Да видим изявлението на Хизбула, не съм врачка!

Борисов пита Станишев с какво е опасна "бялата" организация
Обновена: 12 фев 2013 21:08 | 12 фев 2013 21:00, Веселина Йорданова
343
Да видим изявлението на Хизбула, не съм врачка!
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не очаква Хизбула да признае, че стои зад атентата на летището в Бургас, при който загинаха петима израелци и българският им шофьор.

Темата за обявеното за събота изявление на ливанската шиитска групировка, Борисов коментира още с думите "Дайте да го видим, не съм врачка“.

Ако Хизбула е бяла организация, както казва Станишев, с какво е опасна за националната сигурност? Когато сме посочили Хизбула и то военното й крило, според Станишев и компания, има вече заплаха за националната сигурност, с какви аргументи разполага Хизбула, за да е опасна за националната сигурност, попита Борисов.

Темата за връзката на групировката с атентата от 18 юли миналата година премиерът коментира на тръгване от срещата в образователното министерство за Фонд „Научни изследвания“.

На нея пред образователния министър Стефан Воденичаров, учени и ректори, Борисов заяви, че трябва да се анулира целият конкурс, предизвикал скандали и протести. Повечето присъстващи поискаха анулиране на последната сесия, но стана ясно, че казусът ще стигне до юристите, които  трябва да кажат дали това е възможно. Борисов коментира,  че ако министърът днес внесе решение за анулирането й, Министерският съвет ще вземе утре такова решение.

Министърът призна, че анулирал „две направления“ от сесията за 6 млн. лева - "Педагогика" и  "Мултидисциплинарни изследвания" и вече има 10 дела срещу него. Воденичаров съобщи, че шест от девет членове на Изпълнителния съвет на фонда са подали оставка. Там вече нямало даже кой да приема тези оставки.

Премиерът посъветва „както се избира папа“ да се затворят и спорят, за да може да бъде избрана „брилянто чиста комисия във фонда“.

Борисов посочи, че проверката във Фонда на Инспектората към Министерския съвет, след която лъснаха куп нарушения, е изпратена в прокуратурата. „И 2008 г. е имало същите проблеми, Станишев среща ли се с вас, даде ли материалите на прокуратурата", не пропусна да попита министър-председателят.

Борисов сам се поздрави за решението за освобождаването на образователния министър Сергей Игнатов и за уволненията във Фонда. Той заяви, че не иска да взема страна в споровете, но изтъкна, че от една страна учебните заведения искат академична автономност, а от друга – държавата да изработи критериите „кой да е професор, кой да е академик“.

Според него университет, който си държи на реномето „прави трудно професори и доценти“.

В заключение Борисов похвали присъстващите, че не са се скарали пред медиите. Съветвайки как да се разберат помежду си, той се пошегува с опонентите: "Познавате се прекрасно с протестиращите, нали Илчев", попита той ректора на Софийския университет Иван Илчев. Вместо него обаче отговори друг от присъстващите му колеги: „Те са негово наследство“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
2
 
21
 
! Отговори
6.57 часа преди 11 години
По НТ съобщиха за новия закон: Хората НЯМАТ право да колят домашни животни в дворовете си.ИЗВИНЯВАМ се на всички НО: Да -ба тяхната майка, и това ли ще търпим? Няма да ходите да серите където ви падне. От днес само в устата на ГЕРБ-иите.Ааааааааа, писна ми.
246
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като си спомня какво става в Испания преди изборите през 2002 г. няма да се кача на автобус, влак или метро поне месец преди изборите през лятото.Арабите няма да забравят проеврийската политика на Тиквуняка и ще си отмъстят!
245
3
 
14
 
! Отговори
Говедоооо преди 11 години
Нали си имаш охрана ти е лесно. Но обикновените българи нямат.Лесно ти е така вашта мам.......
244
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУДА ОСТАВКА!!!! БУДА ОСТАВКА!!! БУДА ОСТАВКА!!!
243
2
 
7
 
! Отговори
Арап преди 11 години
Абе ПР-и и ПР-ки Бойкови- кажете му да спре с тези глупости- Хизбола няма военно крило. Военно крило има ООП..
242
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Махни се бе,човек. Стига си досаждал с простотиите си. Обърка с твоя съратник нещата и сега се правиш на велик.Не се показвай,Хората те намразиха със самохвалството и със самодоволното ти поведение.
241
3
 
25
 
! Отговори
r преди 11 години
За да си политик трябва да си умен. Сега ме е страх да се качвам в метрото и да ходя на големи сбирки на хора заради тези тикви.
240
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов не е сигурен на 100%, че са Хизбула като може да се израелските служби или ЦРУ с цел да омаскарят точно Хизбула, Асад или Иран. И второ, като обвинява Хизбула без доказателства, Борисов нарушава неутралитета и вкарва България в израело-арабската война на страната на Израел и българските граждани стават мишена на бъдещи удари на антиизраелската коалиция. Хизбула и Иран водят война на живот и смърт със Израел и който оцелее.
239
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен По-зле са от предишните. ГЕРБ докараха България до масова безработица, до глад и ужас. Хората отново започнаха да бягат масово в чужбина, за да се спасят. И на фона на тази пълна разруха, управляващите се тупат в гърдите и твърдят, че са направили много за нас! Умрете *** алчни!
238
4
 
14
 
! Отговори
Един преди 11 години
Добре бе кълвачи , щом хизбола не са терористи за се страхувате че Бойко ги е посочил! Те са кротки спокойно, нъли така казвате!
237
7
 
3
 
! Отговори
Za ZARSTVO BALGARIA преди 11 години
.. . Trabva BBoiiko Da Napravi PREVRAT,DA VASTSNOVI TARNOVSKATA KONSTITUZZIA,DA RESSPEKTIRA OMRAZNITE KRADLIVI republikanzzi-NARODA STE MU NAPRAVI PAMETNIK... Neobhodima E SMIANANA republikata S ZARSTVO BALGARIA... Svalete NEZAKONNATA republika Glupazzi,NIE SME V ROBSTVO ot 1944 godina.. Protestiraite stestu republikataDupeta tapi... A Vii vii STE *** republikanzzi... KAKVI "kalinki" BALNUVATE skapani *** republikanski PRESTAPNIZZI...ne SSANUVATE LI republikanski BRAMBARI,republikansski K
236
2
 
18
 
! Отговори
Будка преди 11 години
Тиквата си е тиква.
235
1
 
11
 
! Отговори
една опасност преди 11 години
С какво е опасна "бялата организация"?Хммм,чакай да помисля.Едно възможно нещо е факта,че Ал Кайда е враг на Хизбула и ги заплашват с терористични атаки заради подкрепата им за сирийското правителство и също причиниха зверства срещу християните и тези неподкрепящи ги в Сирия.Да не стане набутване между шамарите в полза на трета партия(чужда,не национална).
234
14
 
5
 
! Отговори
до 266 преди 11 години
Напротив терористите от хизбула и не са арабските държави, можеш да си сигурен че арабите също мразят ислямските терористи, много правилно решение на ГЕРБ.Бойко 2 мандат! *** при хизбула и осама .
233
6
 
29
 
! Отговори
ввв преди 11 години
НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ГЕРБ
232
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За едно потупване по рамото от Обама, Борисов съсипа приятелски отношения с арабите градени векове и вкара България във война с всички арабски партизани.
231
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз няма да гласувам отново за герб разочароваха ме страшно с нищо не са по различни от предишните
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да да допълня за коментар 257,че това е цитат от Свещения Коран(по моя памет)....и това отразява според мен най ясно всичко ,което се случва....аз съм християнин
229
2
 
11
 
! Отговори
Буда-Будала преди 11 години
Борисов, като не разбираш от арабска дипломация плати са на експерти от БАН да те научат. Хизбула е във война с Израел, а вие с Младенов се правите на съюзници на Израел и естествено влизате във война с Хизбула.
228
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
говори се за 200 000 000 са набутали на Герб в чест на изборите