Плащаме данък "Станишев" с тока, негодува Мартин Димитров

Спрете окончателно "Белене", зове Синята коалиция
13 фев 2013 12:22,
191
Плащаме данък "Станишев" с тока, негодува Мартин Димитров
Мартин Димитров Снимка: архив, Булфото

Сметките за ток са натоварени с данък ”Станишев”, защото трябва да се покриват разходите по АЕЦ ”Белене”, заяви съпредседателят на "Синята коалиция" Мартин Димитров на брифинг в парламента.

Днес от парламентарната група обявиха, че внасят в Народното събрание решение, с което парламентът да подкрепи решението на кабинета да се спре строителството на АЕЦ ”Белене”.

По думите на Димитров в момента се прави опит да няма дебат и да няма решение за ”Белене”. Той призова всички политически сили да вземат отношение по темата и да определят позицията си.

Повод за днешните действия на "Синята коалиция" е проведеният на 27 януари референдум за развитието на ядрената енергетика. На допитването ”Да се развива ли ядрената енергетика в България  чрез изграждане на нова ядрена централа?” мнение изразиха над 20% и така въпросът за строителството на АЕЦ ”Белене”, което правителството реши да спре през март, трябва да се разгледа отново.

Мнозинството от хората не се съгласиха да поемат отговорността при решаването на въпроса за развитието на ядрената енергетика, заявиха от "Синята коалиция".

Десните настояват да се спре окончателно строителството на втората атомна централа, да се ускорят процедурите по удължаване на експлоатацията на пети и шести блок на АЕЦ ”Козлодуй”.

От "Синята коалиция" искат още правителството да открие търг за продажбата на оборудването, доставено за ”Белене”, и препоръчват да се обяви и търг за строителството на нова ядрена мощност на площадка ”Козлодуй”.

Десните за пореден път застъпиха теата, че едва 12% от българите са подкрепили строежа на ”Белене”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
2
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
САМО ДА ЗНАЕТЕ АЗ КОЛКО ТОК ПОТРЕБЯВАМ!НА МОЙТЕ ЛЕКАРИ НЕПРЕКЪСНАТО ИМ СЕ НАЛАГА ДА МЕ УСМИРЯВАТ С ТОК!А НИЙ СМЕ МНОГО!ЩЕ СА НЕОБХОДИМИ 2 АЕЦ-А!!!!
154
1
 
2
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ЗДРАВЕЙТЕ ДРУГАРИ!ЗАМИРИСА ВИ НАЛИ!КЪДЕ СТЕ ВИЙ, КЪДЕ СЪМ АЗ!
153
1
 
3
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
НЯМАЛО ПАЗАР ЗА ТОК..., ХА-ХА-ХА...?- ПАТОЛОГИЧНИ ЛЪЖЦИ...БТА - Цената на киловатчас електроенергия у нас е било най-ниско и през 2012 г. е 0,0857. Средно за ЕС-27 цената на киловатчас е била 0,2799 евроцента. Най-висока е била цената на киловатчас в Германия /0,3917/, Португалия /0,3914/, Испания /0,33401/, Дания /0,3309/. В страните от Балканския регион киловатчас в Гърция е струвал 0,1818 евроцента, в Румъния - 0,1085 евроцента, в Турция - 0,1329 евроцента и в Хърватия - 0,2229 евроцента.
152
1
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
ОПТИМИСТ , турих ти плюс но на анонимният *** костовист го подминах - не ми е в полизрението , спаси си кожата при отстрела ми :)
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOZI PAT KOSTOV NQMA DA GI GALI KOMUNISTITE I DA GI SMIATA ZA HORA . RAZBRA KVA PASMINA SA . DVULI4NICI , DALAVERADJII . VANE GAZ ZA KOMUNETATA DO DUPKA I PO DEBELITE IM GLAVI . 6TE VARNEM NA NARODA BALGARIA
150
4
 
6
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Защо не се направи референдум по времето на царя или Станиев? А директно се прегърнаха с руснаците, пък после ние да плащаме.
149
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 години
Нагъл лъжец ти кажи от кое ЕРП цоцаш пари и не ни убеждавай че националицацията е вредна за народа! Всички сте за разстрел!
148
1
 
6
 
! Отговори
Българан преди 11 години
"Той се образува от цените на електроенергията от всички производители - от евтиния АЕЦ "Козлодуй" с неговите 42 лв. за мВтч до скъпия ТЕЦ "AES Гълъбово" с неговите 105 лв. мВтч (при работа с пълен капацитет). "Ясно и точно! Мартин лъже като бащицата си Костов който ни натресе скъп и мръсен ток от въглища!
147
2
 
10
 
! Отговори
ГОИ - АНТИЦИОНИСТ преди 11 години
ЛЪЖЕШ МАРТИНЕТОЗИ КОЙТО ПЪРВИ ПРЕДЛОЖИ САМ, БЕЗ ДА МУ ГО ИСКАТ ОТ ЕВРЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ДА ЗАТВОРИМ РЕАКТОРИТЕ БЕШЕ СЕДЕСАРСКИЯ *** АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ ?!?ПОСЛЕ ДВЕТЕ ПРОДАЖНИ ЮДЕЙКИ Н.МИХАЙЛАВА СЪЩО ОТ СДС И КУНЕВА-ПРЪМОВА ДОВЪРШИФА ПЪКЛЕНОТО ДЕЛО-ВИЖТЕ СМЕТКИТЕ ИМ В БАНКА ПАРИБА СЕГА И ГРОБ ВМЕСТО ДА ОТВОРИ И РЕНОВИРА РЕАКТОРИТЕ ОТНОВО ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ СЕ НАТИСКА ЗА НОВ РЕАКТОР ЗА ДА МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПО-ГОЛЯМИ КОМИСИОННИ КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ НИ РАЗКАТАВАТ ФАМИЛИ
146
2
 
7
 
! Отговори
ЦИРК преди 11 години
Проблема е г-н Семерджиев той е за прокуратурата ,той по принцип няма нищо ,щото всичко е на сина му. Как се купува кола за 90х.лв как се строят няколко фотоволтаика от Филкаб и после набързо ги продаде и въведе такса достъп 40% за зелената енергия ,ЕРП-та та като видяха келепира я въведоха на всички потребители съобразно заявената мощност и таксуваха всеки киловат по определена цена от СЕМЕРДЖИЕВ...!!!Позволи на ЕРП 15% загуби от разпределение по закон за НН 5% ама това е да си независим регул
145
4
 
8
 
! Отговори
Българан преди 11 години
Да плащаме екстра за зелена енергия мога и да го разбера, ама да плащаме екстра за ТЕЦ на въглища това само главата на Костов може да го измисли!"Основният дял в цената за регулирания пазар е на производителите, които формират така наречения енергиен микс. Той се образува от цените на електроенергията от всички производители - от евтиния АЕЦ "Козлодуй" с неговите 42 лв. за мВтч до скъпия ТЕЦ "AES Гълъбово" с неговите 105 лв. мВтч (при работа с пълен капацитет). "
144
6
 
10
 
! Отговори
999 преди 11 години
Тоя цървук го махнаха като лидер на СДС ,и въпреки това все го дават по телевизиите все интервюта дава.Еи какъв е тоя бе !!!! Нещо не можахте да намерите нови лица и ни занимавате с тоя ***,дето не може да говори и плюе като фифли нещо.Вие не знаете ли в библията какво е казано за такива с говорни дефекти !! Вземете си го приберете и ни освободете от неговото присъствие. Ние интелегентните хора не се влияем от ***,на нас ни даите философи професори а не някакви сектанти Адвентисти
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZA REALISTA REALISTI4EN PO KOSTOVSKI
142
3
 
2
 
! Отговори
до 167 преди 11 години
между демокрация и демос-кратион има огромна разлика. едното е власт над народа а второто народовластие както в древната Атина.
141
4
 
9
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Да си спомняте нещо да е построено по времето на Костов и сините *** с червени партийни книжки?Точно тогава корупцията стигна върха и предприятията се продаваха за по 1лв.Сега този *** трябва да мълчи.И да се скрие в дупката си , откъдето изпълзя преди 3-4 години.Фъфлещ смрадльо е този и останалите псевдодемократи.
140
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБИКНОВЕННО ДОПИТВАНЕ:АКО СМЯТАТЕ ЧЕ ЖИВЕЕМ В ФАШИСТКА ДИКТАТУРА А НЕ В ДЕМОКРАЦИЯ - НАТИСНЕТЕ ЗЕЛЕНО КВАДРАТЧЕАКО СМЯТАТЕ ЧЕ ТОВА НЕ Е ВЯРНО И НЕ ЖИВЕЕМ ВЪВ ФАШИСТКА ДИКТАТУРА А В ДЕМОКРАЦИЯ - НАТИСНЕТЕ ЧЕРВЕНО КВАДРАТЧЕМОЛЯ ГЛАСУВАЙТЕ
139
4
 
8
 
! Отговори
БМ-13 преди 11 години
Златев печели най-много от ВЕИ, Цветелина Бориславова в топ 4Номер 1 е Валентин Златев, който годишно от ВЕИ печели 18-19 милиона лева. Следват го Иво Прокопиев, Николай Вълканов, Цветелина Бориславова с печалби от малко над 9 милиона лева.На 5 място е общинският съветник от ГЕРБ Тодор Начев с годишни проходи от ВЕИ от 7,6 милиона лева. На 6 позиция е Владимир Аличков с 6,7 милиона лева, Светослав Донев с 5,6 милиона лева.
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
JITAN4O LI SI TIKVUN4O LI SI KVO E TVA SDS SE E OPRAVDAVALO S TODOR JIVKOV . OT 1989 DO 1997 god KOI UPRAVLIAVA6E STRANATA BE MAMKA VI KOMUNISTI4ESKA KVO E VARTITE ISTORIATA KATO *** I DA VI OBSLUJVA INTERESITTE . BOKLUCI MRASNI ,
137
6
 
11
 
! Отговори
Житан преди 11 години
СДС-то се оправдаваше с Т.Живков,,,,,, БСП-то със СДС-то,,,,,НДСВ-то се обърка нещо и спомена за 800дни....ГЕРБ-четата се оправдават с всички преди тях, а аз като им тегля една ,както казва Екзюпери пу...а майна, с кого да се оправдавам като ме хванат?????????????
136
2
 
5
 
! Отговори
Басссси.... преди 11 години
Абе 161 ти ли си народа ??????