Ако Борисов не е премиер, напускам България!

Дянков няма да развързва кесията преди изборите
Обновена: 3 фев 2013 16:20 | 3 фев 2013 13:58, Елка Василева
887
Ако Борисов не е премиер, напускам България!
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Дойдох в България заради Бойко Борисов и ако той отново бъде премиер и ако пожелае, ще работя с него. Ако обаче той не е премиер, аз няма да бъда в България, заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков пред TV7.

В подобен случай той възнамерява да се откаже от политиката и „ще се отдам на други неща, като първото ще е писане на книги“, категоричен беше Дянков. Той уточни, че има предложение от американско издателство да пише за грешките на европейските лидери.

Вицепремиерът заяви, че би подал оставка, ако не се изпълни държавния бюджет, както и ако падне забраната за тютюнопушене на обществени места, която възприема като борба за по-добро здравеопазване в България.

Икономическият преход в България за разлика от всички други източноевропейски страни, може би с изключение на Румъния, почти не е започнал, защото политическата ни промяна не се обърна лесно като в другите държави. Тук комунистите станаха социалисти, комсомолците – капиталисти и иззеха  властта. Помогнаха им барети, дали добри, дали лоши и политическата власт се превърна в икономическа. В по-големите сектори, които са свързани с по-голямо кредитиране от търговските банки, са си същите хора като преди 20 г, каза още вицепремиерът.

 По повод традицията да се развързва кесията и да се дават повече пари за пенсии и  да се вдига минималната работна заплата преди избори, Дянков подчерта, че вече е доказал, че пред избори не отпуска кесията с финансите, а през годините Бойко Борисов е станал поне толкова десен, колкото него самия в пазенето на финансова дисциплина.

Постигането на баланс във фискалната политика е да сме здрави днес, за да не банкрутираме утре, обясни Дянков и добави, че икономиката на България е много крехка заради тежките пет-шест години на криза в Европа. Един милиард прави разликата между това да сме най-стабилните в Европа и това да банкрутираме, каза Дянков.

По отношение на предизборните обещания министърът на финансите каза, че в Германия и САЩ има офис, който да калкулира колко ще струват обещанията на политическите лидери и това ще се направи и у нас, за да е ясно, когато някой твърди, че ще увеличи пенсиите например, колко ще струва това и ще може ли да си го позволи.

Според Дянков тенденция в световен мащаб е цената на храната да се увеличава, което покачва инфлацията. Другият фактор, който я определя, е цената на петрола. По думите му начинът да се справим с инфлацията у нас е да започнем да изкарваме повече пари и да градим имиджа на България така, че да привличаме повече и по-богати туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


887
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
744
0
 
1
 
! Отговори
Yep преди 10 години
Nah, this isn't true.
743
0
 
1
 
! Отговори
lz1 преди 11 години
ако борисов не е премиер оставаш до живот без право на замяна
742
0
 
2
 
! Отговори
Тони Ботев преди 11 години
КАК ТАКА ЩЕ СИ ХОДИШ БЕ,МЕН? ПЪРВО,ТРЯБВА ДА ПОТЪРКАШ НАРОВЕТЕ. ДА ВЪРНЕШ ОТКРАДНАТОТО. ПОСЛЕ,АКО ТИ Е ОСТАНАЛ ОЩЕ ЖИВОТ СЛЕД ЗАТВОРА,ОТИВАЙ,АКО ЩЕШ НА .........ВЗЕМИ И ШЕФА СИ,И ЦЯЛАТА ПРЕСТЪПНА КЛИКА!!! НО,ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИТЕ!
741
0
 
3
 
! Отговори
анонимен 1 преди 11 години
До мислещ абе човек ти да не си сляп. я виж за какви кражби става в.ъпрос. най-бедната държава 4 год не са вдигали доходи , а инфлацията къде отиде. какво обещаха и какво направиха. да не говорим че те всички са отрочета на ДС. По неадекватно правителство не е имало.
740
1
 
5
 
! Отговори
анонимен1 преди 11 години
абе ***, и ти и твоя началник сте меко казано ненормални, да не кажа извратени. направо сте грешка на природата. айде сбирай куфарите и да те няма ама по-бързо
739
0
 
6
 
! Отговори
козаря дянко преди 11 години
СТЯГАЙ КУФАРИТЕ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙ НИКОГА в БЪЛГАРИЯ
738
0
 
5
 
! Отговори
коко преди 11 години
Главния икономист в държавата е както жена в семейството ВСЕ НЯМА ПАРИ. Който и да дойде все същото лай...о ще е. Те икономистите никога не са мислели за родителите си а само за кариерата си. То икономист беден няма.
737
0
 
5
 
! Отговори
юнак преди 11 години
А бе *** недна ти не разбра ли че трябва да се врътнеш към друга партия че ще останеш гладен ама много гладен и ще трябва да сваляш гащите след изборите.
736
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименОт 100 лв. постъпили в енергоразпределителните д-ва оставали 17 лв Къде потъват другите
735
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О, свети Дянков не ни изоставяй Ще дойдат още по - добри Борисовци
734
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и борисов, и дянков са предатели на бг народ-работят за лично облагодетелствуване и за чужди интереси. такива хора са вредни за бг. трябва през лятото да ги смажем и да изхвърлим от политическия хоризонт на българия. с отказа да се строи белене обричат бг държава на колониален гнет-вечно робство,а що се отнася до козлодуй - това са мераците на ББ, които няма да бъдат реализирани.
733
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 839: много ти здраве. какъвто борисов,такъв си и ти. ако борисов отиде в америка,това не беше за да кзже на обама ЗДРАВЕЙ, а отиде за да си получи комисионната за доброто му поведение.
732
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Може би ще отиде някъде на далечен остров с надарени мъжаги!
731
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да оставя парите където е крал и да си ходи
730
2
 
8
 
! Отговори
Митре преди 11 години
В такъв случай няма да гласувам за ГЕРБ - само и само Дянков да си иде и да не се връщааа!!!
729
4
 
8
 
! Отговори
ЗДРАВО МИСЛЕЩ преди 11 години
ТРЪГВАЙ СИ !!! Ако искаш и билет ще ти подаря, мили ми Дянков!!!
728
3
 
4
 
! Отговори
HECKLER & KOCH преди 11 години
До MаузерПРОТИВОСТОЕНЕТО НА ГРОБ Е ВЪПРОС НА ИНТЕЛЕКТ, А НЕ НА ПАРТИИНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ !!!ТОВА, ЧЕ ГРОБ НАПРАВИ ТАКА, ЧЕ ДА НЯМА ЗА КОЙ ДРУГ ДА СЕ ГЛАСУВА ОСВЕН ЗА ФАШИСТИ-ТЯХ И КОМУНИСТИ-БСП НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ КОЙТО Е ПРОТИВ ГРОБ Е ЗА БСП !ВИЕ СТЕ ЕДНА ПОМИЯ - МВР-ДС !ТАКА, ЧЕ АКО НЕ УСПЕЕМ ДА РЕГИСТРИРАМЕ НЯКОЯ ИСТИНСКА ПАРТИЯ ПАК НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ КАТО НА РЕФЕРЕНДУМА !НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ЩЕ МЪЛЧИМ И НЯМА ДА ВИ САБОТИРАМЕ !КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ .......................
727
6
 
5
 
! Отговори
Стоянов преди 11 години
Браво- появи се един "реалист" и "мислещ", има и такива българи умни и интелигентни, а не злобари и ***, манипулирани от комунисти и ДПС. Вие слепи ли сте, не оценявате ли усилията на правителството в криза да създава блага,да мисли за България ,а не да краде и лъже?Хване ли се далавера-Борисов ги отстранява-кога е било преди това?-никога,всички заедно в далаверите.Е, не може всичко да е наред,но отбележете успехите.По достоен от Борисов-е нямало. Не вярвайте на БСП-лъжат заради изборите!
726
10
 
4
 
! Отговори
мислещ преди 11 години
Ей, неблагодарни българи, нагли и черногледи-това сте долу пишештите. Пътища, болници,скъпа техника за лечение, ремонт на театри и спортни зали...още да изреждам ли. И какво още искате и плюете- да заминел Борисов и Дянков, ами изберете Станишев и Овчаров- те като управляваха вие бяхте "много богати , нямаше отвличания и престъпност" - жалки коментатори. Вижте турци, *** колко са единни и се бранят, а ние ще се изядем от злоба помежду си- затова вървим трудно напред-заслужаваме си съдбата!
725
7
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
До Mаузер.Приятелю,простия народ пак ще върне комунистите на власт,но хак да ни е.Погледни само коментарите и ще разбереш за какво става дума.Народа иска да бъде е..н от *** и техните приятели от ДПС,и сигурно това ще стане лятото.Но ако наистина Борисов не е примиер,аз и семейството ще стягаме куфари за чужбина,не искам да ме управляват *** и турци!!!!!!!!!!!