се случи това.Нямаше да има атентат срещу израелски туристи.Нямаше да има покушение срещу Доган.Нямаше да има тази вътрешна престъпност по селата и градовете.Нямаше да има напрежение в правната система.Нямаше да има срив в националната сигурност.Нямаше ... Щяха да ни приемат поне в Шенген.Най-добре е да отиде при Сергей Игнатов.ГЕРБ GO HOME !
112
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Махнете я тая снимка ! Плаши ми кучето ! Лае и иска да хапе компа !
111
2
 
7
 
! Отговори
Клисар Диригент преди 11 години
Сега ще пее като Йоан Кукузел в църковния хор! Що ли не поканим и Монито ?Ще вземат на на два гласа мед сопрановите партии !
110
4
 
14
 
! Отговори
БАНАНОВАТА БЪЛГАРИЯ преди 11 години
ТОЯ НА СНИМКАТА Е ЧЕРНИЯ КАРДИНАЛ НА ГРОБАРИТЕ- НА РЕФЕРЕНДУМА 60% ПРОТИВ БОЙКО + ДПС= ШУТ В Г*ЗА НА БОЙКО БОРИСОВ И ГРОБАРИТЕ! И *** НЕМОГАТ ДА ПОМОГНАТ НА ТИКВАТА ВИЖТЕ СТАТИСТИКАТА НА ПОКАЗНИТЕ И НЕРАЗКРИТИ УБИЙСТВА В БЪЛГАРИЯ- НАЙ-МНОГО СА В ПЕРИОДА НА ГЛ.СЕКРЕТАР НА МВР БОЙКО БОРИСОВ- Т.Е . КОГАТО БОЙКО БОРИСОВ Е БИЛ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР. ТОВА МЕ НАВЯВА НА ЕДНА МИСЪЛ- БОЙКО БОРИСОВ Е МУТРА И Е ПОЛЗВАЛ МВР ЗА РАЗЧИСТВАНЕ НА СМЕТКИ В МУТРЕНСКИТЕ СРЕДИ. НАЙ-МНОГО ПОКАЗНИ УБИЙСТВА ИМА ПРИ БОЙКO
109
2
 
10
 
! Отговори
Ъъъ, моля ? преди 11 години
"по-здравословно за осъдените на първа инстанция да стоят в ареста."Господи, тези са тежки *** !!! Ама от най ***. И като втора инстанция оправдае осъдения от първа, какво ще правим бе лемури ?! Тези просто нямат умение да гледат глобално картината. Вторачили са се в парченце от пъзела.Но пък, хак ни е. Нали си ги избрахме ние. А после се сърдим, че ни мислят за най тъпата нация в света. Ми *** сме. Личи си по избора ни.