Готов съм за премиер, вярва си Янев

РЗС държи силен коз, ще го използваме, каза мистериозно той
20 фев 2013 11:06,
473
Готов съм за премиер, вярва си Янев

Готов съм за министър-преседател. Това беше краткият коментар на лидера на РЗС Яне Янев в кулоарите на парламента на въпрос дали е готов да застане начело на държавата. Повече информация за момента Янев не дава.

Премиерът показва, че си сверява часовника с българския народ, не с мафията и старите пропаднали партии, коментира Янев. По думите му премиерът е постъпил мъдро, като е подал оставка след размириците по улиците на София и масовите протести в цяла България. 

„Наричам мафия тройната коалиция, Пръмова и Моника“, заяви Янев, визирайки Меглена Кунева и Моника Йосифова.
Българските граждани скоро ще се произнесат, когато видят неща, които не са виждали за тези 23 години. На ход е прокуратурата. Очаквам ВКП да каже дали това, което сме занесли, е основателно, допълни още той, подхващайки любимата си тема за енергийната мафия и папките със сигнали, които той внесе като председател на комисията за разследване на корупцията по високите етажи на властта при главния прокурор. 

По негови думи се очаква в близките дни да падне чадърът, който покриваше енергийната мафия.

Янев обясни, че РЗС е единствената партия, която има за кауза смяна на модела. Този модел е тотално сбъркан. Необходимо е да се съгради с народната воля трета българска държава, заяви лидерът на „Ред, законност и справедливост“. По негови думи това може да се случи с Велико надорно събрание и нова Конституция.

РЗС държи един много силен коз и ще решим дали да го изолзваме. Тази коз е много силен и ще преобърне процесите. Този коз няма за позволи на мафията да ликува, каза загадъчно Янев, без да коментира какъв всъшност е той.  

Тези камионетки, които арестуват протестиращи, трябва да дойдат пред парламента и да арестуват поне двама-трима, заяви Янев. По негови думи само РЗС никога не е имал пазарлъци с ГЕРБ и само тази партия никога не е била във властта.

По думите на Янев отнемането на лиценза на ЧЕЗ е бил много добър ход от страна на Борисов, който ще послужи за урок на останалите ЕРП-та.

Междувременно Екатерина Михайлова от ДСБ беше категорична, че вече програмно правителство не е възможно. По нейни думи този изход от ситуацията може да се случи само ако има съгласие на всички парламентарни групи, а такова в момента отсъства. Дали ще се появи такова съгласие в един по-късен период е спорно, обясни тя. Няма кой да каже, че ще прави правителство сега, заяви тя.

По нейни думи Синята коалиция категорично няма да играе политически игри и дори при връчване на мандат на Синята коалиция няма да тръгне да съставя правителство при сегашните обстоятелства.

Михайлова обаче прогнозира, че няма да се случи. По нейни думи оставката на правителството е това, което са искали БСП и ДПС. Според Михайлова премиерът отговаря на политическите искания, но това няма да реши проблемите и няма да удовлетвори исканията на протестиращите.

Практически не се решава нито един от проблемите на хората, които излязоха на улицата и поискаха решение на техните проблеми, заяви зам.-председателят на парламента.

Всъщност ще имаме неработещи институции, заяви тя.  Кога ще бъдат изборите не зависи от ДПС, колкото и да са велики, беше краткият коментар на Михайлова по повод изказването на лидера на партията Лютви Местан, че вотът може да се проведе на 28 април. Зависи от останите политически сили, зависи от президента. Държавният глава насрочва изборите, все пак има Конституция, отсече тя.

По нейни думи големият проблем на правителството на Борисов е било, че всички сме забравили, че има Конституция и институции и всеки е правил, каквото иска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
0
 
0
 
! Отговори
работник преди 11 години
Днес протестиращите искат това което Яне Янев иска да направи в политиката. Избор на Велико народно събрание, нова конституция, 60 % от гражданската листа, лесно отзоваване от парламента на депутати които не работят, наи много два мандата за депутат...
395
0
 
0
 
! Отговори
баба яга преди 11 години
Първият политик, който поиска да се гласува нова конституция, който поиска и държи на това да се намали броят на народните представители, първият който иска Велико народно събрание, който каза че 60% от депутатите в листата му ще са от гражданска квота. Нали същото искат и хората от протестите?
394
0
 
0
 
! Отговори
пловдивчанка преди 11 години
Защо не се научите да мислите сами, а все някой трябва да ви казва какви са хората. Яне се е самоизградил като политик. Не е влязъл в някоя партия с пари, не е купувал гласове. Сам изгради партия още твърде млад, сам си създаде авторите на политик тук пред очите ни в България. Всички познаваме политическата му биография. И пак се подвеждате по мръсни червени интриги.
393
1
 
4
 
! Отговори
999 преди 11 години
Този го не щат в селото той търси на попа къщата.
392
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янче, не се ли наигра, ***! Ау, ама си и ти! Айде въри са напръскай със студена водичка, че както си са разгорещила, току виж си са разсъблякла на обществено място. Въх!
391
0
 
3
 
! Отговори
Христо ВЕЛКОВ преди 11 години
Може и да стане! Пък може да е и по-подходящ от досегашните....НОВИЯ МЕСИЯ :-) Ще видим! Какви ли не ЧУДЕСА са ставали? Предстои и това да разберем! ;-)
390
0
 
4
 
! Отговори
Dakata преди 11 години
Моля, психодиспансера да се самосезира. Айде, приберете го тоя, най сетне.
389
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ааа, не! След Боко това ще е върхът!!! Те тогава вече ще има 111 000 кв.км. ОБЕЗЛЮДЕНА територия за населяване!
388
2
 
10
 
! Отговори
мур преди 11 години
Яне умрял си,ама представа си нямаш колко си умрял.По умрял си даже от тутанкамон...Шут миризлив,изчезвай и да не си си показал смръдливия *** повече!
387
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Кочъ-сайт на ДПС И това съждение не е за подценяване:..."Б.Борисов е мутра и не знам какъв си много ли ще е трудно той да организира митингите и побоищата..." Зад океанските им приятели от САЩ им дадоха този акъл на Цветанов, Борисов и Дянков и по този начин ги измъкнаха от по нататъшното затъване!
386
1
 
11
 
! Отговори
stef преди 11 години
на този *** няма ли кой да му иъдзрпа ушите!!!
385
0
 
11
 
! Отговори
дд преди 11 години
Яне, свършен си! Похарчиха те и сега си ненужен никому. Кой ли ще те вземе като видяха как се изметна за да останеш във властта. Тихичко се кротни някъде и не се показвай!
384
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето човека!Всички ограбили България на прокуратурата!А Дянков си мисли,че след Него и потоп.
383
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
или както казваше един анимационен герой от Симпсънс : XAA-XAAAAAA
382
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ha ha ha ha ha ha golqm smqh
381
1
 
15
 
! Отговори
ygauu преди 11 години
Смешникккккк , Безхарактерен ***
380
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
видяла жабата че подковават вола и тя дигнала крак))тоя за толкова години в парламата свършил ли е и за 5стинки рбота освен да прескача от партия в партия и да кълчи ръце кат госпожица!?
379
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
После българския народ бил мъдър. Мъде е мъдър! Щом този е в парламента, че и председател на комисия, правете сметка.
378
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълна смешка е тоя!!!
377
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ям си една въфла тука на компа и чета за Оставката на ГЕРБ и новините и изведнъж чета - Палавата Яница се възползвала от оставката и създалата се суматоха и се изцепи- Готов съм зъа премиер - мале глътнах вафла задавих се от смях - щах да умра - ако не беше жена ми да ме удари по гърба си заминавах - мистър Биин - ряпа да яде пред този клоун Яне Янев