"Досието" на Станишев е манипулация

Под псевдонима "Московеца" се крие личност, която не е публична
Обновена: 7 апр 2013 14:53 | 7 апр 2013 11:30, Веселина Йорданова
297
"Досието" на Станишев е манипулация
Снимка: архив, Булфото

Информацията за досие на лидера на БСП Сергей Станишев с псевдоним "Московеца" е манипулация, заяви пред БНР председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Костадинов съобщи, че е направена проверка след появилите се в различни медии публикации по въпроса.

Този регистрационен номер не дава този псевдоним, който трябва да даде регистрацията. Този псевдоним като име също не отговаря на регистрацията. В картотеката на Комисията има само един псевдоним с такова наименование, който нито съвпада по години, нито съвпада по име, абсолютно е проверен, така че става дума за манипулация, заяви Костадинов.

Още по темата

Шефът на Комисията по досиетата обаче отказа да съобщи на кого е оповестеният псевдоним „Московеца” с думите „господинът не е публична личност, не може да се оповести неговото име".

В Закона по досиетата има точно регламентирани правила по какъв начин се придобива информацията, анализира и кой има право да я поднесе на обществото. В случая тези правила са нарушени като цяло. Не коментирам кой ги е нарушил, това е въпрос на прокуратурата и се надявам тя да вземе отношение и то не само по този случай, каза Костадинов.

Той посочи, че Сергей Станишев е проверяван няколко пъти - като лидер на БСП, като министър-председател и като народен представител в 41-ото НС. Проверката не установила сътрудничество с каквито и да е служби.

Информация за сътрудничество на ДС на лидера на БСП Сергей Станишев под името „Московеца" се появи в социалните мрежи. Източникът не беше обявен. Станишев категорично опроверга слуховете и заяви, че ще поиска прокуратурата да разследва кой е изготвил този фалшификат за принадлежност към ДС и го e пуснал в публичното пространство.

„Очаквам Комисията по досиетата за пореден път да се изкаже по въпроса дали съм имал принадлежност към бившата ДС. Този фалшификат е конкретен пример за черен PR, насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели. Припомням, че в коментар за Досието "Буда" бившият премиер Бойко Борисов се обърна към журналистите: "Ако искам, това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките". Очевидно Борисов е имал предвид не журналистите в България, а мен”, коментира още Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цялата ни политическа класа е много зле,за да сме стигнали до избор между гей и мутра.напълно съм съгласен,че който и да спечели трябва да има протести и камъни. иначе си заслужаваме и гея и мутрата,другите т.н.политици не ги споменавам защото са още по зле
99
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той е.
98
5
 
33
 
! Отговори
Бесепар преди 11 години
Другарю Станишев , ние ти вярваме. Кажи на Моника да върне парите.
97
9
 
31
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Този на мъж ли се прави,та чак и сътрудник на ДС се изкара ,той войник не е ходил и само с прашка е стрелял,какъв мъж е този червеногъз лъжец ?
96
8
 
33
 
! Отговори
Герб преди 11 години
Няма страшно, БСП загуби изборите :)
95
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма смисъл Станишев да доказва дали е агент или не. Просто трябва да върне 1.5 млн евро държавни пари , които е дал на жена си да лъска имиджа на България и така може да докаже , че не е мошенник. Само в този случай всички ще му повярват.
94
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да проверят в КГБ.
93
19
 
7
 
! Отговори
до 105 преди 11 години
затова пък Бойката каквото и да ти направи ти все повече си го харесваш . Аами няма как болен мозък като теб да харесва друг освен Бойката
92
5
 
13
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
В периода на целия преход ни управляваха хора на БКП-ДС-КГБ.Целта беше да се изперат парите от Тошово време в чужди банки и офшорки,след което да станат велики бизнесмени.Но ядец.Не стига ,че закопаха икономиката на БГ,колкото и да беше на база машини втора ръка от запада,а нарязаха на скрап машините,пребраха едни пари и започнаха строителство на хотели или се изнесоха ха запад.А що се касае до Станишев,той е червената мъгла на старите ***,зад която се крият и продължават да ни закопават.
91
11
 
12
 
! Отговори
Marsi преди 11 години
Абе, хора, никой ли не се сеща, че Станишев не е бил пълнолетен преди 1989 г.? Какво ДС, какво КГБ? Не го казвам, за да го защитавам (и на мен не ми е симпатичен), а защото се чудя как можете да се хващате на всяка "партенка"
90
7
 
23
 
! Отговори
petter.bojinov преди 11 години
Явно някой се е объркал. Досието на Станишев трябва да се търси в архивите на КГБ, а не на ДС.Сигурно там фигурира под псевдонима "Москвича".
89
3
 
8
 
! Отговори
бългаин преди 11 години
Комисията по досиетата се поизнася за тези които са били в ДС и не се поизнася за агенти на ФСБ /бившето КГБ/
88
0
 
0
 
! Отговори
от Петър преди 11 години
До Ирко Приятел, то това ще им извади очите,но те са готови всичко да отречат в името на една химера,а и много от тях през онези години са минавали прави под масата. Облъчени мозъци,какво да ги правиш.
87
4
 
11
 
! Отговори
*** преди 11 години
Ами разбира се че е фалшификат. То е измислено само за да има повод да се говори отново за този който всички искат да забравят.
86
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Станишев не е бил агент на ДС, то със сигурност е такъв на КГБ. Как руснак, без нито 1 ден трудов стаж става министър-председател на България?
85
0
 
5
 
! Отговори
до Мунчо преди 11 години
Ами то точно това му е задачата - да затрие социалистическата идея в България!Агент е, ама на MI6, а не на ДС! Кой го бута в кариерата в ПЕС? Да не е ДС? Към други са му заслугите и от други си получава наградите! Също като горбачов!
84
3
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Абе кво досие бреее... Да не мислите, че в ДС взимаха всеки ла^нар, щото не могат да си попълнят щата?! От нашите служби доста чужди се приресняваха и имаше защо - там не работеха ***! Като какъв точно би им свършил работа Гейчо Станишев? Хаха! Все едно Жени и Владо Живкови или Кало Балев - агенти на ДС!Тоз е толкова ***, че и в службите на Суринам нема да го вземат! Щом е сложил в листите Мартин Захариев, сметайте колко му е акъла! Половината му електорат ще го отсвири само за това!
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 80 Що бе само гърбавите ли имат право на такива заплати?
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига търкала, че хвръкна птичката!
81
0
 
3
 
! Отговори
Sören Lerby преди 11 години
Kachestven ***.