Кой работи за ЧЕЗ - бившата на Доган и Моника Йосифова

Добрев: Синът на Христо Бисеров също работи за компанията
Обновена: 25 фев 2013 14:55 | 24 фев 2013 20:33,
592
Кой работи за ЧЕЗ - бившата на Доган и Моника Йосифова
Последната пресконференция като министри. Снимка: БТА

В енергоразпределителната компания ЧЕЗ са назначени бившата съпруга на Ахмед Доган и синът на Христо Бисеров, а Моника Йосифова прави рекламата на компанията, обяви икономическият министър в оставка Делян Добрев пред bTV.

Той съобщи тези факти в коментар на информацията за назначаването на близкия до Румен Николов – Пашата Митко Каратиста в управлението на ЧЕЗ, като подчерта, че той не е назначен нито от него, нито от предшественика му Трайчо Трайков, нито от друга държавна институция.

Делян Добрев подчерта, че въпреки оставката правителството на Бойко Борисов продължава да работи със същия ентусиазъм, докато президентът Росен Плевнелиев не назначи служебен кабинет.

Министърът в оставка увери, че всички обещания на Бойко Борисов ще бъдат изпълнени, и подчерта още веднъж, че настояването за национализация на ЕРП-тата е несъстоятелно.

„Настояваме намаляването на цената на тока с 8% да стане от 1 март, въпреки че енергийният регулатор настоява това да стане през април. Работим в посока изпълнение на обещанието, натискаме ДКЕВР, въпреки че е независим орган,” коментира Делян Добрев.

Той призна, че е подценил проблема с предишния председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев именно защото вярвал в независимостта на регулатора.

Делян Добрев е категоричен, че лицензът на ЧЕЗ ще бъде отнет, но обясни, че процедурата изисква време.

„Има много интересни съвпадения между протестите и събития в енергетиката. Непосредстено след публикуването на СРС-тата за далаверите на Тройната коалция в енергетиката. След оставката на правителството на протестите вече няма хора с качулки,” посочи енергийният министър.

Той припомни, че е опитал да води дебат с протестиращите, но те са го посрещнали със снежни топки. „Не съм обиден, продължих да настоявам за дебат, но никой от протестиращите не пожела дебат с държавата", каза Делян Добрев.

По думите му до 2009 г. търговията с електроенергия се е разпределяла като баница, а правителството на ГЕРБ е въвело търговете. Според министъра в оставка и други подобни „истини” от СРС-тата на Яне Янев са били потулени от протестите.

Делян Добрев разкри още, че най-апетитният блок в Черно море „Силистар”, в който има залежи и на нефт, и на природен газ, е даден на фирмата „Ледърбелт”, която е свързана с близкия до Румен Овчаров Красимир Георгиев – Фронтиер и има 5000 лв. капитал. Въпреки че конкурсът в приключил през 2010 г., Делян Добрев подчерта, че процедурата е стартирала по време на Тройната коалиция, затова в момента решението се обжалва в съда.

За 11-те месеца на поста министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев посочи като постижения намаляването на цената на руския природен газ с 22% и договора за проучване и добив на природен газ в Черно море с френската компания „Тотал”.

„Не ни стигна времето за контрола на ДКЕВР върху ЕРП-тата, но все пак регулаторът е независим орган,” подчерта отново Делян Добрев.

Министърът в оставка критикува лидера на БСП Сергей Станишев, че „се храни от паниката на хората” с твърденията за изпразнения фискален резерв. Според Добрев в резерва има 4 млрд. лв., а до края на годината сумата ще нарасне до 4,5 млрд. лв.

„Преди седмица той говореше за национализация – представете си какъв имидж имаме пред чуждестранните инвеститори. Освен че никой няма да дойде, и тези, които са тук, ще си тръгнат,” предупреди Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Още по темата: ЧЕЗделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
14
 
8
 
! Отговори
martin.stoyanov.376 преди 11 години
За мен е наглост да се правят на големи благодетели тези от Гроб. Все някакви открития правят. а 3.6 г. къде бяха? Защо като са имали информация не са предприели мерки по наказването на тези лица? Ама намаляла цената на газта. За обикновения човек нищо не намалява. Това е пладнешки грабеж начело с кратуната...... Че и отговори не дадоха, а се изнесоха като пара.
452
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Министърът в оставка увери, че всички обещания на Бойко Борисов ще бъдат изпълнени....."Ей това ми се струва, че е най-подходящото изречение за 1 април.
451
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То бива наглост, ама таква няма като бесепарската и депесарската по-света. А тези които ги защитават по форумите е явно, че са получили облага за това, НО НЕКА НЕ НИ ПРАВЯТ НА *** НАС БЪЛГАРИТЕ.
450
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 497 неанонимкотоАло, Бойко и сбърка срането. Иначе, нямаше да има това което се случава днес.Пък сега е ред на Прокуратурата и сидиите.Добре, че смениха Гл. Прокурор, щото се видя какви ги вършел Велчев и Тонева.
449
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурен съм, че никой от протестиращите не взема такива заплати както червено-турското лоби в ЧЕЗ.Аз очаквам, метресата на Хамстера, да е гушнала някое милионче.Сега, разбрахте ли кое подписал договорите в енергетиката и на кого се отчитат ЧЕЗ и др. по веригата в енергетиката.ТОВА КОЕТО Е НАПРАВЕНО Е ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИТЕ.
448
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво,оказа се че национализация е *** дума,е нека обяснят каква е ролята на ЕРП-тата на езика на физиката,дали пък не е препродажба на движението на кулоните или как беше честота на движението им по ценовата листа за изкупуването на движението им та да се види как много по-скъпо струващо обурудване по закона на икономиката се самоизплаща по трудно за много дълък срок почти половин век по сравнение на подобно дали и 10 годишно,с две думи дали въобще се въртят търбините на последните за ток.
447
7
 
7
 
! Отговори
До 497 неанонимкото преди 11 години
Не съм екстрасенс но човек като помисли върху информацията която има и стига до някакви изводи.А когато сляпо вярваш в партията като тебе - всичко на твоите хора ти е розово.А всичко друго е лъжа.Ако ББ искаше 4 години да направи нещо на лошите от тройната коалиция,щеше да го стори.Това показва само,че поговорката "Гарван,гарвану око не вади" е вярна.Той си вътя делаверките 4 г. и не ги закача,щото знае,че идва края и може него да подгонят.
446
2
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 11 години
Публично заявеното мнение на бившата е ,че новото и гадже ОТ ЖЕНСКИ ПОЛ е ПО - МЪЖ от ДОГАН. Това в отговор на приказките на Доган , че не си перяла Гащичките и за това , че в пияно състояние многократно я пребивал на публични места. Наистина е бивша и ако би ПОРЪЧАЛ НЯКОГО това е Айсехел , а не Бойко - Праните *** , Ларжа , ....Смелото заешко сърце и много други синоними.
445
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега остава само, да им обявят доходите, на тези червени-турски нородни изедници.От казаното от Добрев, става ясно, че ЧЕЗ са част от енергийната мафия, която е покровителствената от Тройната коалиция.Така, както и ЧЕЗ, така и Фронтиера са часни фирни и начанчават, когото си поискат. Факта, е че при тях работят турски и комуниситически ***.
444
4
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
тези 33% са башна Буда, временно се държат от другарите от ***.след изборите вместо рекет законни дивиденти, да ви е честит новия инкасатор!!!
443
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
а за шофьора на пашата, чиято задача е да наблюдава и контролира плащането на рекета от чез към двамата му шефове. или тази далаверка за 10-12 милиона годишно, които се плащат под масата за да не бъде закачан чез!!! или това е по малко важно от това кой къде работи
442
0
 
0
 
! Отговори
Будист преди 11 години
До До БудистЕйййй, да има някой в час!
441
0
 
0
 
! Отговори
До Будист преди 11 години
Само бивши ли?
440
0
 
4
 
! Отговори
за 494 анонимкото преди 11 години
".....Разбира се чрез подставени лица....." - това ти си го написал нали ? А сега "екстрасенсе" кажи си ти колко взема за да светиш с лампата на "подставените" лица да си преброят парите ? Клоун си ти не ставаш за "екстрасенс", виж в някой селски цирк може да те наемат да веселиш бабите в червено.
439
9
 
4
 
! Отговори
Будистът преди 11 години
А, кой работи за ГЕРБ!? Бившите мутри!
438
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
489 значи според теб другите крадат а Бойко просто е добър в бизнеса.Мноооого удобна теория за ГЕРБ и ББ.Да ама Каратиста как е влязал в ЧЕЗ - с конкурс или по нареждане на ББ да му управлява имането там.Колко ли от 33% процента които продадаха сега са на ББ?Разбира се чрез подставени лица.А при фотоволтаиците на Цветелинка и Цеко да не би да няма участие?
437
0
 
15
 
! Отговори
до 491 преди 11 години
Добре за апартаментите ако не сме разбрали всичко, кога ще разбереме пък поне малко как аджаба Р.Петков си купи най-скъпата вила /!.5 млн.евро/ в най-скъпият и тузарски бряг в Каталуния , Коста Брава ? Хайде ти ни светни малко,че виждам си се заровил в тези имоти, може би знаеш а ? А дали пък спящият с отворени очи да не пропусне някой минаващ долар Р.Овчаров не притежава по-скъп имот някъде из лазурният бряг ?
436
4
 
1
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
До Г.М.ДимитровООЛЕЛЕ, БОООЖЕ!?!?!?!
435
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А, ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА ,КЪДЕ Я ЗАБРАВИХТЕ! ТАЗИ МИЛИАРДЕРКА ? КАК ЗАБОГАТЯ ТЯ ? И КАКВО ПРИТЕЖАВА СЕГА ? А , БОЙКО? КОЛКО МУ СТАНАХА НЕГОВИТЕ МИЛИАРДИ ? А , ПЛЕВНЕЛИЕВ ? КАКВО ПРИТЕЖАВА ТОЙ ???ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА НИЩО ПОВЕЧЕ ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ НА ЦЕЦО? А, МИЛЕН ВЕЛЧЕВ,КОЛКО ОТКРАДНА? А ЦАРЯ?!А, ЕМЕЛ ЕТЕМ ? А МАСЛАРОВА, СТАНИШЕВИЯТ БРАТ И ОВЧАРОВ ??
434
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един от най-силните играчи в енергетиката Димитър Стефанов-Митко Каратиста, трепери от страх да не бъде арестуван. Бившият шофьор на Румен Николов-Пашата, който бе разкрит, че е част от Надзорния съвет на ЧЕЗ България, прави всичко възможно да остане на синекурния си пост и да се избави от наказателно преследване.