Кабинетът пак се крие, ДКЕВР не е паднала от небето!

Правителството прехвърля отговорност, скочи ДПС
Обновена: 12 фев 2013 17:03 | 12 фев 2013 17:02,
161
Кабинетът пак се крие, ДКЕВР не е паднала от небето!
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Пулсът на социалните протести отчита само едно – тоталното обедняване на българските граждани и високата безработица, като най-болезнените проявления на проваленото управление на ГЕРБ.

Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан след днешното заседание на ЦОБ и ПГ на ДПС, предаде БТА.

Опитите на кабинета да прехвърли отговорността за социалното недоволство върху предишни управления ще се провалят, защото това правителство носи основната отговорност за това, че превърна българските граждани в жертва на монополите, каза Местан. Управлението на ГЕРБ протектира монополите, заяви той.

Правителството носи изцяло отговорността за неефективната регулация на този сектор на предоставяне на енергийни услуги, заяви Лютви Местан.

Още по темата
По думите му изходът е в либерализация на пазара на доставка на енергийни услуги и повишаване на ефективността на регулацията, но най-вече в друго правителство, което няма да подкрепя монополите, ще дава път на малкия и среден бизнес, ще намали безработицата и ще повиши доходите на хората.

Доколкото познавам манталитета на тази власт, в зависимост от развитието на протестните действия, ще пожертват цялата ДКЕВР, защото това е познатият трик да прехвърлят отговорността за собственото си некадърно управление върху някакъв орган, сякаш той е паднал от небето и не е избран точно от това мнозинство, каза Местан.

Бихме подкрепили, дори инициирали законодателни промени за подобряване на регулацията, но няма да подкрепим опитите на кабинета да скрие отговорността си за държавния регулатор, отбеляза той и допълни, че регулаторът изпълнява пряко политическата воля на кабинета.

Заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров информира, че ПГ на ДПС подкрепя предложението за временна анкетна комисия във връзка със скандалите за разкрития на съпричастност на премиера към службите. ПГ на ДПС ще изработи позицията си по кандидатурата за конституционен съдия, след като номинираният Гроздан Илиев бъде изслушан в правна комисия.

От ДПС съобщиха и че предлагат Иво Иванов, одитор в Сметната палата, за заместник-председател на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: дпстокЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доколкото познавам манталитета на тази власт, в зависимост от развитието на протестните действия, ще пожертват цялата ДКЕВР, защото това е познатият трик да прехвърлят отговорността за собственото си некадърно управление върху някакъв орган, сякаш той е паднал от небето и не е избран точно от това мнозинство, каза Местан. много точно казано!
67
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 11 години
До пепо - Виж сега нещо бъркаш. Не че ги подкрепям, мразя ДПС от дъното на душата си. Но.. в интерес на истината не те подписаха договорите с монополите. Това стана при правителството на НДСВ. Колкото и да не ми се иска да го призная, но в случая Местан е много прав.
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКЪВ КАБИНЕТ БЕ Е ВИДЯЛО-ТОВА СА МАФИОТИ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ ОТ ОВЦЕТЕ БЪЛГАРИ!!!
65
0
 
2
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
Обществото е Изобретило три способа да се държат хората в робство: Насилие, Пари и Свобода. Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.ПолитициТЕ умеят да говорят дълго без да кажат Нищо, служейки си с много Лъжи, които представят за Истина.В парламента половината от депутатиТЕ Говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се Говори.Обещават ли Ви да превърнат Мечтите Ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в Мечта.По-добре е да Паднеш на лешоядите, отколкото на политици.Първите ядат мъртвите, а вторите Живите.В Ин
64
1
 
2
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 11 години
До ууууАз имам факти а ти имаш спекулация.. Кога АТАКА е БИЛА НА БЛАСТ ЧЕ ДА И СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСт бе.. еии от каде ви идват на акъка бе... БЕЗСИЛНИ СТЕ АТАКА НЕ ИЗПОЛЗВА БТВ ДА ЛЪЖЕ ХОРАТА И ХОРАТА ЗНАЯТ КАКВО ПРАВИ АТАКА И ТЯ ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО СИЛНА ЗАЩОТО Е С НАРОДА А ВИЕ СТЕ ВЪРХУ НАРОДА!!!!!
63
4
 
5
 
! Отговори
Росен преди 11 години
Този кабинет е слуга на монополите На ББ всички предишни управници са виновни за неговата НЕКАДЪРНОСТ Четири години слушаме приказката за Триглавата ламя дето е съсипала хубавата страна и вече ми писна Всички виновни ГЕРБ не А стига бееееее
62
0
 
4
 
! Отговори
уууу преди 11 години
До Петър Георгиев-Чувал ли си за Волен,Каракачанов,нещо се обърка тези трябва да с първите редове на съда
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди година ДАНС и българската прокуратура иззеха в Западните Родопи 30 чувала с книги, компютри, телефони, флашки и пари - въпреки че в България няма закон за забранена литература". Със съдържанието на арестуваните" четива обществото така и не беше запознато, нямаше никакъв отчет. И нищо от веществените доказателства" не бе върнато на собствениците им.
60
3
 
6
 
! Отговори
пепо преди 11 години
Абе Местане, *** ***, нали вие подписахте договорите за тия монополи,бе!!! То и тиквата е виновен, че не ги национализира, ама сега да ми опявате на х..я за тая, дето вие я изходихте, малко в повечко ми идва!!!!
59
1
 
7
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 11 години
Ако някои се пита каде е Бойко Как каде остри ножиците и се гледа гол в огледалото наметнат с цервено наметало стапил с единият крак на стол на фона на симфонията на бетовен!!!! :))))))))))))))))))Комплексарче е ,личи му.. Не осъзнава че се превръща в СМИГЪЛ от Властелина на пръстените.. Му ПРЕШЕШШШШ нали Бойко НАЛИ... :)))
58
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Винаги трябва да се почва от начало. Кой продаде ЕРП-ата в монополно състояние? По времето на кое правителство? Понеже днес Лютви Местан се е изказвал. По времето на НДСВ и ДПС. Шулева продаде ЕРП-ата. Когато разделиш страната образно казано на три, и на практика правиш три монопола. Най-малко по тази тема за монополите може да говори ДПС. Едната цифра в сметката трябва да пишат Иван Костов, заради скъпата енергия на двете "Марици". Другата сметка трябва да пишат Сергей Станишев, ДПС и НДСВ - за Закона за зелените енергии. Договорите за ЕРП-ата - е много важно да се знае, че те ги бяха продал
57
1
 
3
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 11 години
До ПЕТРЕ НЕ ЛЪЖИАз съм от АТАКА :))) имаш грешка !!!За мен всички без АТАКА и ВМРО са за съд!!!
56
0
 
3
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 11 години
До Анонимен 59Лъжеш спекулант!!!!
55
4
 
8
 
! Отговори
ПЕТРЕ НЕ ЛЪЖИ преди 11 години
Платените драскачи на ГЕРБ от няколко дни се опитват да пробутат една лъжа в интернет пространството. А именно, че Тройната коалиция е сключила договорите с ЧЕЗ, EVN и ЕON.Абсолютна лъжа ! Монополистите пристигнаха по времето на НДСВ, а Тройната коалиция ги завари в България, когато дойде на власт.Така че Станишев няма никаква вина за безобразията с надписаните сметки.Питам обаче:Къде беше Бойко Борисов 4 години и защо не развали заробващите договори ?!?Кой управлява България 4 години ???? Сигнализирахте за неуместен коментар
54
4
 
6
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 11 години
Нормално е да го каже нали са в опузиция.. нЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ДПС НДСВ И БСП БЯХА ТЕЗИ КОИТО ВКАРАХА ЕРП-ТАТА В БГ.. НЕ САМО СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ЗА СЪД ТЕЗИ ТЯБВА ДА СА ДО ТЯХ СЪЩО!!!!!!!!!
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е този престъпник и сидеров вчера бяха заедно.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Koгато държавността е забатачена,некадърността и демагогията на правителството е взело превес в дейността му,всеки един глас за отстраняването на вредната шайка от мутро-олигарси и пишман "бизнесмени" е патриотично дело! Независимо от кого излиза,той трябва да бъде подкрепен!
51
11
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 11 години
Не ти четох умните изказвания.Само заглавието ми стига.ЕРД вие ги докарахте,а искане ГЕРБ да носи отговорност. Ама, тя устата лъже, Местан,ти нямаш нищо ощо с нея.
50
3
 
18
 
! Отговори
Непозната преди 11 години
Не съм фен на ДПС, нито на Местан, но по-точно никой до сега не го е казвал. Именно - ДКЕВР изпълнява пряко политическата воля на кабинета. Та нали точно този кабинет преди близо четири години освободи цялата ДКЕВР и постави нови свои хора в нея. Да бъдат сега така добри и да си понесат цялата политическа отговорност за дейността на ДКЕВР.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До вввКьорав ли е какво стана в бургас нямало заплаха *** мутра