След сигнала през 2005 г. засилили охраната на Борисов

Въвличат НРС в политическа интрига, смята ген. Киров
Обновена: 15 мар 2013 10:37 | 15 мар 2013 10:34,
75
След сигнала през 2005 г. засилили охраната на Борисов
Ген. Кирчо Киров. Снимка: архив, Булфото

В момента имаме въвличане на една деполитизирана структура (Националната разузнавателна служба – бел. ред.) в политизирана полемика, да не кажа в политическа интрига.

Това обяви пред bTV бившият ръководител на НРС ген. Кирчо Киров по казуса с подготвян атентат срещу Бойко Борисов с главен поръчител Ахмед Доган, за който сам съобщи бившият премиер от парламентарната трибуна, след като депутатите приеха оставката му.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че подобен сигнал е постъпил у нас през 2005 г., който представлявал лист хартия с два параграфа. Първият параграф от “листа хартия“ се описва, че организираната престъпност у нас подготвя атентат срещу главния секретар на МВР Бойко Борисов, а вторият - че атентатът е договорен с Ахмед Доган, когото възнамерявали да сложат на мястото на Борисов.

От службите са преценили, че написаното във втория пасаж е с изключително ниска степен на достоверност и затова тогава Борисов не е бил запознат с него.

През тази година, малко преди изявлението на премиера Борисов в Народното събрание, той е бил запознат и с втория пасаж от директора на Националната разузнавателната служба.

Още по темата
Ген. Кирчо Киров отказа да коментира защо точно в този момент настоящият шеф на разузнаването Драгомир Димитров е съобщил на Бойко Борисов за сигнала.

Според него обаче има достатъчно заинтересовани лица и структури, които имат интерес да „пуснат” подобна информация.

„Ролята и мястото на НРС е да прецени нейната достоверност. В този период (2005 година – бел. ред.) ДПС, ръководено от Доган, беше коалиционен партньор и такава информация изглеждаше меко казано с нулева достоверност. В рамките на нашите възможности проверихме информацията. Бяха взети и мерки за засилване на охраната на Бойко Борисов, който тогава беше главен секретар на МВР”, обясни ген. Киров.

По думите му независимо то поредицата „положени усилия” на разузнаването партньорската служба, която е подала сигнала, нито е потвърдила информацията като достоверна, нито е отрекла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
7
 
! Отговори
piik преди 11 години
До optimistБас държа че *** се управлява от Луцифеер и 10000 дяволи? Толкова коварство; лъжа; демагогия на едно малко място от света не ще е случайно? Тия политици са маскирани Дяволи? Така и не разбрах секретно или не е; но разбрах че за някои е за някои не е. Всъщност тая държава е уникум? Толкова секретни са тия неща че цял свят знае ние не? Като в казармата преди; мацките в града знаеха кога ще идем на учение лагер а ние научавахме като ни изритат? Сбъркана йерархия.
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 30 Защо ли? Защото има интерес и за двете страни. За едните това е работа в ситуация на увеличаваща се безработица, за Борисов - балсамче за болната му мегаломанска душица.
31
4
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
До Фиктивно интервю! до 28. Колега, това ми прилича на спора кое е първо, яйцето или кокошката....Чудят се как да угодят на б.б.
30
12
 
11
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Някой съвсем умишлено покрива Ахмед Демир Доган! Ако информацията е била с ниска степен на достоверност, защо ще се назначава допълнителна охрана на Борисов?! Защо му е на Борисов да огласява такава информация, ако не е вярна? Защо до момента няма коментар по въпроса от Ахмед Демир Доган? Защо за този случай започва да се говори 8 години по-късно?..
29
3
 
19
 
! Отговори
Въпрос !!! преди 11 години
Аз разбрах следното:1) Такъв документ има и там наистина се говори за атентат срещу ББ подготвян от Доган2) Пътвата част на документа е взета съвсем насериозно от тогаващното ръководство на службите защото на ББ му е назначена охрана3) Втората част не е приета като достатъчно дотоверна защотот Доган е бил в управлението на държавата.Моят въпрос: Как ще се обясни че две твърдения са с различна степен на вярност ако са изказани от един и същи източник в един и същи документ.
28
2
 
20
 
! Отговори
Фиктивно интервю! преди 11 години
- Г-н главен прокурор, издал ли е Б Борисов секретна информация?- Не не е издал, защото документа не е секретен.- В такъв случай, дайте ни го, за да го публикуваме!- Не може, защото е секретен!- Значи Б Борисов е издал секретна информация!- Не е, защото не е секретен!- Тогава дайте да го публикуваме!,- Не може, секретен е!- Ама значи ББ е издал...- Не е издал..- Ами да го публикуваме...- Секретно е!...
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
след като е излезла СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ навън , всички в Службите да се уволнат , тва е пълен провал
26
3
 
13
 
! Отговори
Дръндер до 13 преди 11 години
До Анонимен 13. Съгласен съм, но поради закона трябва да се изхвърли и ГЕРБ от политиката, защото е кръстена на символ!
25
5
 
16
 
! Отговори
Дръндер до 20 преди 11 години
До Сончето 20.Не разбирам въпроса ти. Верно ли е че е мутра?-Да. Верно ли е че има хора, които го обиждат че е мутра! -Не. Все едно да обидиш проститутката че е ***! Факт е че той е Мутра!
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Защо забравихте заСТИГА БЕ, БАНАЛЕН СТАВАШ.РОВИТЕ КАТО ГЛАДНИ КУЧЕТА ПО КОФИТЕ, ДА ИЗВАДИТЕ СТАРИ НЕЩА. БОЙКО СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА, КАКВО ПОВЕЧЕ ИСКАТЕ.ДОКАРАЙТЕ СТАНИШКО И НЕГОВАТА ШАЙКА, ДА НИ ДОВЪРШАТ.
23
9
 
14
 
! Отговори
Vini преди 11 години
Какво излезе че Борисов не е излъгал.Не търсете под вола теле.Чакаме да заведат дело за клевета.
22
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обидно ми е как може да сравняват мутрата със слънцето.Мутрата е синоним на смърт,слънцето на живот.
21
5
 
11
 
! Отговори
Защо забравихте за преди 11 години
Заместникът на Ваньо Танов - Антоний Странджев: Премиерът ни натискаше по всички фронтове!Вие съмнявате ли се в автентичността на записите, които вестник "Галерия" изнесе преди две години?Не, ни най-малко! Още когато чух и двата разговора между Танов и Борисов, както и този между мен и Танов, разбрах че разговорите са автентични! Никога не съм го отричал! Както тогава, така и сега, твърдя същото! Спомням си много добре, диалога в който аз съм участвал, както и последващите си разпореждания
20
3
 
13
 
! Отговори
Сончето преди 11 години
Някой обиждат бившия премиер,че бил МУТРА.Верно ли е?
19
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи е 100% истина. че има такъв сигнал... Това, че някой от ***-ивите и от форума (червени кратуни) извъртат, не означава, че *** няма намеса....Защо не завежда дело за клевета срещу Борисов....?
18
1
 
10
 
! Отговори
ха преди 11 години
Едва ли по света има по- големи клоуни от нашите управляващи и съдебни структури.Вземи единия, удария другия, за да падне третия! НЕЩАСТНИЦИ и НАГЛЕЦИ!
17
5
 
17
 
! Отговори
Дайте го на медиите! преди 11 години
Дайте на медиите "несекретния" документ!А ако не го дадете, значи е секретен и Бойко Борисов е извършил престъпление, чрез разгласяване на секретна информация!Всичко друго са празни приказки!
16
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чак толкова много ли е ценна тази мутра,докарала страната до трета национална катастрофа да я пазят толкова много.Вкарайте го в затвора там има кой да го пази.
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС,...минало-бешело !
14
15
 
22
 
! Отговори
П.С.Ц преди 11 години
''такава информация изглеждаше меко казано с нулева достоверност'' - какво излезе, че това са абсолютни глупости. Бойко сега да излезе да коментира защо изрече тази лъжа в парламента.