Ако Борисов не е премиер, напускам България!

Дянков няма да развързва кесията преди изборите
Обновена: 3 фев 2013 16:20 | 3 фев 2013 13:58, Елка Василева
887
Ако Борисов не е премиер, напускам България!
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Дойдох в България заради Бойко Борисов и ако той отново бъде премиер и ако пожелае, ще работя с него. Ако обаче той не е премиер, аз няма да бъда в България, заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков пред TV7.

В подобен случай той възнамерява да се откаже от политиката и „ще се отдам на други неща, като първото ще е писане на книги“, категоричен беше Дянков. Той уточни, че има предложение от американско издателство да пише за грешките на европейските лидери.

Вицепремиерът заяви, че би подал оставка, ако не се изпълни държавния бюджет, както и ако падне забраната за тютюнопушене на обществени места, която възприема като борба за по-добро здравеопазване в България.

Икономическият преход в България за разлика от всички други източноевропейски страни, може би с изключение на Румъния, почти не е започнал, защото политическата ни промяна не се обърна лесно като в другите държави. Тук комунистите станаха социалисти, комсомолците – капиталисти и иззеха  властта. Помогнаха им барети, дали добри, дали лоши и политическата власт се превърна в икономическа. В по-големите сектори, които са свързани с по-голямо кредитиране от търговските банки, са си същите хора като преди 20 г, каза още вицепремиерът.

 По повод традицията да се развързва кесията и да се дават повече пари за пенсии и  да се вдига минималната работна заплата преди избори, Дянков подчерта, че вече е доказал, че пред избори не отпуска кесията с финансите, а през годините Бойко Борисов е станал поне толкова десен, колкото него самия в пазенето на финансова дисциплина.

Постигането на баланс във фискалната политика е да сме здрави днес, за да не банкрутираме утре, обясни Дянков и добави, че икономиката на България е много крехка заради тежките пет-шест години на криза в Европа. Един милиард прави разликата между това да сме най-стабилните в Европа и това да банкрутираме, каза Дянков.

По отношение на предизборните обещания министърът на финансите каза, че в Германия и САЩ има офис, който да калкулира колко ще струват обещанията на политическите лидери и това ще се направи и у нас, за да е ясно, когато някой твърди, че ще увеличи пенсиите например, колко ще струва това и ще може ли да си го позволи.

Според Дянков тенденция в световен мащаб е цената на храната да се увеличава, което покачва инфлацията. Другият фактор, който я определя, е цената на петрола. По думите му начинът да се справим с инфлацията у нас е да започнем да изкарваме повече пари и да градим имиджа на България така, че да привличаме повече и по-богати туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


887
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
664
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я ко се оказа: "Борисов е дал съгласие да бъде агент-информатор, заведено му е "картонче" и в архивите се пазят негови донесения, подписани от водещия оперативен работник.Делото на Борисов в ЦСБОП е кръстено Буда", може би от името на фирма Будоинвест", създадена няколко години по-рано от Борисов и Алексей Петров."
663
0
 
17
 
! Отговори
ами преди 11 години
ами да се организираме по-скоро и преди юли янков да стане писател ,да му помогнем
662
0
 
10
 
! Отговори
мими преди 11 години
мими ,мими не си актуална вече агент буда е пътник -сам ще си отиде,да приятелчетата ти с чатен бизнес ха,ха ,ха -гербаджийски бизнес-цигари,амфетамини и т.н.
661
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не звучи като ултиматум, а по-скоро като предложение, което поставя първия на втора позиция гард
660
2
 
13
 
! Отговори
Слава преди 11 години
Пророчествата на Слава Севрюкова за България!!!!!!!!!!Виждам как българският народ ще се вдигне като един, тоест ще се мобилизира. И едва тогава ще бъдат осъдени тези властници, които години наред пилееха силите на народа, на държавата, припомня си за страшното предсказание Христо Нанев. Вероятно, без да си даваме ясно сметка, този пъклен план за обезбългаряването на югоизточната част на страната е задействан още през 90-те години. Скандалите с братя Юзеирови и тяхната мюсюлманска партия
659
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOVA E BULGARSKIQ BRAD PIT. TAKA TOI KAZVA NA SEBE SI, DALI SI PRILI4A SE VIJDA NO NAI-SI PRILI4A NA BRAD PIT PO....GLASECA.
658
22
 
11
 
! Отговори
Мими преди 11 години
Ако Борисов не е премиер, аз няма да платя на държавата нито лев повече! НИТО ЛЕВ ЗА ЧЕРВЕНАТА ***! Всички приятели с частен бизнес сме го решили окончателно! Измамниците ще им се наложи да крадат от собствения им електорат - от пенсиите на бабичките! Не че не са го правили!
657
1
 
29
 
! Отговори
Слава преди 11 години
Слава Севрюкова!!!!!!!! обаче е категорична за едно: ще има възмездие за продажните политици, и то ще е страшно. Затворите ще бъдат препълнени с народоотсъпниците и предателите, които доскоро са ни управлявали, а българите като един ще се вдигнат да бранят страната си. Едва тогава ще настъпи истинското събуждане и оттласкване от дъното.СБУДИ СЕ БЪГАРИНО ВРЕМЕ
656
2
 
24
 
! Отговори
бд преди 11 години
Абе Дянков ,на кой му пука за теб.Ако си ходите двамата с премиера си е Ваш проблем ,обичайте се и бъдете щастливи.
655
3
 
14
 
! Отговори
! преди 11 години
ликуй народе! Гласувай отново за Боко Тиквата и Цецо физкултурата! Ще ни оправят! Дайте им втори после трети ичетвърти мандат!
654
2
 
33
 
! Отговори
Елена преди 11 години
С лава на БОГА!!! Ето това ще ме мотивира да работя, да агитирам, да се обърна наопаки за парламентарните избори. ТОЗИ *** ОБЕЩАВА ДА НАУСНЕ БЪГАРИЯ!!! Давай народе - всички срещу ГЕРБ С МОТОТО "Ако Борисов не е премиер, напускам България!". Дянков, *** нещестен ЩЕ ТИ ПОМОГНЕМ....
653
2
 
39
 
! Отговори
Ние преди 11 години
Ако Борисов е премиер семейството ми напуска България окончателно!
652
5
 
35
 
! Отговори
Даси преди 11 години
За пореден път се убедих, че това е един обикновен счетоводител без никакво виждане за развитието на България, която явно мрази.
651
4
 
25
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 11 години
до сега се колебаех за кого да гласувам но ти Цървуле ми реши проблема за всеки друг но не и за ГЕРБ само и само да се махнеш смотаняко от там от където си се пръкнал защо не отдеш в Грузия там те чакат
650
4
 
14
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....Дянков Е ЧОВЕКОПУДОБНО ДВУКРАКО МЕКОТЕЛО ПРЕМЕТАНО ПО ГАРАЖИ ШИШЕТА КОФИ И ЛАБОРАТОРИИ КОЛБИ МЕНЗУРИ И ТУБИ...ИЗТЕКЛО НАКРАЯ ОТ ШИШЕ АНТИФРИЗ У БАНКЯ...!
649
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Местим те в затвора Дянков! Да видиш ти какво е да те опъват феодални старци.
648
4
 
25
 
! Отговори
Boyko преди 11 години
Прав ти път!!!*** НЕЩАСТЕН!!!!!СЪСИПА БЪЛГАРИЯ!!!!!ДА ГОРИШ В АДА ДАНО!!!!!
647
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе къде забрави сегашното правителство
646
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми ходи си още сега бе *** че вече ми се присира от теб
645
4
 
23
 
! Отговори
АНТИЦИОНИСТ преди 11 години
До Филип 31ТОВА СА ЕВРЕЙТЕ РАЗГРАБВАЛИ БЪЛГАРИЯ 23г. :АНДРЕЙ ЛУКАНОВФИЛИП ДИМИТРОВГЕОРГИ ПИРИНСКИ ГЕО ЮРАЙАЛЕКСАНДЪР БОЖКОВ ПО МАЙКА БАКИШНАДЕЖДА МИХАЙЛОВАЕДВИН СУГАРЕВПЕТЪР СТОЯНОВСИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ ШИМОН КОХАРИВИЛХЕМ КРАУС СОЛОМОН ПАСИСТЕФАН СОФИЯНСКИСЕРГЕЙ ЯКОВ СТАНИШЕВЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВАНИКОЛАЙ МЛАДЕНОВВАЛЕНТИН АЛЕКСАНДРОВ ВИЛИ БЛУМФЕЛДРУМЯНА ЖЕЛЕВАСИМЕОН ДЯНКОВ ШИМОН ДЯНКОВКРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВАИРИНА БОКОВАМИГЛЕНА КУНЕВА ПРЪМОВАИВАЙЛО КАЛФИНЛИДИЯ ШУЛЕВА ЛИДИЯ БИДЖЕРАНОИ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ???????????????????