Дянков и за бушон не става, отдавна е изгорял!

БСП: Страната върви към предсрочни избори
Обновена: 18 фев 2013 13:15 | 18 фев 2013 13:15,
172
Дянков и за бушон не става, отдавна е изгорял!
Снимка: архив БСП

Страната много бързо върви към предсрочни избори, коментира пред журналисти заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Михаил Миков по повод на оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и предложените промени в кабинета.

Още по темата

Това е обективен процес - веднъж заради исканията на хората, заради мизерията и бедността, заради исканията за друга политика, а втори път - от неспособността на управляващите да реализират адекватно конституционната рамка в тази ситуация, добави той.

На въпрос "бушон" ли е Дянков, за да се свали общественото напрежение, Миков отговори: "Даже и за бушон не става вече, отдавна е изгорял".

Според депутата от "Коалиция за България" Мая Манолова оставката на Симеон Дянков вероятно е една от най-скъпите жертви, които може да направи ГЕРБ. Според нея обаче е късно за такава стъпка, защото хората вече са поискали оставката на цялото правителство.

"Тази оставка не решава нещата. Очевидно управлението е неспособно да се справи с проблемите, които
създаде, то е неадекватно и не предлага решения", каза на пресконференция в Кюстендил Манолова, цитирана от БТА.

"Хората са на улицата и търсят защита от държавата не само заради високите сметки, а и заради невъзможността да ги платят заради замразените доходи, мизерията, беднотията и липсата на работа.

Управляващите се скриха, бягат от отговорност и не предлагат решение", посочи Манолова.

Тя каза, че БСП предлага незабавна оставка на правителството, консултации между политическите сили и
предсрочни парламентарни избори. Според нея кредитът на доверие към това управление е изчерпан.

"Те на практика изпуснаха нещата и протестите заплашват да станат още по-масови, ежедневни и да залеят цялата страна. Държавата я няма, монополите безчинстват и това е резултатът от управлението на ГЕРБ, които на последната година наистина успяха да плячкосат всичко в българската държава", посочи Манолова.

Депутатът заяви, че БСП иска разсекретавяне и обявяване на пълните договори с енергоразпределителните дружества - какво е записано в тях и изпълняват ли се тези клаузи.

От партията настояват още, в случай че има нарушение в договорите, те да бъдат развалени. От БСП искат и пълен преглед на дейността на ДКЕВР, защото "ако има виновник за високите сметки, това е държавния регулатор", посочи Манолова. Тя припомни, че Ангел Семерджиев беше назначен от Бойко Борисов и според нея отговорността за дейността на регулатора е изцяло на правителството на ГЕРБ. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
9
 
18
 
! Отговори
ЪХЪ преди 11 години
ДРАГИ ЦОЦИАЛИСТИ,ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ,ДЪРЖА ДА ВИ КАЖА, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е БАЙ ВИ ТОШО , КОЙТО СВАЛИХТЕ, ЗА ДА НЕ ВИ ПРЕЧИ.БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е ЖАН ВИДЕНОВ, КОЙТО СМАЗАХТЕ, ЗА ДА ПОСТИГНЕТЕ КОРИСТНИТЕ СИ ЦЕЛИ.ВАШИЯТ СТИЛ Е ДА МАЧКАТЕ И ИЗХВЪРЛЯТЕ НЕУДОБНИТЕ,С БОЙКО НЯМА ДА СТАНЕ, ДРУГАРИ!!!НАРОДА СЕ ГНУСИ ОТ МАНИПУЛАЦИИТЕ ВИ!!!
80
0
 
25
 
! Отговори
До 80 преди 11 години
Я стига дрънка глупости! Щяла да гласува за Мага Кукуна! Най-долната и лицемерна личност, която закри АЕЦ Козлудуй, срина селското стопанство. Като еврокомисар, обрече България на глад и НИКОГА не е защитила интересите ни, освен своите собствени. Ей, вземете и четете, бе хора! Образовайте се като не знаете.
79
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже...наизскачаха всички мишки от дупките си ...надяват се да докопат сиренце...Моля ви българи, предсрочни или не - гласувайте всички!В противен случай ще гласуват подкупените турци и *** ..и ще ни управляват БСП/ДПС!!!!!Не се ли обединим сега всички ...да му мислим следващите години!!!
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя на снимката - Мишо -маминия не го искат и структорите на БСП във Видин.Смятайте колко долно човече е !
77
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП ВСЯЧЕСКИ ПРИТИСКА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЗА ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА. ЦЕЛИЯТ И МАФИОТСКИ АРСЕНАЛ Е ПУСНАТ В ДЕЙСТВИЕ - ЕРП-тата С ТОКА, ДРУГАРИТЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ - С ИСКАНИЯ ЗА ПЛАЩАНИЯ...В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ СА НА ВЛАСТ БСП/ДПС, КОИТО ПОДМОЛНО ГРАБЯТ ДЪРЖАВАТА И ВСИЧКИ НАС.ПЛЪЗНАЛИ НАВСЯКЪДЕ И ОТЪРВАНЕ НЯМА.ДОКАТО НЕ ИЗМЕТЕМ ЧЕРВЕНАТА КРАДЛИВА ***, ОПРАВИЯ НЯМА ДА ИМА.
76
1
 
12
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Най-*** в цялата ни държава в този момент е...ОК махаме ГЕРБ, БСП, НДСВ, ДСБ и тн...и тогава сядаме на кръглата маса и КОЙ?? Замръзват ми костите като се замисля че отново трябва да се примирим с някое "малко зло" ама като погледна торбата с партии и не мога да намеря малкото зло...сигурно ще стоя 1 час зад изборния параван чудейки се кое да маркирам...като си ги прехвърля на ум всички..и припомня последните 23 години...бога ми...всички ги мразя! Преди да ги изритаме дайте да решим КОЙ?
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Измежду двамата топминистри на вътрешните работи, кой беше по-добър:Румен Петков (+)Михаил Миков (-)
74
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПАЗИ БОЖЕ ПАК ДА НИ ЗАХАПЕ БСП/ДПС!!!
73
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Махайте се от очите ми ЦОЦИАЛИСТИ МРЪСНИ!
72
1
 
8
 
! Отговори
ДО ЦЕНЗУРА 76 преди 11 години
Кой да избера? *** ли? Или Костов? Или Пръмова? Или лудака от Атака? В моменти като този се избира НАЙМАЛКОТО ЗЛО. Всеки сам за себе си трябва да избере най-малкото зло. Защото добро определено няма. Затова на избори всички вън, и да избират този който им е присърце.
71
1
 
11
 
! Отговори
на въдицата преди 11 години
Искат предсрочни избори за да не можем да се организираме. Защото призивите за наказване на виновниците за геноцида са не само до Борисов, но и до всички останали. Дано народа български да проумее и не се хване на въдицата. Сега всеки допълнителен ден е от значение за да се направи правилна стратегия. Но, каквото и да се реши, най-важното е да има прозрачност в управлението и всички сметки да бъдат в интернет за да могат гражданите да консултират свободно и когато си пожелаят.
70
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само бушона, цялото ел. табло е изгоряло и е за смяна. Трябва си червено
69
8
 
25
 
! Отговори
Митьо преди 11 години
Не искаме ГЕРБ !!!Не искаме БСП !!!Искаме НИЕ, гражданското общество да ни управлява и съд за всички, които ни докараха до това положение- всички знаем кои са и е време за разплата!
68
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От тоя *** на снимкта не бушон ами и тирбушон не става ..и за *** дори не става този влашки алкохолик!!
67
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените *** и интриганти да мълчат, защото това са техни сценарии. Аз бих гласувал за Кунева, но не и за тези крадци. Нито пък за измислената противоконституционна етническа партия, която говори за права, а тя самата наслагва етническо неспокойствие. Тази държава си отива. Народа изключително е изпростял. Не знае зрещу какво да протестира, не знае кога е театър протеста и кога е необходим. Просто нямам думи до къде ни докараха комунистите. От златен лев до кенефна африканска държава.
66
3
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
разбира се, че са по-добри - единия е дизайнер на униформи, на другата мъжа и държи митница, третия изпълнява поръчки в енергетиката ...преди четири години и американците живееха по-добре, и това ли е заслуга на бсп?Ако ставаше дума за ресторант, сигурно ибрикчията нямаше да е добър избор, но в авгиевите обори един пожарникар се справи по-добре от специалиста по съветски униформи.
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да изметем цялата политическа класа управлявала до момента.В неделя-всички на площада.
64
2
 
18
 
! Отговори
I'm преди 11 години
Абе защо плъховете взеха да излизат един по един от каналите? *** и ония мижитурки от ДПС пак се опитват да яхнат народния гняв в тяхна полза.
63
1
 
10
 
! Отговори
Митьо преди 11 години
Много е лесно да се трупат дивиденти на гърба на изстрадалият народ. Нима си мислят, че сме толкова глупави да им дадем управлението, след като не искаме ГЕРБ ?!?! НЕ ИСКАМЕ и вас, мазни корумпирани комунистически *** !! Искаме НИЕ, гражданското общество да управлява, а не кръгове от престъпници !! Нека да си обещаем, че повече никога няма да допуснем такива безобразия
62
4
 
9
 
! Отговори
cegavara преди 11 години
До До цегевара68>>> сложи си повече вазелин и гласувай за Станишев и Доган!