Кабинетът пак се крие, ДКЕВР не е паднала от небето!

Правителството прехвърля отговорност, скочи ДПС
Обновена: 12 фев 2013 17:03 | 12 фев 2013 17:02,
161
Кабинетът пак се крие, ДКЕВР не е паднала от небето!
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Пулсът на социалните протести отчита само едно – тоталното обедняване на българските граждани и високата безработица, като най-болезнените проявления на проваленото управление на ГЕРБ.

Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан след днешното заседание на ЦОБ и ПГ на ДПС, предаде БТА.

Опитите на кабинета да прехвърли отговорността за социалното недоволство върху предишни управления ще се провалят, защото това правителство носи основната отговорност за това, че превърна българските граждани в жертва на монополите, каза Местан. Управлението на ГЕРБ протектира монополите, заяви той.

Правителството носи изцяло отговорността за неефективната регулация на този сектор на предоставяне на енергийни услуги, заяви Лютви Местан.

Още по темата
По думите му изходът е в либерализация на пазара на доставка на енергийни услуги и повишаване на ефективността на регулацията, но най-вече в друго правителство, което няма да подкрепя монополите, ще дава път на малкия и среден бизнес, ще намали безработицата и ще повиши доходите на хората.

Доколкото познавам манталитета на тази власт, в зависимост от развитието на протестните действия, ще пожертват цялата ДКЕВР, защото това е познатият трик да прехвърлят отговорността за собственото си некадърно управление върху някакъв орган, сякаш той е паднал от небето и не е избран точно от това мнозинство, каза Местан.

Бихме подкрепили, дори инициирали законодателни промени за подобряване на регулацията, но няма да подкрепим опитите на кабинета да скрие отговорността си за държавния регулатор, отбеляза той и допълни, че регулаторът изпълнява пряко политическата воля на кабинета.

Заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров информира, че ПГ на ДПС подкрепя предложението за временна анкетна комисия във връзка със скандалите за разкрития на съпричастност на премиера към службите. ПГ на ДПС ще изработи позицията си по кандидатурата за конституционен съдия, след като номинираният Гроздан Илиев бъде изслушан в правна комисия.

От ДПС съобщиха и че предлагат Иво Иванов, одитор в Сметната палата, за заместник-председател на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: ДПСтокЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очертава се АНТИГЕРБ коалиция между ДПС, Атака и БСП.
47
0
 
6
 
! Отговори
ввв преди 11 години
БУДА ОТ ДНЕС С какво е опасна Хизбула, че когато сме я посочили, според Станишев и компания, има вече заплаха за националната сигурност?, попита премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС."Станишев казва, че когато сме посочили Хизбула опасността за националната сигурност се е повишила, с какви аргументи разполага Хизбула, за да е опасна за националната сигурност", коментира още Борисов.
46
0
 
10
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Колкото повече опознавам ПОЛИТИЦИТЕ,толкова повече обичам ЖИВОТНИТЕ.
45
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ще гласувам за ДПС - Партията, която се бори за МОИТЕ интереси като гражданин на Р България
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименбрат мен крадците не ме плашат - да крадат да крадат - колко ще откраднат? плашат ме тиквениците..
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
borisov zashto si tam bre ,vlasta v teb ,policia vsichko pravi prevrat be chovek za kvo te izbraxme xora li niama kvo niama dai zapovet be choveche shto slyshash prestapnicite bre ,kvo shti napraviat che imat pari li ,niama kade da xodiat i skriat izmenicite.vij xygo chaves kvo pravi choveka .
42
2
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Даде си сметка и коя е една от най-големите Борисови слабости-че не се разправи БЕЗМИЛОСТНО с КРАДЦИТЕ на съвременна България. Знае и че българският народ чака възмездие за неописуемите КРАЖБИ ОТ 1997 Г. НАСАМ. И ето го, пременен с новите (стари) дрехи на борец против корупцията. А колко е лесно да се заеме тази ниша, при такъв БОГАТ икономически мат'риял за громене на КРАДЦИТЕ. Но нима за обществото това е вредно? Един КРАДЕЦ да застане пред съда, докато мотивите на Яне са оцеляване, все е кяр за нас, честните и почтени българи, които искаме КРАДЦИТЕ В ЗАТВОРА!!!
41
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разликата между КРАДЦИТЕ при КОМУНОИДИТЕ и КРАДЦИТЕ при Борисов е, че КРАДЦИТЕ при КОМУНОИДИТЕ бяха прикривани от КОМУНОИДИТЕ. А КРАДЦИТЕ при Борисов гепи ли ги Боко в крачка, НЯМА ПРОШКА! Всичко отива в Прокуратурата! Даже в съда с присъди! Като Лечков И е крайно време ПРОКУРАТУРАТА ДА СПРЕ ДА СЕ ОСЛУШВА КОЙ КОЙ Е, а да пришпори до дупка КРАДЦИТЕ, най-голямото зло, сполетявало България!!!
40
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Платихте ли си *** сидеров? Всеки ден си проверява сметките на сейшелите. Дайте му порцийката. Нали точно дпс не е излизала от власта до последното правителство и вие сте подписвали документите. Понеже на харесвам мафиотите от дпс ще гласувам пак за герб които единствени спряха дпс агентите на дс
39
6
 
11
 
! Отговори
Гешо преди 11 години
*** , заради него сме на това дередже .За критика и прибиране на пари много добри.
38
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МЕСТАНЧО 4 ГОДИНИ ТАШ.ЦЙТЕ ЛИ СИ ДРАПАХТЕ СЪС ТРОЙНАТА ЛАМЯ? ПРЕНОЗ ПРЕВОЗ НА ТОКА ДА НЕ Е ОТ ВЧЕРА? НА ЛУД ЛИ СЕ ПРАВИШ ИЛИ НА ПОБЪРКАН? МАЙЧЕ НАРОДА ГО МИСЛИШ ЗА ПРАВЕН У ДУ.Е. НЕ Е ПРАВЕН У ДУ.Е И ВСИЧКИ ЗНАЯТ КАКВИ ГИ ДРОБИТЕ 23 ГОДИНИ. ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ ЗА ВСИЧКИ МАЙМУНЖУЛУЦИ.
37
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПСПЕДЕРИТЕ УСЕТИХА,ЧЕ СА СЪЩИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ КАТО БЕСЕПЕДЕРИТЕ И НЕ СПИРАТ ДА *** ИЗ МЕДИИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН!
36
2
 
4
 
! Отговори
StabilizirastPREVRAT преди 11 години
.. Trabva BBoiiko Da Napravi PREVRAT,DA VASTSNOVI TARNOVSKATA KONSTITUZZIA,DA RESSPEKTIRA OMRAZNITE KRADLIVI republikanzzi-NARODA STE MU NAPRAVI PAMETNIK... Neobhodima E SMIANA NA republikata S ZARSTVO BALGARIA... Svalete NEZAKONNATA republika Glupazzi,NIE SME V ROBSTVO ot 1944 godina.. Protestiraite stestu republikata Dupeta tapi... A Vii vii STE *** republikanzzi... KAKVI "kalinki" BALNUVATE skapani *** republikanski PRESTAPNIZZI...ne SSANUVATE LI republikanski BRAMBARI,republikansski K
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До анонименслънцето е в хърватска - носи дънки рила и разправя че е финансово стабилен
34
0
 
21
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
И ВСИЧКИ КРАДЦИ НА ПРЕХОДА ЯХНАХА НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО!
33
7
 
16
 
! Отговори
нормален преди 11 години
Много отвратителен човек.
32
4
 
16
 
! Отговори
дидо преди 11 години
Колко милиона смъкна сокола като хидроинжинер бе веселяко? Тези ммилиони сега ги плаща народа с високите сметки за ток. Та ти весело комунисче най добре си трай защото и ти си лапал бая мед от енергийната делва. И тъй като няма безплатен мед ние сега го плащаме.
31
1
 
4
 
! Отговори
ДО #19 АНОНИМЕН преди 11 години
Слънчево затъмнение мой
30
2
 
3
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Гледайте за какво става въпрос,няма излизане от това блато--- pik.bg/bivshiyat-shof-or-na-pashata-chlen-na-nadzorniya-savet-na-chez-balgariya/
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ ще се явят на изборите с искане за втори мандат, за да вдигнат още повече тока.