След сигнала през 2005 г. засилили охраната на Борисов

Въвличат НРС в политическа интрига, смята ген. Киров
Обновена: 15 мар 2013 10:37 | 15 мар 2013 10:34,
75
След сигнала през 2005 г. засилили охраната на Борисов
Ген. Кирчо Киров. Снимка: архив, Булфото

В момента имаме въвличане на една деполитизирана структура (Националната разузнавателна служба – бел. ред.) в политизирана полемика, да не кажа в политическа интрига.

Това обяви пред bTV бившият ръководител на НРС ген. Кирчо Киров по казуса с подготвян атентат срещу Бойко Борисов с главен поръчител Ахмед Доган, за който сам съобщи бившият премиер от парламентарната трибуна, след като депутатите приеха оставката му.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че подобен сигнал е постъпил у нас през 2005 г., който представлявал лист хартия с два параграфа. Първият параграф от “листа хартия“ се описва, че организираната престъпност у нас подготвя атентат срещу главния секретар на МВР Бойко Борисов, а вторият - че атентатът е договорен с Ахмед Доган, когото възнамерявали да сложат на мястото на Борисов.

От службите са преценили, че написаното във втория пасаж е с изключително ниска степен на достоверност и затова тогава Борисов не е бил запознат с него.

През тази година, малко преди изявлението на премиера Борисов в Народното събрание, той е бил запознат и с втория пасаж от директора на Националната разузнавателната служба.

Още по темата
Ген. Кирчо Киров отказа да коментира защо точно в този момент настоящият шеф на разузнаването Драгомир Димитров е съобщил на Бойко Борисов за сигнала.

Според него обаче има достатъчно заинтересовани лица и структури, които имат интерес да „пуснат” подобна информация.

„Ролята и мястото на НРС е да прецени нейната достоверност. В този период (2005 година – бел. ред.) ДПС, ръководено от Доган, беше коалиционен партньор и такава информация изглеждаше меко казано с нулева достоверност. В рамките на нашите възможности проверихме информацията. Бяха взети и мерки за засилване на охраната на Бойко Борисов, който тогава беше главен секретар на МВР”, обясни ген. Киров.

По думите му независимо то поредицата „положени усилия” на разузнаването партньорската служба, която е подала сигнала, нито е потвърдила информацията като достоверна, нито е отрекла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган в затвора ,а ДПС вън от България ,тази партия е НЕЗАКОННА В Бг!ДПС и нейните лидери съсипаха собственият си електорат ,разцепил се е на четири !
12
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС не разбра ли ,че ВЕЧЕ Е ---ИСТОРИЯ ?
11
4
 
10
 
! Отговори
яяяя преди 11 години
sten4о , просто момче си , тия работи не са ти ПОНЯТНИ ...рови си в носа , прави си топченца , и не пиши глупости!
10
30
 
20
 
! Отговори
sten преди 11 години
Явно е ,че Доган е подготвял атентат срещу БОЙКО.Решението е :забрана на ДПС,като терористична организация и на БСП,като продължител на разбойническите практики на БКП.
9
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати наглостта, нали е мутра, да си наеме собствена охрана като Златко Баретата.
8
1
 
12
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
ПУНТ И ПЛАСТИКА!!!
7
3
 
29
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Досега не бях виждал и чувал толкова помия и лъжи от устата на хора, назначени на високи постове в правораздавателни институции! Тези институции и МВР, и прокуратура, и следствие, и НАП - всички те се принизиха до нивото на управляващите и се превърнаха в техни адвокати и съучастници в беззаконията! Тези хора и институции си плюха на авторитета, заради едни некадърни и некомпетентни индивиди!
6
18
 
39
 
! Отговори
факт преди 11 години
Безгранична е подлоста наглоста ,и простотията Борисова!!!
5
15
 
32
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Това, че някой е министър-председател не означава, че е свещена крава. Бойко си е мутра и нтолкова!!!
4
22
 
13
 
! Отговори
7 преди 11 години
Нени интересува кой какъв е и как се казва и от коя партия е,нас ни интересува човека които е министър председател дасе справи със цялата престъпност,и за това друг не виждаме освен гн Борисов той е врял и кипял по тези работи,и за това трябва той да бъде,1 да крадне 20 да работят за него неможе да стигнат парите за никъде.Които мисли за БГ трябва да гласува за ГЕРБ.А който иска сеирджийска държава да гласува за разбойниците.
3
5
 
11
 
! Отговори
chach преди 11 години
to kravnoto po opasno.
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са си взаимоотношения между мутри. Като си избираме мутри-престъпници , ще има заплахи.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много лош сценарий!