Дянков и за бушон не става, отдавна е изгорял!

БСП: Страната върви към предсрочни избори
Обновена: 18 фев 2013 13:15 | 18 фев 2013 13:15,
172
Дянков и за бушон не става, отдавна е изгорял!
Снимка: архив БСП

Страната много бързо върви към предсрочни избори, коментира пред журналисти заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Михаил Миков по повод на оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и предложените промени в кабинета.

Още по темата

Това е обективен процес - веднъж заради исканията на хората, заради мизерията и бедността, заради исканията за друга политика, а втори път - от неспособността на управляващите да реализират адекватно конституционната рамка в тази ситуация, добави той.

На въпрос "бушон" ли е Дянков, за да се свали общественото напрежение, Миков отговори: "Даже и за бушон не става вече, отдавна е изгорял".

Според депутата от "Коалиция за България" Мая Манолова оставката на Симеон Дянков вероятно е една от най-скъпите жертви, които може да направи ГЕРБ. Според нея обаче е късно за такава стъпка, защото хората вече са поискали оставката на цялото правителство.

"Тази оставка не решава нещата. Очевидно управлението е неспособно да се справи с проблемите, които
създаде, то е неадекватно и не предлага решения", каза на пресконференция в Кюстендил Манолова, цитирана от БТА.

"Хората са на улицата и търсят защита от държавата не само заради високите сметки, а и заради невъзможността да ги платят заради замразените доходи, мизерията, беднотията и липсата на работа.

Управляващите се скриха, бягат от отговорност и не предлагат решение", посочи Манолова.

Тя каза, че БСП предлага незабавна оставка на правителството, консултации между политическите сили и
предсрочни парламентарни избори. Според нея кредитът на доверие към това управление е изчерпан.

"Те на практика изпуснаха нещата и протестите заплашват да станат още по-масови, ежедневни и да залеят цялата страна. Държавата я няма, монополите безчинстват и това е резултатът от управлението на ГЕРБ, които на последната година наистина успяха да плячкосат всичко в българската държава", посочи Манолова.

Депутатът заяви, че БСП иска разсекретавяне и обявяване на пълните договори с енергоразпределителните дружества - какво е записано в тях и изпълняват ли се тези клаузи.

От партията настояват още, в случай че има нарушение в договорите, те да бъдат развалени. От БСП искат и пълен преглед на дейността на ДКЕВР, защото "ако има виновник за високите сметки, това е държавния регулатор", посочи Манолова. Тя припомни, че Ангел Семерджиев беше назначен от Бойко Борисов и според нея отговорността за дейността на регулатора е изцяло на правителството на ГЕРБ. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
I tozi allkoholik, ot snimkata , izpalzja ot dupkata nadushil pjachka !!!
60
2
 
18
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Михайл Миков от толкова много алкохол съвсем оглупя!
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1997ма, когато народът беше на улицата, на заседание на министерския съвет при поредната реплика от страна на Добрев за *** и платени провокатори, просветния министър много правилно отбеляза : "нека да не си кривим душата, БСП дори и да плаща на хората, не може да изкара на улиците и половината от тези, които в момента протестират срещу нас"...Днес народът пак излиза на улиците, а БСП по незнайни причини си приписва заслугите и се кани да яхне вълната.Ние "неумни" ли сме?
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГЕРБер- A ZA VAS OSHTE PO-MALKO
57
1
 
9
 
! Отговори
Р. Овч. преди 11 години
То не остана за крадене, за кво да управляваме.
56
3
 
2
 
! Отговори
До цегевара преди 11 години
Сто бе Цегевара, ти да не се излъга да гласуваш, толкова сте ми прости герберчата малки.
55
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунисти, ала бала. А как живеехте по-добре - преди 4 години или сега? Отговорът е повече от ясен. Ама намилате като стари плочи - комунисти, комунисти... фактите са, че са много по-добри от Тиквун и Цвъки в управлението на държави. Което е разбираемо, понеже Тиквун е пожарникар, а Цвъки - физкултурник. Не може да сложиш *** да ти ръководи ресторанта - ще ти сервира ***, както стана и с управлението на ГЕРБ.
54
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво ще правим с тези предсрочни избори ? как те ще решат проблема с цената на тока ? Тези от БСП са много *** , ако си мислят , че ще изберем тях ! Заради тях сме на тоя хал !
53
3
 
19
 
! Отговори
хаха преди 11 години
намерил кой да дава оценки! скрий се нейде бе господин Никой!
52
2
 
4
 
! Отговори
cegavara преди 11 години
До АнкетаБахти комуняшкия безмислен въпрос, каквото и да маркираш излиза, че станишев е гений хахахха
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ СЪМ ОТ НИКОЯ ПАРТИЯ БЕЗПАРТИЕН СЪМ СЕ РОДИЛ ТАКЪВ ЩЕ ОСТАНА. ПРЕЗ ТЕЗИ 23 ГОДИНИ ВИНАГИ СЪМ ГЛАСУВАЛ С БЮЛЕТИНА НА КОЯТО ИМАШЕ НАРИСУВАН ЕДИН С КОТЕШКА ГЛАВА. НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И ПАРТИЙКА НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА СА ВЪВ ВЛАСТА. САМИ ВИЖДАТЕ ЗА 23 ГОДИНИ ДОКЪДЕ ВИ ДОКАРАХА ТЕЗИ ЗА КОИТО ГЛАСУВАТЕ. ПРЕЗ 4 ГОДИНИ СТАВА ОТ ЛОШО ПО ЛОШО. ДОКАРАХА ВИ ДО ПОЛОЖЕНИЕ ДА КАЧИТЕ НА ВЛАСТ ЕДНА СЕЛСКА ТИКВА. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ НА КАКЪВ ХАЛ СТЕ? НАПРАВО СТЕ СИ ЖИВИ ПОГРЕБАНИ. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
49
3
 
14
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Другари, стратегията крадеца да вика - дръжте крадеца дава резултати!
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23 ГОДДИНИ СМЕНЯМЕ *** С ПУЛЬО И ЕТО ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ.И СЕГА КАТО ПАК ГИ РАЗМЕНИМ, ЩЕ ЦЪФНЕМ ТА ЩЕ ВЪРЖЕМ.*** НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много сми млади сми
46
3
 
16
 
! Отговори
Веселяк преди 11 години
Каним Станишев на протеста във Варна!Ще го прегърне народната любов, така че да се осъзнае най-после и да отлети далече!
45
2
 
16
 
! Отговори
Бобий преди 11 години
Много е вжно протестите да НЕ се политизират. Народа допусна тази грешка през 1997 г. и така отворихме вратата за всички крадци оттогава насам. Сега трябва да изметем ЦЯЛАТА политическа върхушка. За назидание на следващите и да знаят, че цирка вече свърши. Оттук нататък всяко провинение, ще се наказва с изгонване от властта с камъни.
44
1
 
12
 
! Отговори
Боби преди 11 години
хаха...този пък още махмурлука не му е минал а тои се изказва и дава да го снимат хаха много се забавлявам как Коалицията се надъхва с предсрочни избори...да ще изгоним ГЕРБ ама мама ви *** кой ви е казал че пък вас ще викнем? Вие какво, ще махнете с ръка и БАМ 1000 лева пенсия ли? Нищо ама НИЩО не можете да ни предложите което вече не ние обещавано 23 години...народа няма вяра нито на вас нито на ГЕРБ нито СДС ...да не говорим за НДСВ...те трябва да са по-ниски от тревата даже...че СЕЧ иде!!
43
7
 
20
 
! Отговори
cegavara преди 11 години
Гнусни комунисти, никога няма да управлявате повече...
42
7
 
23
 
! Отговори
аз преди 11 години
ТОЗИ *** ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ СКРИЕ,ТЕ БЯХА ПО-ЗЛЕ И ОТ ТЕЗИ.дА НЕ СИ МИСЛЯТ ДРУГАРИТЕ,ЧЕ ПАК ЩЕ УПРАВЛЯВАТ!!!