"Досието" на Станишев е манипулация

Под псевдонима "Московеца" се крие личност, която не е публична
Обновена: 7 апр 2013 14:53 | 7 апр 2013 11:30, Веселина Йорданова
297
"Досието" на Станишев е манипулация
Снимка: архив, Булфото

Информацията за досие на лидера на БСП Сергей Станишев с псевдоним "Московеца" е манипулация, заяви пред БНР председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Костадинов съобщи, че е направена проверка след появилите се в различни медии публикации по въпроса.

Този регистрационен номер не дава този псевдоним, който трябва да даде регистрацията. Този псевдоним като име също не отговаря на регистрацията. В картотеката на Комисията има само един псевдоним с такова наименование, който нито съвпада по години, нито съвпада по име, абсолютно е проверен, така че става дума за манипулация, заяви Костадинов.

Още по темата

Шефът на Комисията по досиетата обаче отказа да съобщи на кого е оповестеният псевдоним „Московеца” с думите „господинът не е публична личност, не може да се оповести неговото име".

В Закона по досиетата има точно регламентирани правила по какъв начин се придобива информацията, анализира и кой има право да я поднесе на обществото. В случая тези правила са нарушени като цяло. Не коментирам кой ги е нарушил, това е въпрос на прокуратурата и се надявам тя да вземе отношение и то не само по този случай, каза Костадинов.

Той посочи, че Сергей Станишев е проверяван няколко пъти - като лидер на БСП, като министър-председател и като народен представител в 41-ото НС. Проверката не установила сътрудничество с каквито и да е служби.

Информация за сътрудничество на ДС на лидера на БСП Сергей Станишев под името „Московеца" се появи в социалните мрежи. Източникът не беше обявен. Станишев категорично опроверга слуховете и заяви, че ще поиска прокуратурата да разследва кой е изготвил този фалшификат за принадлежност към ДС и го e пуснал в публичното пространство.

„Очаквам Комисията по досиетата за пореден път да се изкаже по въпроса дали съм имал принадлежност към бившата ДС. Този фалшификат е конкретен пример за черен PR, насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели. Припомням, че в коментар за Досието "Буда" бившият премиер Бойко Борисов се обърна към журналистите: "Ако искам, това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките". Очевидно Борисов е имал предвид не журналистите в България, а мен”, коментира още Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА СТАНИШКАТА МУ СЕ ЩЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО ДА ГО ХАРЕСАМЕ ,АМА НЯМА СИЛА И АКЪЛКАК ТОГАВА ДА ГО ХАРЕСАМЕ?
79
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Борисов и Герб са типичем пример за политХАМЕЛЕОНЩИНА.Комунисти, мутри, капиталисти, пфу...
78
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Философското изказвоне на 92, което е жалък опит да бъде самоизвисен авторът над простолюдието, което списва тук, се срива от неграмотното му писане. Не само "сбогом" се пише със "с" в началото на думата, същото се отнася и за "сбъркаме".
77
5
 
10
 
! Отговори
104 преди 11 години
Също както баща ти да е полицай и член на БКП, да охраняваш Живков,БСП да те направи генерал, да работиш в силовите структури, да си мутра, да си свързан с престъпността и да викаш :"Дръжте крадеца" и "Кой ми аха в г...ите?" , да ти опростят очевидните нарушения с Мишо Бирата и...да бъдеш невинен като новороден.Няма нищо лошо да бъдеш евреин , *** , българин.Трябва да имаш много голямо самочувствие, за да смяташ, че можеш да превъзхождаш даже и дъждовен червей, ако си чул за биология.
76
10
 
13
 
! Отговори
йордан преди 11 години
БСП са *** ***.
75
3
 
8
 
! Отговори
Ернесто преди 11 години
Идва Видов ден за политическата класа!Тоя път НАРОДА яко ще ви гняса!Мислите, че вече нази ни не дреме...Сбъркали сте нещо, СВЪРШИ вашто време!
74
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поръчковите и националната телевизия са се е заели да прави Станишев на карикатура. От опит знам, че интелигентния, умен и образован човек, е заплаха за посредствените.Създават безпокойство, защото с мускули не може да се направи мисъл.На непредубеденият дори му е ясно, че парите на "дънекоплатците", както казва пазителят на подслушвачите, се ползват за елементарна пропаганда. Присмивай се на този, който очевидно ме превъзхожда. За компенсация-*** филми от *** на Европа преди 30 години.
73
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб се хвалят и превъзнасят, но ще ядат суравия!
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЯТО И ПАРТИЯ ДА Е НА ВЛАСТ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СА СИ БЕДНЯЦИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ СЛУШАТ ЧАЛГА
71
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб е ционистка ***!
70
3
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Ха ха ха ха ха . И този ли е от нашите. Както казва коалиционният ни партньор от ДС - ашколсун, евала, машала, аферим .Нема лабаво би казал диктаторът Живков. Която и да е от комунистическите партии ще спечели. Демократите не са желани във властта - те искат да се спазват законите от всички и не обичат ченгетата.
69
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТАНИШЕВ Е МЪРЗЕЛ ----------------САМО ИСКА ДА СКУБЕ БЪЛГАРИТЕ
68
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИТЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ ДОГАН И СТАНИШЕВ
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали са поканили и от Хизбула...
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
83-тиНа Марс ли си живял?Знаеш ли какво значи честност по борисовски?Да не поемаш за тъпите си крадливи и нарцисови действия никаква отговорност!
65
5
 
2
 
! Отговори
пролет преди 11 години
Четейки коментарите разбрах ,че и герберите и розите са хубави цветя.Каквото и да изберем няма да збъркаме.Успех на всички.
64
6
 
7
 
! Отговори
До 96 преди 11 години
Много си всеотдаен, не си успял да чуеш, че на конференцията на ГЕРБ присъства най-бележит гост- бивш министър -председател на Турция.А вашият Б, е министър-ПРЕДАТЕЛ.Твоите герои ще ни докарат турско робство само и само да са във властта и да крадат, защото им е малко.Толкова невинни "ангели " в последното правителство, което е цялото за затвора, заради енергийната креза, настъпила в резултат на лобистки интереси, продажба на държавен дял и съсипване на бизнеса. Заради мизерия от грабеж!
63
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е ли Буда този, който каза на журналистите, че на всеки от тях, пък ина нас, може да му бъде спретнато нещо...Е, господа, пикливи демократи инфантилни, това ли е демокрацията , или това е комунизмът, за който има само теория и някой ви е напъхал в мозъчетата две изречения?Това, че мутра е била случайно премиер, може и неслучайно, не ви прави вас, подръжниците, бэдещи премиери.Страна се управлява с интелект и само с интелект върви напред.Не с пози и плячки.
62
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП не разбраха че проблема им не е ГЕРБ, а Станишев иначе защо и след краха на Борисов рейтинга им пада?! Между другото нашият кмет е от БСП но го избраха ромите под строй, и сега си затваря очите като изсякоха гората. Справка - гората край яз."Копринка".
61
15
 
22
 
! Отговори
ицо преди 11 години
Герб са затворили дори булеварда пред зала Армеец,те тия взеха и улиците да си присвояват даже....