Кой работи за ЧЕЗ - бившата на Доган и Моника Йосифова

Добрев: Синът на Христо Бисеров също работи за компанията
Обновена: 25 фев 2013 14:55 | 24 фев 2013 20:33,
592
Кой работи за ЧЕЗ - бившата на Доган и Моника Йосифова
Последната пресконференция като министри. Снимка: БТА

В енергоразпределителната компания ЧЕЗ са назначени бившата съпруга на Ахмед Доган и синът на Христо Бисеров, а Моника Йосифова прави рекламата на компанията, обяви икономическият министър в оставка Делян Добрев пред bTV.

Той съобщи тези факти в коментар на информацията за назначаването на близкия до Румен Николов – Пашата Митко Каратиста в управлението на ЧЕЗ, като подчерта, че той не е назначен нито от него, нито от предшественика му Трайчо Трайков, нито от друга държавна институция.

Делян Добрев подчерта, че въпреки оставката правителството на Бойко Борисов продължава да работи със същия ентусиазъм, докато президентът Росен Плевнелиев не назначи служебен кабинет.

Министърът в оставка увери, че всички обещания на Бойко Борисов ще бъдат изпълнени, и подчерта още веднъж, че настояването за национализация на ЕРП-тата е несъстоятелно.

„Настояваме намаляването на цената на тока с 8% да стане от 1 март, въпреки че енергийният регулатор настоява това да стане през април. Работим в посока изпълнение на обещанието, натискаме ДКЕВР, въпреки че е независим орган,” коментира Делян Добрев.

Той призна, че е подценил проблема с предишния председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев именно защото вярвал в независимостта на регулатора.

Делян Добрев е категоричен, че лицензът на ЧЕЗ ще бъде отнет, но обясни, че процедурата изисква време.

„Има много интересни съвпадения между протестите и събития в енергетиката. Непосредстено след публикуването на СРС-тата за далаверите на Тройната коалция в енергетиката. След оставката на правителството на протестите вече няма хора с качулки,” посочи енергийният министър.

Той припомни, че е опитал да води дебат с протестиращите, но те са го посрещнали със снежни топки. „Не съм обиден, продължих да настоявам за дебат, но никой от протестиращите не пожела дебат с държавата", каза Делян Добрев.

По думите му до 2009 г. търговията с електроенергия се е разпределяла като баница, а правителството на ГЕРБ е въвело търговете. Според министъра в оставка и други подобни „истини” от СРС-тата на Яне Янев са били потулени от протестите.

Делян Добрев разкри още, че най-апетитният блок в Черно море „Силистар”, в който има залежи и на нефт, и на природен газ, е даден на фирмата „Ледърбелт”, която е свързана с близкия до Румен Овчаров Красимир Георгиев – Фронтиер и има 5000 лв. капитал. Въпреки че конкурсът в приключил през 2010 г., Делян Добрев подчерта, че процедурата е стартирала по време на Тройната коалиция, затова в момента решението се обжалва в съда.

За 11-те месеца на поста министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев посочи като постижения намаляването на цената на руския природен газ с 22% и договора за проучване и добив на природен газ в Черно море с френската компания „Тотал”.

„Не ни стигна времето за контрола на ДКЕВР върху ЕРП-тата, но все пак регулаторът е независим орган,” подчерта отново Делян Добрев.

Министърът в оставка критикува лидера на БСП Сергей Станишев, че „се храни от паниката на хората” с твърденията за изпразнения фискален резерв. Според Добрев в резерва има 4 млрд. лв., а до края на годината сумата ще нарасне до 4,5 млрд. лв.

„Преди седмица той говореше за национализация – представете си какъв имидж имаме пред чуждестранните инвеститори. Освен че никой няма да дойде, и тези, които са тук, ще си тръгнат,” предупреди Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Още по темата: ЧЕЗделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 471Ти си некомпетентен !!! Цените на електроенергията бяха вдигнати през юли 2012г. !И всичко е по вина на ГЕРБ !!! Ако са виновни предните... то е по вина за БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ГЕРБ !!!
412
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ бяха най-адекватното управление последните 20 години,не откраднаха нищо,построиха и направиха много,въпреки посевместното им оплюване от платените червени слуги в медии,социолози и т.н,хората ги виждат тези неща.Енергийната мафия вдигна нарочно цените посред зима,за да прави сечено на ББ,но сега ще им излезе през ауспуха.
411
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Делян Добрев трябва да е първият осъден министър с влязла в сила присъда зад решетките !!!
410
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странно е ГЕРБ имат ЦЯЛАТА ВЛАСТ и пак са им виновни от Тройната коалиция, Иван Костов, Тодор Живков, Борис I, Хан Аспарух, ХанКУ Брат и т.н. ха ха ха ха ха ха ха Тези какво искат повече ?????? Явно да приватизират всичко в България с техните си обръчи от фирми !
409
0
 
30
 
! Отговори
crab преди 11 години
"Не ни стигна времето за контрола на ДКЕВР върху ЕРП-тата, но все пак регулаторът е независим орган". Независим е защото от него нищо не зависи. Кажат му искаме да вдигнем с 5% и почва цирка пред медиите "те искаха с 10 ама ние свалихме на 5" с цел да отбележат действие.
408
0
 
19
 
! Отговори
Ценовик преди 11 години
Г-н Добрев, какво стана с вашите обещания за ревизиране на ценообразуването на електроенергията и създаването на нов справедлив модел на ценообразуване? За сега забравихте това, а изглежда и нямате намерение да се заемате с този въпрос. Мисля така, защото мълчите по него като партизанин и защото назначихте за председател на ДКЕВР една буля, която е работила като правеща кафе (дори не секретарка) в ERW...:)) . От нея няма как да се очаква да разбира от ценообразуване, и то толкова специфично
407
0
 
8
 
! Отговори
ДО ЕЕ преди 11 години
И ДА СИ ПРАВ, 2-3 МИЛИАРДА НА ФОНА НА 8 СА ЕДНА ТРЕТА, И ТЕЗИ ПАРИ СА ОТИШЛИ ЗА ПЕНСИИ. АРЕ БЕГАЙ
406
12
 
6
 
! Отговори
ее преди 11 години
Аре стига с тия 8 милиарда,проглушихте ни ушите от Позитано,ако има 8 на хартия,ама имаш неплатени задължения за 2-3,колко е резрва реално.Защо минималната беше при предните 240лв. като имали мн пари,защо имаше стачки на учители,лекари,земеделци.Не сме толкова късопаметни,аре бегай
405
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От чиновниците зависи ли нещо ??? Май НЕ ! Но от управителният съвет на ЧЕЗ зависи !!!Делянчо кажи за Каратиста !!!! Бащицата Ви доста семинари ви е направил в Банкя, за това как да замазваш *** !
404
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЕЛЯНЧО ДА НЕ УСПИВА С ГЛУПОСТИ, А ДА ОБЯСНИ ЗАЩО ПРОДАДЕ ДЪРЖАВНИЯ ДЯЛ НА ЧЕЗ НА *** И ЗАЩО НАЙ- МНОГО ВКЛЮЧВАНИЯ НА "ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ" ИМА ТОЧНО ОТ ГЕРБ. ДРУГОТО СИ ГО ЗНАЕМ. И ДА ОБЯСНИ ЗАЩО ИВО ПРОКОПИЕВ Е ЧОВЕКЪТ С КАОЛИНА И КОГА ЩЕ ОСЪДЯТ ТРАЙЧО И СЕМЕРДЖИЕВ.
403
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно дали бившата на Бойко - Цветелина Бориславова има нещо общо със зелената енергия????? Нещо Дилянчо е забравил да осветли този въпрос
402
5
 
20
 
! Отговори
НЕ ГРОБАР преди 11 години
ДЕЛЯНЧО, ЛЪЖЛИВОТО ПОМАЧЕ ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА МЛЪКНЕШ. ТИКВАТА МУТРА Е АУТ И ТИ КАТО ЧЛЕН НА НЕГОВАТА БАНДА ПРЕСТАНИ ДА ХЛЕНЧИШ И ЛЪЖЕШ КАТО ДОБРЕ ИЗПЕЧЕН ГРОБАР.КОИ ОБЕЩАНИЯ НА МУТРАТА ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНЯТ: -ДО КРАЯ НА ДЕНЯ ОТНЕМАМ ЛИЦЕНЗА НА ЧЕС-ЛЪЖА ОПАШАТА -ТОКА ПОЕВТИНЯВА С 8% ОТ 1 МАРТ- ОТ МАРТ 2020 ГОД, ПАК ЛЪЖА -ДКЕВР Е НЕЗАВИСИМ ОРГАН,КАТО Е НЕЗАВИСИМ ЗАЩО ТИКВЕТО НАЗНАЧИ ОНАЯ ДАЛАВЕРАДЖИИКА ЗА ШЕФ. ЛЪЖИ, КРАЖБИ И ПАК ЛЪЖИ -ТОВА Е ЗАКОН В УПРАВНИЦИТЕ ОТ ГРОБМЪРТВИ СТЕ И ПАК ЛЪЖЕТЕ
401
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дали синът на Бисеров и бившата, а тя е бивша от 10 години, жена на Доган са някакви чиновници в ЧЕЗ не е важно, важно е, че мафиотът Каратиста е в управителното тяло на ЧЕЗ, той взима решенията и именно той продаде държавния дял на ***. НЕ НИ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, ТОЧНО С ТАКИВА МАФИОТСКИ МЕТОДИ ГЕРБ СЕ СГРОМОЛЯСА.
400
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този лъже най-долно. Тоя тип близкия до Румен Николов Пашата Митко Каратиста бе назначен през октомври 2009, като представител на държавния дял от 30% в съвета на директорите на ЧЕЗ.
399
11
 
6
 
! Отговори
Г.М.Димитров преди 11 години
Колкото некадърните поддържници на Столетницата и нейните сателити да плюят ГЕРБ, тя си оставя единствената надежда на хората да изправи държавата ни на крака,институциите да работят.От всички досегашни министър председатели само Бойко Борисов има излъчването,силата да поведе градивната част от хората за благото на всички ни.Спомнете си библията-колко мъчително е било на Мойсий и на еврейския народ, докато стигнат до обетованата земя./навярно Мойсей е имал едни от най-големите стада *** по
398
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно администрацията назначена от ГЕРБ има важна задача,да пише в нета и да слага "-" на всеки коментар който не възхвалява ГЕРБ. Явно не могат да проумеят ,че "матрияла" не е толкова ***.Ако бяха толкова добри управление народа нямаше да излезе на улицата след близо 4 годишното им управление. На хората им писна постоянно да се оправдават с предишните. или както си го е казал народа " На крив х** вълната му пречи."
397
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това с бившата на Доган е голяма глупост. Все едно ако някое от старите ми гаджета стане *** да намекват, че съм и сводник. За останалите е вярно-вкички са там в кюпа и смучат от ЕРП-тата като в замяна ги оставят да ни стрижат.
396
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
имало 4 милиарда доколкото си спомням предишните оставиха 8 милиарда къде ги изхарчихте
395
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 3 год. и 8 месеца не можахте да направите една проверка на регулатора ,а сега я направихте за по-малко от седмица.Намалихте газта с 11% а не с 22% но преди това я увеличихте с 30%. До преди няколко месеца не знаехте какви мощности от " зелена "енергия има изградени и колко са включени към мрежата. направихте проверката за 10 дни .А какво правихте преди това 3 год.? Това че някой работи в ЧЕЗ ,в ЕОН не ни пука. Интересува ни защо не сте протоколирали нещата. Но така става когато на отговорни постове се слагат хора с АРТ дипломи.Това правителство ще го запомним с "калинки".
394
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига евтин популизъм! Осъдете един и тогава говорете! Иначе само да си ги предъвквате и да ни обяснявате, колко са били лоши НЯМА смисъл! Ама и вие сте от тях... Гарван гарвану...