Време е да свикнем с бомбите!

Подслушването е тотално неприемливо, смята премиерът
Обновена: 29 мар 2013 14:19 | 28 мар 2013 20:00,
188
Време е да свикнем с бомбите!
Марин Райков Снимка: Булфото

Всяко доказателство за подслушване ще срещне изключително силен отговор от моя страна. Това каза министър-председателят Марин Райков в предаването „Лице в лице” по bTV във връзка с изнесената от Сергей Станишев информация за незаконна схема за подслушване на висши политици и бизнесмени, ръководена лично от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Крайно време е да свикнем с бомбите, до изборите всеки ден ще има такива. Но не мога да не бъда смутен като всеки български гражданин от хипотезата, че може да бъдат подслушвани неправомернo политици, журналисти. Това е тотално неприемлива практика. Дали такава действително има - не мога да се ангажирам”, допълни премиерът.

„Говорих с Калин Георгиев, който категорично увери, че не съществува такава практика. Като министър-председател не считам за нужно да се ангажирам по темата кой какво предполага. Прокуратурата е сезирана. Бих искал да видя какъв ще бъде резултатът от нея”, посочи Райков.

Още по темата

В интервюто премиерът засегна и отношенията на България с Македония. По думите му политиката с Македония е европейска, а общата история не бива да разделя двете страни. „Ние сме братя, споделяме обща историческа памет, с тях имаме споделени езикови традиции. Самият факт, че днес се строят толкова много паметници на видни български национални герои в центъра на Скопие потвърждава това. Това, че в миналото сме били толкова близки, се дължи на факта, че сме били едно. Нормално е днес тази общност в миналото да не ни разделя – за мен това е много важно”, добави Райков.

„Още по-важно да можем да седнем заедно на една маса, заедно да честваме общата си история. Опит в тази посока не мога да не направя, но дали той ще е успешен, не зависи само от мен”, каза премиерът Марин Райков.

Той коментира и темата за електроенергията. „Монополите са една от многото взривоопасни теми. Основен интерес за мен представляват най-уязвимите слоеве на българското население, които изпаднаха в тежко положение с оглед икономическата криза. ”, каза Райков.

По думите му различните доставчици трябва в един момент да получат достъп до мрежата на равни основания и да се конкурират. Това е единственият начин да се стигне до падане на цените на електроенергията. „Действията на Комисията за защита на конкуренцията са свързани с проверка дали има основание да се подозира, че ЕРП-тата по някакъв начин пристъпват към мерки, които са несъвместими с необходимостта да се осигури достъп на гражданите до различни доставчици”, добави премиерът. Той каза, че е очаквал съм да види повече резултати от бившата дейност, но е важно какво ще се направи днес и утре.

„Ако ние започнем да даваме оценки на предишния екип преди нас, очевидно е, че едни политически сили ще черпят аргументи от тази равносметка. Преди избори това е некоректно”, добави Марин Райков.

„Най-важната тема е да осигурим прозрачни, демократични, честни избори, върху които да не падне съмнение за манипулация и фалшификация”, заяви Марин Райков.

Министър-председателят е доволен от факта, че доверието в служебния кабинет към момента е голямо и той е готов да направи всичко възможно, за да не разочарова хората.

„Преди време казах думата солидарност”, припомни Райков. Той посъветва българите, които имат възможност, да помогнат на тези около себе си. „Сега казвам думата „правила”, но също се намериха хора, които да реагират остро на тази дума”, сподели премиерът.

Райков уточни, че откакто е премиер, се е чул веднъж с Бойко Борисов, който му оказал подкрепа и изразил съчувствието си. С президента Росен Плевнелиев се чували много по-често.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: Марин РайковУотъргейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИСКАМ ФИНАНСОВА РЕВИЗИЯ - ДА СЕ ВИДИ КАКВО ПОЛУЧАВА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ДА МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ АНАЛИЗ ЗА УСПЕХИТЕ МУ. ДА СПРЕ ДА СЕ КРИЕ ЗАД *** ОБЯСНЕНИЯ ТОЯ ***. ЩЯЛ ДА ДАДЕ ПОЛИТИЧЕСКА ОЦЕНКА НА ГЕРБ. НИЕ ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ КЪДЕ СА ОТИШЛИ ПАРИТЕ НИ.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не ми стана ясно ние ли ще ставаме македонци, или макетата ще признаят, че са българи!
25
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз ще гласувам на 12 май за ГЕРБ. Проблем?
24
2
 
4
 
! Отговори
ДО 31 преди 11 години
ША ПУСКАШ АМИ , КАК НЯМА ДА ПУСКАШ , КАТО НА ХРАНИЛКАТА НА ГЕРБ. БАЙ *** ТАКА ПРАВИ.
23
2
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 11 години
Когато си *** е за дълго. Но спокойно моето момче, не е завинаги...
22
1
 
5
 
! Отговори
МИЛИ преди 11 години
Да се Отвори Горещ Телефон за КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ НЕЩОКОРУПЦИЯТА В МИЛИЦИЯТА Е АСТРОНОМИЧЕСКА НАРОДА ЗНАЕ ВСИЧКО САМО ОТВОРЕТЕ ТЕЛЕФОН ГОРЕЩА ЛИНИЯ!!!!!!!!
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 41проблема е, че повечето лъжи на червените се оказаха истинаА Цвъки е пълно менте!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъй като САЩ се стремят да установят по-добри отношения с България заради стратегическото й положение в Източна Европа и като ценен съюзник, налага се да дадем съвет за изключителна предпазливост и вземане под внимание тази непрозрачна сила в страната, която е в сърцевината на проблема с организираната престъпност и корупцията.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ НАЗНАЧЕН ОТ БОЙКО ПРЕМИЕР ТРЕПЕРИ ОТ СТРАХ ДА НЕ КАЖЕ КАКВО Е ЗАВАРИЛ. ЧУНКИМ НИЙ НЕ ЗНАЕМ, НО ТОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА НАПРАВИ ОТЧЕТ- ТО ЕДНА ФИРМА КАТО СИ СМЕНЯ СОБСТВЕНИКА СЕ ПРАВИ ФИНАНСОВА РЕВИЗИЯ, ТОЗИ ПАЗИ ГЪРБА НА ТИКВАТА КАТО МАТРОСОВ НА АМБРАЗУРАТА.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още преди падането на комунизма България е била корумпирано общество, ръководено от политикани, тайни служби, полиция, и преди всичко фаворити спортисти, борци, експерти по карате, и бандити, които са в основата на проблема с настоящата организирана престъпност. Тези престъпници се домогват до властта и станаха продължители на корупцията, която е преобладавала в комунистическата система. Успяха да надживеят няколко последователни правителствени промени и се внедриха в така-наречения законен бизн
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъснаха ли ви гъзовете ГЕРБ-ерасти?... Лъснаха ви... Нагли, крадливи и некадърни ГРОБ-ари...
16
6
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Каунчик с какво Борисов опозори България? Позор за България са кауни като тебе, за които всяка институция, лице или идея - различни от тези в кръчмата - са "маскари". Нещастници, неудачници и простофили с претенции за "големта ралта". Ти кауне, колко лева данък плати, колко осигуровки плати и колко от тях покри за да си "джазов"? Стани премиер бре ***, аз ти обещавам да гласувам за теб за да ти гледам сеира, дори и да съм единствен. Хайде, нали си много отворен?
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така ли?АМИ БЪЛГАРИНА СВИКНА С ВСИЧКО!ДА Е НАЙ-БЕДЕН,ДА РОВИ В КОФИТЕ С ***,ДА ТЪРПИ ЛЪЖИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ!КОЛКО МУ Е ДА СВИКНЕ И С ТОВА, г-н райков?Хубав урок даваш на народа!/ПИША МУ ИМЕТО С МАЛКИ БУКВИ ЗАРАДИ НЕУВАЖЕНИЕТО,КОЕТО ПРЕДИЗВИКА С ТОВА НАЗИДАНИЕ-ДА СВИКНЕМ С БОМБИТЕ/!
14
1
 
6
 
! Отговори
ЯЯ преди 11 години
В България има тарикати и крадци. Политиците са изчезнала стока.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е като от толкова време знаехте,че сте подслушвани сливи ли имахте в устата да се оплачете ??????Защо чак сега правите това????Предизборно очерняне.А въобще замисляте ли се г-да или другари Комунисти как за пореден път очернихте и оплюхте името на България пред света .Толкова наблюдатели за изборите идват все едно сме страна от 3 -тия свят.Не ви ли е срам.Или целта за вас оправдава средствата.Направихте преврат но не ви стигна .Въобще вие БЪЛГАРИ ли сте ????
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В сигнала има толкова достоверност,колкото и в сигнала,че Тракия се строи с пепел.Няма ли най-накрая някой да направи една равносметка ,колко пари и загуба на време струват на бюджета простотиите на БСП.Колко хиляди се дадоха за експертизи за маг.Тракия,колко милиона се дадоха за никому ненужен референдум за Белене.Докога.......За пореден път БСП доказва,че не я интересува държавата и народа и, а само властта.
11
4
 
2
 
! Отговори
До Антрополог БГ преди 11 години
Антрополог БГ е особен вид куца моха, за която всичко негативно има етикет ГЕРБ, дори и родителите му насилвали го в детството. Странно но факт, за този вид мухи - всяко текущо правителство (без значение, кое е то) е отговорно за безмисленото им и неудачно съществуване...никога не биха признали, че двата пръста чело, бежеланието да научат дори БЕЛОТ да цъкат и природната им тъпота и мързел са в основата на житейските им проблеми - по-лесно им е да плюят срещу всеки успял, около тях.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 12 пускам за ГЕРБ и цялото ми семейство хахахаааааа пънете се и слагайте - само да не потекат хемороидите!!!
9
8
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Леко с *** на пода пред Станишев ,че току виж коалиционния му партньор от ДПС вземе ,че те изненада отзад.
8
4
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 11 години
Ами айде стани ти премиер бре ***!? На 12 май има избори - айде да те видим!? ...