Кой работи за ЧЕЗ - бившата на Доган и Моника Йосифова

Добрев: Синът на Христо Бисеров също работи за компанията
Обновена: 25 фев 2013 14:55 | 24 фев 2013 20:33,
592
Кой работи за ЧЕЗ - бившата на Доган и Моника Йосифова
Последната пресконференция като министри. Снимка: БТА

В енергоразпределителната компания ЧЕЗ са назначени бившата съпруга на Ахмед Доган и синът на Христо Бисеров, а Моника Йосифова прави рекламата на компанията, обяви икономическият министър в оставка Делян Добрев пред bTV.

Той съобщи тези факти в коментар на информацията за назначаването на близкия до Румен Николов – Пашата Митко Каратиста в управлението на ЧЕЗ, като подчерта, че той не е назначен нито от него, нито от предшественика му Трайчо Трайков, нито от друга държавна институция.

Делян Добрев подчерта, че въпреки оставката правителството на Бойко Борисов продължава да работи със същия ентусиазъм, докато президентът Росен Плевнелиев не назначи служебен кабинет.

Министърът в оставка увери, че всички обещания на Бойко Борисов ще бъдат изпълнени, и подчерта още веднъж, че настояването за национализация на ЕРП-тата е несъстоятелно.

„Настояваме намаляването на цената на тока с 8% да стане от 1 март, въпреки че енергийният регулатор настоява това да стане през април. Работим в посока изпълнение на обещанието, натискаме ДКЕВР, въпреки че е независим орган,” коментира Делян Добрев.

Той призна, че е подценил проблема с предишния председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев именно защото вярвал в независимостта на регулатора.

Делян Добрев е категоричен, че лицензът на ЧЕЗ ще бъде отнет, но обясни, че процедурата изисква време.

„Има много интересни съвпадения между протестите и събития в енергетиката. Непосредстено след публикуването на СРС-тата за далаверите на Тройната коалция в енергетиката. След оставката на правителството на протестите вече няма хора с качулки,” посочи енергийният министър.

Той припомни, че е опитал да води дебат с протестиращите, но те са го посрещнали със снежни топки. „Не съм обиден, продължих да настоявам за дебат, но никой от протестиращите не пожела дебат с държавата", каза Делян Добрев.

По думите му до 2009 г. търговията с електроенергия се е разпределяла като баница, а правителството на ГЕРБ е въвело търговете. Според министъра в оставка и други подобни „истини” от СРС-тата на Яне Янев са били потулени от протестите.

Делян Добрев разкри още, че най-апетитният блок в Черно море „Силистар”, в който има залежи и на нефт, и на природен газ, е даден на фирмата „Ледърбелт”, която е свързана с близкия до Румен Овчаров Красимир Георгиев – Фронтиер и има 5000 лв. капитал. Въпреки че конкурсът в приключил през 2010 г., Делян Добрев подчерта, че процедурата е стартирала по време на Тройната коалиция, затова в момента решението се обжалва в съда.

За 11-те месеца на поста министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев посочи като постижения намаляването на цената на руския природен газ с 22% и договора за проучване и добив на природен газ в Черно море с френската компания „Тотал”.

„Не ни стигна времето за контрола на ДКЕВР върху ЕРП-тата, но все пак регулаторът е независим орган,” подчерта отново Делян Добрев.

Министърът в оставка критикува лидера на БСП Сергей Станишев, че „се храни от паниката на хората” с твърденията за изпразнения фискален резерв. Според Добрев в резерва има 4 млрд. лв., а до края на годината сумата ще нарасне до 4,5 млрд. лв.

„Преди седмица той говореше за национализация – представете си какъв имидж имаме пред чуждестранните инвеститори. Освен че никой няма да дойде, и тези, които са тук, ще си тръгнат,” предупреди Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Още по темата: ЧЕЗделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
473
3
 
1
 
! Отговори
"ЗАВИСТНИК" преди 11 години
До АнонименГЛЕДАЙ СЕГА БУДА I НЕ МОГАТ НА ВСИЧКИ КИФЛИТЕ ДА РАБОТЯТ БАНКЕРКИ НА СОБСТВЕНИ БАНКИ КАТО ТВОЙТА ЮДЕЙКА ЦВЕТЕЛИНКА ТОВА ЩЕ ЗНАЧИ НА ВСЕКО КРЪСТОВИЩЕ ДА ИМА ПО 5 БАНКИ, А КРЪСТОВИЩЕТО ИМА САМО 4 ЪГЪЛА И КВО ПРАИМ СЕГА НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ СИ ПОНАСЯМЕ ТЪЩИТЕ, А ВИЕ И ТЯХ СЛОЖИХТЕ НА ПОСТОВЕ ДА КРАДНАТ ОТ НАРОДА КОМУНИСТИ, ЦИОНИСТИ/НАЙ-ВЕЧЕ/, ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ ОБРАХА НАРОДА СИ СПИ,ДЯКОНЕ НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТ ЗАВИЖДАМ ТИ ЗА ТУЙ,ЧЕ НЕ ДОЧАКА МЕЧТИТЕ СИ РАЗПЪНАТИ,НА КРЪСТ
472
1
 
0
 
! Отговори
тати преди 11 години
Сега на всички им стана ясно че президентът е само едно лице което няма власт Колкото до Б.Б той направи много видни неща но направи и много не видни неща който пречеха на народа и държавата тук кантара клони съм второто И стига са ни обяснявали че не може да се промени статуквото всичко на този свят се променя въпроса е - НИЕ ЖЕЛАЕМ ЛИ ТОВА ?????
471
1
 
3
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
А ИСКАМЕ ТОЛКОВА МАЛКО- достъпни цени на комуналните услуги,- силна регулация от държавата, която чрез ЗЗК да ограничава алчността на монополите,- подкрепа за малкия и среден бизнес, през ББР,- преструктуриране приходите и разходите на държавата, - автентична и ефективна демокрация.ТОЛКОВА Е МАЛКО, А НЕ НИ ГО ДАВАТ И НЕ ДАВАТ!!!ЩОМ НИ ОТКАЗВАТ ЧОВЕЩИНА, СПИРАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ И СМЕТКИТЕ НА МОНОПОЛИТЕ
470
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я си ходете ,не ми КРАДЕТЕ със същият ЕНТУСИАЗЪМ!
469
9
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 11 години
До ???????ПРАВ СИ1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. 2. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов служил в армията на израил - син на генерал от ДС 5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6. Расим Плевня ***,платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7. Шимон Дянков - стипендиант на фондация Людмила 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9.Лиляна Павлова -
468
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова станишката пули цъкли и дере гърло с глупости, понеше наложницата му прибира камара пари от нас. Тази *** е пиар специалиска по кражбите, жени се за дедо си и прибра парите на баламурниците от ПЧБ.Сега от ЧЕЗ, преди от БСП и коалицията.Тая много е бива по кражбите. Също и подлогата бисеров, затова се натега за доганчо и местанчо.ДАНО ДА ИМ ПРИСЕДНАТ И ХАИР ДА НЕ ВИДЯТ ОТ ПАРИТЕ ,откраднати от народа.Затова организират протести - да не се разбере истината.
467
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тоя като своя господар Боко Тиквоко е пълен безхаберник и лъжец! Но като гледам цялото правителство /бившо/ кво ли се чудя, всички са безхаберници до един!
466
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAK KOMENTIRATE CENI VE KOMUNISTI4ESKI KRATUNI KATO DOGOVORITE NA KOSTOV ZA PRODAJBATA NA " MARICITE " EDIN PAT SA ZASEKRETENI , VTORI PAT GI KOMENTIRATE KATO PUBLI4NO IZVESNI . KOGA LAJETE NEMA I DA VA PITAM . 6TOTO 6TE PATALOGI4NI LAJCI I PAK 6A MA IZLAJETE . KAKTO IZLAGAHTE I LAJETE 4E BOKO NE E VA6 4OVEK I 4E VI E NAI GOLEMIA DU6MAN . 4E MINISTRITE MU NE SA OT VA6ETO KOTILO . LAJETE ZA DA SI MENKATE VLASTA I DA SI ZAMITATE SLEDITE EDNI DRUGI PRI SPQ6TITE SAD I PROKURATURA . KVI HAP4ETA IM DA
465
12
 
16
 
! Отговори
Червен пес на повод преди 11 години
В деня наа предстоящите избори,от сега предвкусвам че ще изпитам истинска наслада.Щото последните две-три години се скъсахте да плюете Бойко,а на изборите ще ревете.Ще ревете като крастави магарета и ще гласувате.За БОЙКО!Щото всичко друго означава сигурна гибел за България.
464
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички са се навързали като свински черва , как ще ги разплитаме незнам?? Защо след 45 години,проспахме още 25??Останалите държави от Источна Европа си унищожиха комунистите от рано,а ние си ги пребоядисвахме в цветовете на дъгата 25 години-"Преоблякъл се Илия , пак в тия"-такава ще излезе нашата работа,типично по български.
463
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истински злите хора работят по високите етажи на властта. Те са много обединени и се подкрепят. Най важното за тях е да останат скрити и да нанесат колкото се може повече вреда. Най-лошите не ги познавате, но заради тях човечеството е намаляло в пъти повече от хора като Хитлер и Сталин. И двамата бяха като играчки в ръцете на банките.
462
2
 
22
 
! Отговори
вар преди 11 години
Защо никой сериозно не се захвана да покаже договорите на Костов НДСВ р.овчаров Трайков?Там се крие цялата далавера Престанете с глупостите за национализация
461
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DRUGARU DIMITROV , KAT ISKA6 TI DA NA RAKOVODI KAT BORISOV , JIVKOV I DRUGI KOMUNISTI4ESKI DA BE6E PONE NI POPITAL DALI ISKAME . A PAK REKLAMNATA TI KAMPANIA E BEZPOLEZNA . MNOGO " BRAK " SATVORIHA TVOITE MAISTORI PREHVALENI I TEHNITE KALFI I 4IRACI . FABRIKATA ZA ILUZII OTDAVNA FALIRA , OT 23 god PREHOD OKOLO 19 UPRAVLQVATE VSE VIE POD EDNA ILI DRUGA FORMA . TO NE BE6E " NDSV " TO NE BE6E "BSP" I TOTALNO SA OSRAHTE S " GERB " POD KOETO I DRUGO IME DA SA KRIETE NARODA VI RAZPOZNAVA
460
2
 
7
 
! Отговори
Прост преди 11 години
Да бе-и те определят цените на тока, нали?А дъщерята Деси на фаворитката Кристалина къде е- финансов директор на Мултигруп.....
459
8
 
14
 
! Отговори
Г.М.Димитров преди 11 години
До martin.stoyanov.376 Бисмарк,обединителят на немската нация е казал:"Политиката не е наука,политиката е изкуство" Те ,Костов,Бисеров ,Данчо кръчмата,БСП и ДПС,бълват огън и жупел върху Борисов,защото на изборите ги би като мече в дере и то сам.То и за Тодор Живков имаше вицове,че бил ***,но мнозина от всички цветове сега признават,че бил далновиден.Колкото и да го калят ,Борисов има визията и енергията да води народа и пак ще бъде избран!
458
10
 
10
 
! Отговори
гаров преди 11 години
Делян за дипломата си излъга, че за това ли няма да излъже
457
17
 
12
 
! Отговори
martin.stoyanov.376 преди 11 години
Интересно е някой да изненсе информация какви са лихвите на всички милиарди, дадени по магистрали и не знам си още какви работи. С какъв дълг ни оставиха държавата герб. Но какво искате от един човек, който никога не е учил за политик. Те толкова могат, по-добре, че си подадоха оставката, че кой ги знае още какви мизерии щяха да направят. Толкова зло ни стига.
456
3
 
9
 
! Отговори
пострадал от гроб преди 11 години
Последица от новият световен ред-богатите по-богати,бедните по-бедни-лозунга на рейгън от 1980г,заради което го избраха за президент.Тогава бях на 25г и се чудехме какво ли значи това нещо.Децата ни станаха по-големи ,отколкото бяхме ние тогава и разбираме сега какво ни остави този дядо,който заедно с горбачов запалиха света с перестройка,след което избухна четвъртата световна от 1989г под формата на свят без граници.като малките държави трябва да освободят място за големите такива.
455
13
 
34
 
! Отговори
??????? преди 11 години
СТИГА СТЕ ПЛЮЛИ ГЕРБ -------БСП И ДПС ПО ДОБРЕ ЛИ СА----ВНИМАВАЙ НАРОДЕ 4Е СТАНИШЕВ ДЕБНЕ ОТ ВСЯКЪДЕ ДА НЕ ВЗЕМЕ ПАК ВЛАСТТА ТЕЖКО И ГОРКО НИ ТОГАВА ---НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ 4Е ОТ БАТ БОЙКО ПО ДОБРО НЯМААААААААААААА
454
24
 
13
 
! Отговори
ДЯКОН преди 11 години
ГЛЕДАЙ СЕГА БУДА I НЕ МОГАТ НА ВСИЧКИ КИФЛИТЕ ДА РАБОТЯТ БАНКЕРКИ НА СОБСТВЕНИ БАНКИ КАТО ТВОЙТА ЮДЕЙКА ЦВЕТЕЛИНКА ТОВА ЩЕ ЗНАЧИ НА ВСЕКО КРЪСТОВИЩЕ ДА ИМА ПО 5 БАНКИ, А КРЪСТОВИЩЕТО ИМА САМО 4 ЪГЪЛА И КВО ПРАИМ СЕГА НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ СИ ПОНАСЯМЕ ТЪЩИТЕ, А ВИЕ И ТЯХ СЛОЖИХТЕ НА ПОСТОВЕ ДА КРАДНАТ ОТ НАРОДА КОМУНИСТИ, ЦИОНИСТИ/НАЙ-ВЕЧЕ/, ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ ОБРАХА НАРОДА СИ СПИ,ДЯКОНЕ НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТ ЗАВИЖДАМ ТИ ЗА ТУЙ,ЧЕ НЕ ДОЧАКА МЕЧТИТЕ СИ РАЗПЪНАТИ,НА КРЪСТ