Да видим изявлението на Хизбула, не съм врачка!

Борисов пита Станишев с какво е опасна "бялата" организация
Обновена: 12 фев 2013 21:08 | 12 фев 2013 21:00, Веселина Йорданова
343
Да видим изявлението на Хизбула, не съм врачка!
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не очаква Хизбула да признае, че стои зад атентата на летището в Бургас, при който загинаха петима израелци и българският им шофьор.

Темата за обявеното за събота изявление на ливанската шиитска групировка, Борисов коментира още с думите "Дайте да го видим, не съм врачка“.

Ако Хизбула е бяла организация, както казва Станишев, с какво е опасна за националната сигурност? Когато сме посочили Хизбула и то военното й крило, според Станишев и компания, има вече заплаха за националната сигурност, с какви аргументи разполага Хизбула, за да е опасна за националната сигурност, попита Борисов.

Темата за връзката на групировката с атентата от 18 юли миналата година премиерът коментира на тръгване от срещата в образователното министерство за Фонд „Научни изследвания“.

На нея пред образователния министър Стефан Воденичаров, учени и ректори, Борисов заяви, че трябва да се анулира целият конкурс, предизвикал скандали и протести. Повечето присъстващи поискаха анулиране на последната сесия, но стана ясно, че казусът ще стигне до юристите, които  трябва да кажат дали това е възможно. Борисов коментира,  че ако министърът днес внесе решение за анулирането й, Министерският съвет ще вземе утре такова решение.

Министърът призна, че анулирал „две направления“ от сесията за 6 млн. лева - "Педагогика" и  "Мултидисциплинарни изследвания" и вече има 10 дела срещу него. Воденичаров съобщи, че шест от девет членове на Изпълнителния съвет на фонда са подали оставка. Там вече нямало даже кой да приема тези оставки.

Премиерът посъветва „както се избира папа“ да се затворят и спорят, за да може да бъде избрана „брилянто чиста комисия във фонда“.

Борисов посочи, че проверката във Фонда на Инспектората към Министерския съвет, след която лъснаха куп нарушения, е изпратена в прокуратурата. „И 2008 г. е имало същите проблеми, Станишев среща ли се с вас, даде ли материалите на прокуратурата", не пропусна да попита министър-председателят.

Борисов сам се поздрави за решението за освобождаването на образователния министър Сергей Игнатов и за уволненията във Фонда. Той заяви, че не иска да взема страна в споровете, но изтъкна, че от една страна учебните заведения искат академична автономност, а от друга – държавата да изработи критериите „кой да е професор, кой да е академик“.

Според него университет, който си държи на реномето „прави трудно професори и доценти“.

В заключение Борисов похвали присъстващите, че не са се скарали пред медиите. Съветвайки как да се разберат помежду си, той се пошегува с опонентите: "Познавате се прекрасно с протестиращите, нали Илчев", попита той ректора на Софийския университет Иван Илчев. Вместо него обаче отговори друг от присъстващите му колеги: „Те са негово наследство“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия дружества са набутали доста пари по министерства и в отделни партии
226
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, всички са от едно котило, просто се ръгат и се бутат кой пръв да захапе цицката на партията-майка!
225
10
 
8
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
Бойко! Бий, бий, бий Станишев по главата. Бий, Бий, Бий!!! :DМного антипатичен човек ми е този Г-н Станишев, да не го видя по улицата, мазен комунист при това грозноват.
224
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искат с уста да угасят светлината на Аллах,но Аллах ще продължи да разпостранява Неговата светлина,дори това да е ненавистно за неверниците
223
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
dosega vse bokluci upravlqvaxa ama kato tezi sega6nite bokluci napravo ni zakopaxa
222
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
моето семейство повече за Герб няма да гласува
221
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
но за 200 000 000
220
2
 
15
 
! Отговори
244, истината преди 11 години
Истината е, че ПРИ БОРИСОВ СЕ ДОРАЗПРОДАДЕ ДЪРЖАВНОТО УЧАСТИЕ В ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА!!!
219
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
vze da go udrq toka mai kato po4naxa protestite use6ta 4e mu se izplazva vlasta,samo atentati mu v glavata da ne go e strax ot narodnata liubov
218
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буда дали се е срещал с Винету ааа!
217
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хизбулах,винаги признават....когато стоят зад даден атентат,а за този в Бургас отричат(сами си правете изводите)....освен това Хизбулах никога не правят атентати над мирни граждани
216
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
подготвяр се големи протест ела и ти като колуминацията ще е 3 март 2013
215
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СКАНДАЛ, Това да не го казва гробарката румяна желева, която се класира на "престижното" 11-то място(от общо 13 участника от които 10 избрани кандидата), и то само за длъжността заместник председател на ЕНП???
214
23
 
12
 
! Отговори
Равносметка преди 11 години
Борисов е мъж, а Станишев - ****ка...
213
10
 
12
 
! Отговори
истината преди 11 години
Драги другари!!? Днес си направих труда да погледна от кога ЧЕЗ е получил лиценз за енергоразпределение - и оооо изненада от 2006 година, а кой беше министър-председател -ДА той е Станишко! Договора изтича през 2039 година - няма да съм жив да им вида гърба!!! Но ще се радвам този да го видя, а и цялата им енергийна мафия в затвора!
212
2
 
9
 
! Отговори
влади преди 11 години
не си врачка, БУДА си!
211
12
 
10
 
! Отговори
СКАНДАЛ преди 11 години
ПЕС официално се е дистанцирала от председателя си Сергей Станишев, относно изявленията му в защита на Хизбула.
210
4
 
11
 
! Отговори
питам се преди 11 години
дали мутрата , буда , тиквата някой го бръсне за слива извън границите на България
209
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Българинпо скоро бог да пази България от агент буда и шайката му криминални типове
208
6
 
12
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
ГЛЕДАЙТЕ ГЕРБЕРСКАТА *** НАСЪСКАЛА ПОЛИЦИЯТА СРЕЩУ НАРОДАbgpravda.blogspot.it/2013/02/blog-post_690.html?spref=fb