Правителството си отиде от некомпетентност и страх

Да не допускаме повторение на кризата отпреди 16 г., зове Костов
Обновена: 14 мар 2013 11:25 | 14 мар 2013 11:25,
396
Правителството си отиде от некомпетентност и страх
Иван Костов. Снимка: Булфото Архив

Най-важно за България днес е да не допуснем повторение на политическата криза отпреди 16 години, заяви в последното си изявление от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Той се обърна към ГЕРБ, заявявайки, че е "направо неуместно" да изтъкват какво е свършило 41-вото НС.

По негови думи трябва да се отговори на въпроса какво доведе до тази криза и до социалното напрежение. Ако не си отговорим на този въпрос и следващото Народно събрание ще си отиде предсрочно, заяви Костов. По негови думи правителството е предизвикало социалната криза с бездушието си, липсата на регулации и контрол и заради отказа от крайно необходими реформи.

Според Костов правителството си е отишло заради неспособността си да посрещне проблемите на гражданите поради липса на компетентност и смелост.

Тъмносиният лидер акцентира върху нерешените проблемите в здравеопазването, образованието и престъпността.

Според десния лидер Бойко Борисов е реабилитирал комунистическите идоли.

Министър-председателят показа, че е напълно неспособен да различава доброто от злото. В постоянния си флирт с носталгията по комунизма стигна до неколкократна реабилитация на бившия комунистически диктатор Тодор Живков, заяви Костов.

Управляващите спечелиха властта с отрицание на всичко постигнато по времето на прехода, с отрицание на политическото представителство, заяви още съпредседателят на Синята коалиция. Той сравни управлението на Бойко Борисов с правителството на Симеон Сакскобургготски и така нареченото месианство.

Спечелиха, както и едно друго движение през 2001 година, с лъжата, че знаят пътя към европейското ни благоденствие за 800 дни, заяви Костов.

Съпредседателят на Синята колация лансира тезата, че ГЕРБ връщат страната в кризата отпреди 16 години и на практика отново имаме политическо положение като от 90-те години.

Гражданите трябва да изберат решението на кризата, заяви Костов и обясни, че всички избиратели са поставени пред най-тежкото си решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
4
 
8
 
! Отговори
хау преди 11 години
До герберските тикви - Костов не е бил член на БКП, както и Станишев също не е бил. Не са били и доносници-подлеци. На това Тиквата най-го е яд. Че Станишев и Костов са антиподи на бившия ни премиер БиБитко!
340
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов е виновен!
339
7
 
8
 
! Отговори
до 360 преди 11 години
мразеният не от всички ванко,в една БЯЛА държава щеше да бъде съден за национално предателство И щеше да пише мемоари до края на живота си рамо до рамо с овчаров и доста други "беднички" политици.всичко друго е ала бала преди изборите.
338
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виж *** Костов как опропасти България с ТЕЦ Марица изток 1 (ТЕЦ ИВАН КОСТОВ) , която ХАРИЗА на американците! Сега ЦЕНИТЕ : - АЕЦ Козлодуй 11,68 лв/мегават час, докато ТЕЦ Марица изток 1 175,00 лв/мегават час (американския) ! Сравнено 15 ПЪТИ ПО-СКЪПА ел.енергия, която плаща обикновения българин !А МАВЪРА пак иска КОКАЛ и до него помиярчето му МАлТИНЧО ?
337
5
 
16
 
! Отговори
ole преди 11 години
Видяхме ги новите лица в последните три година и половина. Мерси! Оказаха се по-*** и от най-задниците! .Единствен Костов проявява държавническа позиция ,която в случая изисква незабавни мерки.
336
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново, мразеният НЕ от всички, Иван Костов се държи най-разумно и отговорно. Истината е, че е адски неудобен за комунистите, милиционерите, "националистите" и други "отговорни" фактори, "загрижени" за съдбините на Отечеството!
335
16
 
6
 
! Отговори
Дончо преди 11 години
Човекът който ни заложи за 13 милиарда,без срам говори против Жени Живкова.Майка и е направила много повече от Костов.Дано повече не го видим в Народното събрание.
334
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАЙ ***,АКО НЕ НА ТОЗИ,ТО НА ОНЗИ СВЯТ,ЩЕ СИ ПЛАТИ ПРЕ-СОЛЕНО.ВСЪЩНОСТ,ЧАСТ ОТ БАНИТЕ ВЕЧЕ ГИ ПРИТЕЖАВА...
333
9
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Добре, че в България остана една дясна политическа формация - Синята Коалиция (ДСБ+Единство). Мимикриралат болшевишка Партия - ГЕРБ вече е откровено лява. Пожелавам успех на Костов и ДСБ. България има нужда от умни и можещи държавници като тях.
332
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
354,точно този "бледия",стартира бандитските:масова и касова приватизация./БГА балкан за 150 хил.долара/
331
3
 
22
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Ами аз не харесвам Костов, но е прав в случая- по наглост, некомпетентност и безхаберие това правителство си беше класика в жанра.
330
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 351 Стратегически престъпник. От него започна чудовищното разграбване.
329
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОСТОВ СЕГА ЕКСПЛОАТИРА ФОТОВОЛТАИЦИ.А *** УЧЕНИЦИ,КАТО МЕНЕ НАВРЕМЕТО И РАЗНИ СТУДЕНТИ И ДР.СКАЧАХМЕ И ВИКАХМЕ--КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН,А ТОЙ СИ Е БИЛ ЧЕРВЕНА ,КРЕАТУРА.
328
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, умен е. И какво от това. Умният *** е още по-голям *** от глупавия ***.
327
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Симпатичен или не, Иван Костов е умен държавник със стратегическо реформаторско мислене, опитът на който трябва да бъде оползотворен за благото на всички ни. При настъпилата кризисна обстановка...*)))
326
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зо 347 Нещо повече от редови комунист - пламенен преподавател на най-отровната част от комунизма - политикономията, апропо възпитаник на СССР. , любимец на Луканов, мутрата му е една от най-отровните от последните години, да се маха при партийната си секретарка, аман от тия отровители на България. Набута и децата ни с Тецовете, тая гад.
325
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАВРЕМЕТО КОСТОВ,ПРОСТО ЯХНА ВЪЛНАТА НА НЕДОВОЛСТВОТО,КОЯТО МУ ПОВЕРВА,НАРОЧНО ГО ПИША ТАКА.АКО ДРУГ Я БЕШЕ ЯХНАЛ,ТОЙ ЩЕШЕ ДА Е ПРЕМИЕР,ПО-КЪСНО.САМО ОТ БСП,ДПС,ИЛИ ЖОРЖ.Г.ДА НЕ БЕШЕ...ТОВА Е ИСТИНАТА.СЕГА БОЛЕН И ДРУГИ ПОДОБНИ СЕ ОПИТВАТ ДА ЯХАТ,НО ВЕЧЕ ОТ РАЗ НЕ СТАВА.ТОЗИ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ.
324
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов , Софиянски и компанията от клиантела и приятелски кръгове около тях унищожиха синята идея в лицето на СДС! Такива , като Костов нямат повече място в политиката у нас - той не е нито най-умния, нито най-способния икономист , а с менторския си тон и изказвания става за смях.
323
10
 
21
 
! Отговори
До квазимодо преди 11 години
Иван Костов НИКОГА не е бил комунист!
322
2
 
3
 
! Отговори
do #340 преди 11 години
А на комуно-соц.бандитите ли си привърженик?