Парламентът не поиска да обсъди "Буда"

Бил ли е Борисов част от организираната престъпност, пита Бисеров
Обновена: 13 фев 2013 11:32 | 13 фев 2013 10:15,
126
Парламентът не поиска да обсъди "Буда"
Ангел Найденов. Снимка: Булфото Архив

Парламентът отхвърли искането на депутати от Коалиция за България да се обсъди създаването на парламентарна анкетна комисия за досието ”Буда” на премиера Бойко Борисов.

Ангел Найденов от БСП поиска анкетната комисия да изясни обстоятелствата около информациите за досието "Буда" на премиера Бойко Борисов. Преди около седмица сайтът "Биволъ" разпространи документи, които показват искане за вербуването му като информатор към ЦСБОП. В друг документ се твърдеше, че е имало и наблюдение на Борисов от службите заради контактите му с оперативно интересни лица и представителите на организираната престъпност.

Е ли бил господин Борисов представител на организираната престъпност в онези години, поиска да бъде изяснено от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Христо Бисеров.

В крайна сметка искането беше подкрепено от представители на БСП, ДПС, Атака, "Синята коалиция" и един независим депутат. Предложението обаче беше отхвърлено с гласовете на ГЕРБ и останалите независими.

Народните представители отхвърлиха и искането на депутата от БСП Румен Петков за парламентарна анкетна комисия за случая в село Коиловци. Преди месеци стана ясно, че парашутисти са паднали в землището на селището, появиха се информации, че те са френски парашутисти. Петков не внася за първи път искане за комисия по случая.

Днес той отново обясни, че ”става дума за грубо посегателство на националната сигурност” и направи ”обосновано предположение”, че е имало опасност за живота на български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 20 г. управление на БСП и клонингите й ДПС, СДС, НДСВ се видя че държава не е имало! Само нерешени проблеми, които евала на ББ взе да ги решава един по един, но батака е пълен и трябва време! Няма как за 3 г. да въведеш ред в една анархия, която всеки си е правил каквото си иска- заменките например, ами те са хиляди и са ощетили държавата с млрд! Ами само те ли са, безброй злоупотреби навсякъде където се сетиш в енергетика, икономика, банки, здравеопазване, социални придобивки, съдебна система! Държавата ни е като пробита бъчва с хиляди отвори от където изтичат и без това оскъдните сред
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НДСВ докара ЕРП-та, а комисионните взе БСП, те създадоха проекта НДСВ и извикаха Крадлив Дедо от Мадрид да дойде да го оглави. Целта беше да управляват НДСВ, които трябваше да предприемат негативните и непопулярни мерки, изисквани задължително от ЕС като например раздържавяване на големите и губещи предприятия. И за да не си цапа ръцете БСП им трябваше някой друг да свърши черната работо, да натрупа негативите, а БСП да стоят настрани и после да се върнат на бял кон в властта през 2005г. , когато ни приеха в ЕС и сега се тупат в гърдите, че Станишев ни вкарал в ЕС!
40
5
 
4
 
! Отговори
До : кутевите пикльо преди 11 години
След 18:00 часа истината си проличава.Трябва да праскате и яко нощни смени.То и това няма да ви помогне,защото съвсем малък процент от хората ви четат глупостите.По интересното е откъде идват парите за некадърния пи-ар на БСП.
39
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е, че ако не беше дошъл на власт ББ, а БСП или там някаква тяхна коалиция сега щяхме да сме в поредната хиперинфлация, защото видяхме какво се случи при Жан Виденов и при Луканов празни магазини, купонна система, глад и мизерия, а тогава нямаше световна криза както сега. Не искам и да си мисля какво щеше да стане ако комунистите бяха останали на власт в тая св. криза, най-вероятно народа щеше да се вдигне на революция и да ги линчува. Наистина, Борисов ги изгони от властта, но по този начин им спаси живота и Станишевците трябва да са му благодарни!
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам за проценти,но според мен комуноидите заедно с ДПС няма да вкарат повече от 30-на депутата.
37
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От БСП пък лансираха идеята за национализиране на ЕРП - Марш да живеете тогава във венецуела или СССР да си карате жигуличките.Там се живее евтино.
36
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След пас на Борисов с невероятно воле от въздуха Станишев си заби неспасяем автогол за ужас на партията си БСП, като се изказа в защита на Хизбула! Сега всички в ЕС свързват Хизбула с БСП, което е много, ама много добре! Ами аз като преди време писах, че този човек е като воденичен камък на шията на БСП и я влече към дъното, червените ми слагаха минуси, те ви сега един гооолям МИНУС! Сега вече няма да минете и 7 % на изборите през лятото, както каза един виден бесепар: Збогом БСП!
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депутатът от Великото Народно събрание Пламен Симов каза че в разговор с Григор Шопов, директор на ДС, Шопов му е споменал, че Тодор Живков се охранява от лице, което е агент на Шесто управление това е Бойко Борисов, разговорът между Симов и Шопов е бил през 1991 г. по това време Симов е бил председател на парламентарната анкетна комисия за разследване на престъпленията на комунистическия режим.Пламен Симов каза,че Борисов е сложен за охрана на Живков от Андрей Луканов. И каза, че ако случайно бъде изгубен контрол върху контактите на Живков, инструкцията на Луканов е била Живков да бъде л
34
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев е всичко друго но не и модерен ляв.Станишеф за мен е най голямата марионетка на прехода.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБЯСНЕТЕ НИ ЗА КАКВИ ЗАСЛУГИ И КАЧЕСТВА БОЙКО Е НАПРАВЕН ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР И МУ Е ДАДЕН ДОСТЪП ДО НАЙ- ТАЙНИТЕ ТАЙНИ НА СЛУЖБИТЕ? КАКЪВ Е БИЛ В МЕСЕЦА ПРЕДИ ТОВА ?
32
1
 
10
 
! Отговори
танкист преди 11 години
до 26, ти си или чисто луд, или платен клакьор на буда които е на принципа сто пъти повторената лъжа става истина. Погледни татистиката на БНБ и ще установиш с изненада ,ч е парите в деня на встъпване в длъжност на гроб са 3 пъти повече от сега като сега полоината пари в резерва са реално заема които взе дрянчо. поне като пищете глупости се поинтересувайте коло са истина.
31
9
 
22
 
! Отговори
ДО ИСТИНАТА преди 11 години
ЩОМ ГЕРБ ПРИ 8 МИЛИАРДА ИЗЛИШЪК , ОСТАВЕНИ ОТ СТАНИШЕВ, НИ ДОВЕДЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА, КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ , КОГАТО МИЛИАРДИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА В АСФАЛТ?
30
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кутевите пикльовци пак са се развихрили.
29
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народе, ще бъдеш свободен, когато въобще забравиш че е съществувал комунизам !
28
2
 
14
 
! Отговори
1123 преди 11 години
Много е прав 23! По аргумент за обратното, ако нямаше нищо общо с организираната престъпност, щяха да изкарат 1360 довода и да ни приглушат ушите как бил чист. Ясно е, че не е чист!
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работата е ясна няма да гласуват защото ги е страх. Групировките на Борисов ще им разгонят фамилиите. Още повече по голямата част от представителите на герб имат връзки с ВИС ,СИК и други "БИЗНЕСМЕНИ НА ПРЕХОДА" .
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И каза, че ако случайно бъде изгубен контрол върху контактите на Живков, инструкцията на Луканов е била Живков да бъде ликвидиран, ако се наложи. Това е инструкцията на Луканов към охраната на Живков. Според Пламен Симов, тези разговори са записани на магнетофонни ленти, тъй като те са били в рамките на официална работа на анкетната комисия към парламента. Записите, заедно с 5000 печатни страници документи, са депозирани в Главната прокуратура и в архива на Народното събрание, съобщи още Йорданов.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депутатът от Великото Народно събрание Пламен Симов каза пред сайта Биволъ, че в разговор с Григор Шопов, директор на ДС, самият Шопов му е споменал, че Тодор Живков се охранява от лице, което е агент на Шесто управление това е Бойко Борисов, съобщи Асен Йорданов.Журналисът уточни, че разговорът между Симов и Шопов е бил през 1991 г. по това време Симов е бил председател на парламентарната анкетна комисия за разследване на престъпленията на комунистическия режим.Пламен Симов каза, че същият този Шопов е споменал, че Борисов е сложен за охрана на Живков от Андрей Луканов. И каза, че ако с
24
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Струва ми се, че първо трябва да се създаде комисия "Пикаещият във фонтани" !
23
17
 
6
 
! Отговори
На СЪД! преди 11 години
Сега през май идва падежа за заема от 500 милиона които е взел Станишев от Париба Банк за да плати за оборудването на Белене, без да има договор тоест в нарушение на законите на РБ. 2012 върнахме 100 млн, сега остават 400 млн. Това е престъпление и Станишев трябва да отговаря пред съда! Имаме само 1 огромен гьол и вече има да връщаме 500 млн. Други пък 300 млн прав-то на Станишев са взели директно от бюджета и са похарчени за площадката, която после я изоставиха, защото била в опасна земетръсна зона, Ето това е БСП некадърници и крадци!