Правителството си отиде от некомпетентност и страх

Да не допускаме повторение на кризата отпреди 16 г., зове Костов
Обновена: 14 мар 2013 11:25 | 14 мар 2013 11:25,
396
Правителството си отиде от некомпетентност и страх
Иван Костов. Снимка: Булфото Архив

Най-важно за България днес е да не допуснем повторение на политическата криза отпреди 16 години, заяви в последното си изявление от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Той се обърна към ГЕРБ, заявявайки, че е "направо неуместно" да изтъкват какво е свършило 41-вото НС.

По негови думи трябва да се отговори на въпроса какво доведе до тази криза и до социалното напрежение. Ако не си отговорим на този въпрос и следващото Народно събрание ще си отиде предсрочно, заяви Костов. По негови думи правителството е предизвикало социалната криза с бездушието си, липсата на регулации и контрол и заради отказа от крайно необходими реформи.

Според Костов правителството си е отишло заради неспособността си да посрещне проблемите на гражданите поради липса на компетентност и смелост.

Тъмносиният лидер акцентира върху нерешените проблемите в здравеопазването, образованието и престъпността.

Според десния лидер Бойко Борисов е реабилитирал комунистическите идоли.

Министър-председателят показа, че е напълно неспособен да различава доброто от злото. В постоянния си флирт с носталгията по комунизма стигна до неколкократна реабилитация на бившия комунистически диктатор Тодор Живков, заяви Костов.

Управляващите спечелиха властта с отрицание на всичко постигнато по времето на прехода, с отрицание на политическото представителство, заяви още съпредседателят на Синята коалиция. Той сравни управлението на Бойко Борисов с правителството на Симеон Сакскобургготски и така нареченото месианство.

Спечелиха, както и едно друго движение през 2001 година, с лъжата, че знаят пътя към европейското ни благоденствие за 800 дни, заяви Костов.

Съпредседателят на Синята колация лансира тезата, че ГЕРБ връщат страната в кризата отпреди 16 години и на практика отново имаме политическо положение като от 90-те години.

Гражданите трябва да изберат решението на кризата, заяви Костов и обясни, че всички избиратели са поставени пред най-тежкото си решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунист-демократ. Най- отвратителното съчетание. Физически и духовен гърбушко - Квазимодо. Слуга на всички, ограбили България. Партията му е с толкова члена, колкото са облажени от него в краденето.
320
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
342 отговарям веднага ти сега беше бягство от отговорност когато избухнаха протестите , сега единствената цел на ГЕРБ е да се съхрани и не го интересува суздалата се ситуация , тъпички сте какво да ви правя за това ще си гниете в блатото.
319
9
 
3
 
! Отговори
това ли е протеста? преди 11 години
Лъсна интереса на мафията от падането на ГЕРБ!Криминалния *** Трактора вече изпълзя и взе да дава акъли като последна инстанция!Сега чакаме БСП да повика и Галеви, Маргините, Сумиста, Наглите, които съда вчера тихомълком оправда, Хамстера, който оправдаха малко по-рано, та чак до стотиците рецидивисти помилвани съветския генерал на Гоце!
318
10
 
4
 
! Отговори
дрън-дрън преди 11 години
"Партията на Костов поиска оставката на Борисов 12.11.2012 13:21; 24 часа онлайн;""Иван Костов: Оставката на кабинета е бягство от отговорност20.02.2013 "ПИТАМ: Какво точно иска Другаря Костов... моля?|
317
2
 
20
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Не съм привърженик на сините, но в казаното от Костов има много истина.
316
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
337 кога са били скрити бе олигофрене , случайно да си следл политическия живот последните години.
315
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
335 Да говорими БГА Балкан беше на практика държава в държавата също ка ЦКС , там бяха по закостенели и от Политбюро на ЦК на БКП , през целия период от 1989 - 2000 година авиокомпанията беше източвана от червени фирми ,а още 1996 Правителството на Жан Виденов я сложи в един списък от Държавни фирми в плачевно състояние подлежащи на ликвидиране , Костов успя да я продаде в последния момент . Днес това чака и БДЖ ако още не си на ясно .
314
1
 
9
 
! Отговори
Прост и неук преди 11 години
НЕ Е ВЯРНО ТОВА; ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ ОТИДЕ-ЗАЩОТО СВЪРШИ ПАРИТЕ....
313
12
 
1
 
! Отговори
rij преди 11 години
Най-наглия и крадлив ***. Какво направи той и неговото правителство,колко време беше скрит в миша дупка. Аз също предпочитам ГЕРБ пред този мазник. Айде пак в дупката си се скривай Костов. Никой няма да гласува за твоята партия мошенник мръсен. Има и нахалството все още да се показва и да има претенции. Въпреки, че съм гласувала за БСП дълги години, сега единствената свястна партия е ГЕРБ. Да върнем Борисов това е най- приемливото.
312
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
332 Анономнимния , на това дередже си единствено и само благодарение на теб самия поради простата причина че не си успял да си организираш живота , кокото до Костов и СДС втв всиките им формации те бяха единствебата паертия която в тези 23 години на преход осъществяваха реална реформа и всичко днес като постижение го дължиш на тях . В тяхната ПРОГРАМА ОЩЕ ОТ 1990 година залегна СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА , ПЛУРАЛИЗМА В ПОЛИТИКАТА , ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА И ЧЛЕСНСТВОТО НИ В ЕС И НАТО .
311
8
 
1
 
! Отговори
do 333 преди 11 години
Авиокомпания Балкан говори ли ти нещо ?
310
1
 
0
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
От картелът на банките регистрирани около Австрия: Райфайзен, Уникредито. ДСК и Телеком Австрия се опитаха да ме отровят и сплашът защото разкрих публично картелите в банките и телекомуникациите, и че контролират съзнанието на централни банкери и правитество с импланти на мрежата на Мтел. Участват Искров, Стати Статев, КАЛИН ХРИСТОВ, Мариела Ненова, Андей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова ... Така изчезнаха 20 млрд от фондова борса, 10 млрд лоши кредити ..
309
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
329 би ли обяснил на всички нас какво е "лапал" Костов
308
3
 
1
 
! Отговори
Neka ostana Anonimen преди 11 години
Не знам как не го е срам да излиза пред хората и продължава да говори. Благодарение и на него сме на това дередже. Както каза Сидеров този човек трябва да се съди и да е в затвора, а не да е в парламента. Жалко е, че все пак ще има заблудени, които все пак ще гласуват за него. Събудете се хора не му позволявайте да говори повече.
307
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е прав г-н Костов. Винаги е изказвал точното мнение в точното време, ама като няма кой да се вслуша........Така е с не еднопартийнно, а с едноперсонно управление......така става
306
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 19 в. насетне олигархията се разглежда все повече не като форма на държавно управление, а като начин на управление на организации (профсъюзите и политическите партии например), при който не богатството, а властта е в основата на привилегирования статус. В управлението на такива организации започват да се проявяват олигархични тенденции поради няколко причини. Управляващите олигарси разполагат с повече и по-пълни знания за организацията; колкото по-дълго заемат длъжността си, толкова повече реална власт концентрират в ръцете си; те съумяват да манипулират информацията и дори конкретни събити
305
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
милиардерът става олигарх едва когато поеме монопол върху изпълнителната и законодателна власт[6].
304
14
 
5
 
! Отговори
Мария преди 11 години
До BECO: По-добре ГЕРБ, отколкото този ***!Костов, време е за почивка в затвора...
303
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ ПЪК,НЯМА ДА СИ ИГРАЯ С МАРИОНЕТКИ,А ПО-ДОБРЕ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГОСПОДАРЯТ ИМ ДЯВОЛА.
302
11
 
9
 
! Отговори
откровен преди 11 години
Правителството се оттегле , за да спаси страната от Гражданска война, за което им благодаря и пак ще гласувам за ГЕБР ,за да се завърнат!!!