След сигнала през 2005 г. засилили охраната на Борисов

Въвличат НРС в политическа интрига, смята ген. Киров
Обновена: 15 мар 2013 10:37 | 15 мар 2013 10:34,
75
След сигнала през 2005 г. засилили охраната на Борисов
Ген. Кирчо Киров. Снимка: архив, Булфото

В момента имаме въвличане на една деполитизирана структура (Националната разузнавателна служба – бел. ред.) в политизирана полемика, да не кажа в политическа интрига.

Това обяви пред bTV бившият ръководител на НРС ген. Кирчо Киров по казуса с подготвян атентат срещу Бойко Борисов с главен поръчител Ахмед Доган, за който сам съобщи бившият премиер от парламентарната трибуна, след като депутатите приеха оставката му.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че подобен сигнал е постъпил у нас през 2005 г., който представлявал лист хартия с два параграфа. Първият параграф от “листа хартия“ се описва, че организираната престъпност у нас подготвя атентат срещу главния секретар на МВР Бойко Борисов, а вторият - че атентатът е договорен с Ахмед Доган, когото възнамерявали да сложат на мястото на Борисов.

От службите са преценили, че написаното във втория пасаж е с изключително ниска степен на достоверност и затова тогава Борисов не е бил запознат с него.

През тази година, малко преди изявлението на премиера Борисов в Народното събрание, той е бил запознат и с втория пасаж от директора на Националната разузнавателната служба.

Още по темата
Ген. Кирчо Киров отказа да коментира защо точно в този момент настоящият шеф на разузнаването Драгомир Димитров е съобщил на Бойко Борисов за сигнала.

Според него обаче има достатъчно заинтересовани лица и структури, които имат интерес да „пуснат” подобна информация.

„Ролята и мястото на НРС е да прецени нейната достоверност. В този период (2005 година – бел. ред.) ДПС, ръководено от Доган, беше коалиционен партньор и такава информация изглеждаше меко казано с нулева достоверност. В рамките на нашите възможности проверихме информацията. Бяха взети и мерки за засилване на охраната на Бойко Борисов, който тогава беше главен секретар на МВР”, обясни ген. Киров.

По думите му независимо то поредицата „положени усилия” на разузнаването партньорската служба, която е подала сигнала, нито е потвърдила информацията като достоверна, нито е отрекла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЛЪЦИ НА БОРИСОВ, ПИСНА МИ ТОА, БАСИ АРТИСТА
52
6
 
10
 
! Отговори
Бо Си Лай преди 11 години
Щом като Бойко Борисов не е добре със здравето,за ГЕРБ е оздравително за излезе в полагащата му се почивка.
51
6
 
5
 
! Отговори
Цветанив Цецу преди 11 години
Не разбрахме дали е влязал в болница.Няма да го бъде.Язък за изпепелените надежди.
50
8
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Борисов да се подведе под наказателна отговорност за клевета. Да се научи какво говори. Стига е ръсил простотия след простотия.
49
5
 
12
 
! Отговори
Дръндер продължава преди 11 години
До optimist 30Ти сериозно ли мислиш, че някой ще вземе на сериозно документ в който се споменава, че Доган ще замести Бойко на поста главен секретар на МВР, когато самият Доган е на по-висок пост в момент, когато са част от една коалиция? Абе наистина *** ли си?
48
6
 
10
 
! Отговори
Дръндер до 30 преди 11 години
До optimist 30Абе вие герберите сте ***:"Първият параграф от листа хартия се описва, че организираната престъпност у нас подготвя атентат срещу ... Бойко Борисов" Това достатъчно ясно ли е? "а вторият - че атентатът е договорен с Ахмед Доган, когото възнамерявали да сложат на мястото на Борисов." "В този период (2005 година бел. ред.) ДПС, ръководено от Доган, беше коалиционен партньор и такава информация изглеждаше меко казано с нулева достоверност." Сега ясно ли ти е?
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tinite Slijbi 4astnata virma Ipon na Borisov
46
3
 
11
 
! Отговори
ЧЕЗ преди 11 години
Службите са повярвали на половината документа не са повярвали, че е съгласувано с Доган кой ще замести Бойко .... ????
45
8
 
12
 
! Отговори
кака преди 11 години
КАКВОТО И ДА СЕ КОМЕНТИРА-ББ ПАК СЕ ОПЛЕСКА И ПАК НЕ ИЗНЕВЕРИ НА ПРИНЦИПА СИ -ТО ПЪК ТИ СИ МНОГО УБАВ-ВОДЕЩ ПРИНЦИП НА ЦЯЛОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ.СЛЕД КАТО СТАНА ЯСНА ТАЗИ НЕСЕКРЕТНО РАЗСЕКРЕТЕНА ИНФОРМАЦИЯ, ВРЕМЕ Е ДА СТАНЕ ЯСНО И КАКВО СЕ КРИЕ В ПАПКАТА "ЛАЛЕ", ЗАРАДИ КОЯТО БОЙКО ПЛЬОСНА ТОВА НЕДОМИСЛИЕ А,СЕГА ДА ВИДИМ
44
8
 
11
 
! Отговори
лов преди 11 години
Документ има и там пише Бойко ... - съгласувано с Доган...Документ дошъл по ДИПЛОМАТИЧЕСКИ КАНАЛ = ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТКакво още да говорим?Едни вярват на единия абзац, а други на целия документ и т.н.....Аз вярвам, че ДОГАН Е СПОСОБЕН ДА ПОРЪЧА УБИЙСТВО
43
6
 
11
 
! Отговори
атентатора преди 11 години
Защо пожарнакаря твърдеше, че опита е от 2009, а сега е от 2005?Или просто се чудят как да го измъкнат от тъпата ситуация,в която поради многото си акъл сам се набута...
42
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма да плащам за охрана на Борисов , да ходи да копа царевица на село
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
щом Тайните служби работат за Борицов , значе ''СИКТИ БЪЛГАРИСТАНИН АНАСИНИ''
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Служебният премиер и външен министър Марин Райков даде ясен знак, че никак, ама никак Бойко Борисов не е бил бездействен при съставянето на служебния кабинет от президента Плевнелиев, изричайки за Борисов: Вие доказахте, че сте силен, а не силов политик, като създадохте условия народът да бъде чут отново. С това вие доказахте, че демократичните принципи не са само основа на нашето законодателство, но те са стил, поведение и начин на мислене на българските политици и политическа класа. И ние днес можем да се наречем европейска демократична България.А Борисов с още по-зловещ знак отвърна:
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тините служби се осраxa, всичко е Политик-башибозук
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде айде Тодор Живкови НОМЕРА
37
3
 
8
 
! Отговори
GARANTIRANO OT GERB преди 11 години
AIDE PAK PARI ZA OHRANA OT NA6IQ DJOB ZA BOIKO TIKVATA
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
такъв ДОКУМЕНТ няма , работа на Тините служби , демек пълен та*ак
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как така пуснаха Фалишивата информация точно в Тайните служби , тва много прилича на Бай Ганьовштина братчед
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 30 То имало и още защота.. Защото депутат от партията на Доган го уязви с едни цветни приказки за лалета и трябваше хем да отвърне нещо, така че да е отгоре, хем да размаха червеното платнище пред очите на доганомразци като теб. Защото вече свикна да лъже безразборно, когато каквото му отърва, и никой да не му връзва кусур. Защо Доган не отвръща? - ами защото не му се занимава с бойковски глупотевини.