Ако няма програмен кабинет, хората остават на улицата

Костов натиска за третия мандат
Обновена: 4 мар 2013 13:45 | 4 мар 2013 13:19,
307
Ако няма програмен кабинет, хората остават на улицата
Иван Костов и Надежда Нейнски. Снимка: БТА

Президентът прибърза в желанието си да връчва мандатите с висока скорост, категоричен бе лидерът на ДСБ Иван Костов, който днес за пореден път поиска формиране на програмно, а не на служебно правителство, парламентът да продължи да работи и да се изпълнят най-належащите искания на протестиращите.

От Синята коалиция и "Единство" предлагат президентът да не връчва утре мандата на ДПС, а тази седмица да направи последен опит след консултации да състави програмно правителство от експерти и по този начин да запази работещ парламента. Костов отново повтори, че Синята коалиция е готова при успех на консултациите да поеме отговорността и да внесе правителството в Народното събрание.

По думите му причината за забавянето на връчването на третия мандат не е техническа. Припомняме, че мандатът трябваше да бъде връчен в петък на ДПС, но процедурата беше отложена, като президентството се позова на конституционния срок.

Според Костов Росен Плевнелиев е осъзнал, че ако не направи последен опит да събере програмен кабинет, хората няма да се приберат от улиците.

Още по темата

След като правителството на Бойко Борисов подаде оставка, протестиращите настояха парламентът да не се разпуска, а да продължи да работи, за да може да изпълни исканията им.

Според лидера на ДСБ парламентът трябва да подкрепи въпросното програмно правителство и да се заеме с промени на всички закони, които защитават интересите на потребителите. Костов настоява Народното събрание да избере нов състав на регулаторните и контролни органи без мандат и с възможност да бъдат отзовавани.

Тъмносиният председател настоява парламентът да направи възможните промени в изборния кодекс. ДСБ и "Единство" за пореден път подчертаха, че, ако Плевнелиев реши да връчи мандата на тях, те ще му го предоставят, за да събере правителство от експерти, а те само ще го внесат в НС, както се изисква по процедура.

"В момента не е важно кои са новите и кои са старите лица. Новите лица доведоха България до този батак, като се започне от новия морал на Сакскобургготски и се завърши с новата десница на Бойко Борисов", коментира политическата обстановка в страната Надежда Нейнски.

Тя и Костов обясниха, че тяхното правителство е успяло да създаде функционираща пазарна икономика, а от края на техния мандат досега положението в частния сектор само се влошава. Според лидера на ДСБ Иван Костов тъмносините и "Единство", които ще съставят коалиция за предстоящите парламентарни избори, ще получат добра подкрепа на вота.

Нейнски призова протестиращите да внимават исканията им да не бъдат употребени. "Много често зад интересите на хората надничат интересите на монополите, които ги изкараха на улицата", заяви Нейнски. Тя попита и кой плаща наема на зала "Арена Армеец", където протестиращите ще се съберат в събота, за да обсъдят исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
0
 
! Отговори
мунчо преди 11 години
До бай ПеткоАбе бай Петко, я кажи как е по Конституция?
266
0
 
5
 
! Отговори
Мушмул преди 11 години
До 285Точната дата не помня, но идеята е, че той се държи държавнически и адекватно на ситуацията вместо да лее празни приказки като останалите. Ако има едно нещо, което не може да се отрече за Костов и ДСБ, то е, че те винаги излизат с ясна и точна позиция, както би следвало да правят всички политически сили.
265
0
 
3
 
! Отговори
Мушмул преди 11 години
До 279Даже не ги е изпреварил - БСП имаха достатъчно време да решаване, но се отказаха от началото. Костов позицията си я повтаря от миналата седмица.
264
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес Юлияна Плевнелиева притежава имоти и тлъста банкова сметка 7 къщи и 12 млн. лв. в банката. Първата дама има вили в Черноморец, село Баня, Разложко и дори на Халкидики. Семейството живее в луксозния комплекс Резиденшъл парк в къща за чудо и приказ. Заради тази къща президентът отказа да се нанесе в Бояна.Росен Плевнелиев прехвърля повечето си имоти и пари на името на съпругата си, преди да влезе в политиката. Семейната компания Плевнелиев консулт става Ателадиа консулт, а Юлияна Плевнелиева става собственик и управител.
263
2
 
4
 
! Отговори
pipi преди 11 години
единственият вариант да се оправи държавата то е да се възстановят всички заводи един поедин които бяха затворени през годините да се предлага продукция на вън а не от вън за към нас да се спре този китайски и турски внос който от години е на голям плюс за господата политици и по този начин хората ще се върнат по селата и ще си работят както и ние а не за 1 свободно място да кандидатстват 500 души ако съм прав моля, споделете
262
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙТО НЕ ПОДКРЕПЯ ИСКАНИЯТА НА КОСТОВ, ЗНАЧИ НЕ ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТИТЕ. Всички искания са включени. Но червените пропагандисти пак ще скочат - защото Командира ги изпревари.
261
3
 
6
 
! Отговори
ОЛЕ преди 11 години
Най-лесно се различават *** като им споменеш "Костов", наострят уши, разширяват зеници, изпъкват вени и се почва .... Щом *** ги тресе, значи е добре!
260
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера защо на вас милициУнерите само Костов ви е в устата. Вече почвам да си мисля, че не само тоталната неграмотност е виновна за подобно поведение. По-скоро има нещо сбъркано в самото ви ДНК.
259
1
 
2
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
АМИ ИЗЛЕЗ ДА ГИ СПРЕШ,ХОРАТА НО НЕ ТИ ИЗНАСЯ.
258
0
 
5
 
! Отговори
Daniela_Radeva преди 11 години
Росен напоследък излъчва несигурност, защото не предприема действия, а изчаква. Прекалено внимателен е и накрая ще му се наложи да действа твърдо, като не е сигурно как ще реагира народа от неговите действия. Ще се намерят хора които да го провокират зарази забавянето му.
257
0
 
3
 
! Отговори
Angel83 преди 11 години
Докато Росен не вземе твърдо решение за кабинета, то той ще бъде критикуван, от което ще му падне и рейтинга. В момента всички се обръщат към него и разчитат, че ще вземе някакво решение. За момента той изчаква и не прави нищо.
256
3
 
4
 
! Отговори
този??? преди 11 години
Костов-отговорен за приватизацията на български предприятия и продажбата им за жълти стотинки,даване въздушен коридор за бомбардиране на съседна православна държава и отнемане територията и в полза на албанската мафия,негово изявление в Народното събрание при приемане на рамкова конвенция на малцинствата"Днес погребахме българския национализъм"(цитирано от Сидеров в"Национализмът е имунната система на нацията")
255
4
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Истината е,че приватизацията трябваше да се състои още 90-та година, тогава можеха да се привлекат стратегически инвеститори, като им се продадът комплекти от свързани предприятия, но комунистите я забавиха, за да могат да източат и разграбят предприятията. Ако държавата беше добър стопанин, социализмът нямаше да рухне. Грешката на Костов беше, че постъпи като икономист, а не като мениджър, което доведе до бягството на много квалифицирани кадри в чужбина.
254
8
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Г-н Президент, не се вързвайте на акъла на Костов. Карайте си по Конституция, иначе тоя същия ще Ви обвини, ако не му отърва, че нарушавате Конституцията. Този дето вместо поне 25 млрд. долара да вкара в хазната от приватизациа, вкара само около 2/два/ млрд. долара. Грубо съм информиран, но интуицията ми го подсказва. М О Л Я Ви, от време на време да Ви казват какво пише НАРОДА по форумите !
253
6
 
6
 
! Отговори
националист преди 11 години
Костов трябваше да е в затвора за бруталните приватизационни договори още преди години.От НДСВ после БСП и после ГРОБ видяха, че и те могат и за това продължиха и те да разпродават икономиката: ники василев - БТК, серго - ерп-тата, Бойко останалоло от ЕРП-тата, БДЖ - товари, вие ги знаете, к'во да ги изброявам.Съд за тези животни!
252
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако наистина нарочно се пречи на президента да състави кабинет, Костов предрича доста мрачно бъдеще. България дори след избори няма да влезе в период на политическо стабилизиране, ще влезе в един период на силна политическа нестабилност, чести смени на правителства, каза лидерът на ДСБ.
251
2
 
7
 
! Отговори
velizara преди 11 години
От всички гафове и изцепки на Плевнелиев това с Обществения съвет беше генерално излагане. От тук на сетне този човек няма никакво място в политиката.
250
3
 
5
 
! Отговори
деси атанасова преди 11 години
От Костов ми се повдига, но от Плевнелиев два пъти повече. Този не е никакъв президент, той е кукла на конци , дирижирана от кръга "Капитал". Час по-скоро да си подава оставката
249
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново, мразеният от всички, Иван Костов се държи най-разумно и отговорно. Истината е, че е адски неудобен за комунистите, милиционерите, "националистите" и други "отговорни" фактори, "загрижени" за съдбините на Отечеството! Отново единствените разумни гласове идват от партията на Костов.
248
5
 
8
 
! Отговори
LoL преди 11 години
Костов 2 пъти вади България от икономическата криза, в която я забъркват комунистите. Сега ще бъде третият!!! Единствените достойни да управляват България.