"Досието" на Станишев е манипулация

Под псевдонима "Московеца" се крие личност, която не е публична
Обновена: 7 апр 2013 14:53 | 7 апр 2013 11:30, Веселина Йорданова
297
"Досието" на Станишев е манипулация
Снимка: архив, Булфото

Информацията за досие на лидера на БСП Сергей Станишев с псевдоним "Московеца" е манипулация, заяви пред БНР председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Костадинов съобщи, че е направена проверка след появилите се в различни медии публикации по въпроса.

Този регистрационен номер не дава този псевдоним, който трябва да даде регистрацията. Този псевдоним като име също не отговаря на регистрацията. В картотеката на Комисията има само един псевдоним с такова наименование, който нито съвпада по години, нито съвпада по име, абсолютно е проверен, така че става дума за манипулация, заяви Костадинов.

Още по темата

Шефът на Комисията по досиетата обаче отказа да съобщи на кого е оповестеният псевдоним „Московеца” с думите „господинът не е публична личност, не може да се оповести неговото име".

В Закона по досиетата има точно регламентирани правила по какъв начин се придобива информацията, анализира и кой има право да я поднесе на обществото. В случая тези правила са нарушени като цяло. Не коментирам кой ги е нарушил, това е въпрос на прокуратурата и се надявам тя да вземе отношение и то не само по този случай, каза Костадинов.

Той посочи, че Сергей Станишев е проверяван няколко пъти - като лидер на БСП, като министър-председател и като народен представител в 41-ото НС. Проверката не установила сътрудничество с каквито и да е служби.

Информация за сътрудничество на ДС на лидера на БСП Сергей Станишев под името „Московеца" се появи в социалните мрежи. Източникът не беше обявен. Станишев категорично опроверга слуховете и заяви, че ще поиска прокуратурата да разследва кой е изготвил този фалшификат за принадлежност към ДС и го e пуснал в публичното пространство.

„Очаквам Комисията по досиетата за пореден път да се изкаже по въпроса дали съм имал принадлежност към бившата ДС. Този фалшификат е конкретен пример за черен PR, насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели. Припомням, че в коментар за Досието "Буда" бившият премиер Бойко Борисов се обърна към журналистите: "Ако искам, това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките". Очевидно Борисов е имал предвид не журналистите в България, а мен”, коментира още Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласуваш за Станишев.Получаваш бонус Доган
59
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей не престанахте да ни занимавате с този нагъл, лъжлив, крадлив, вмирисан политически труп!
58
3
 
1
 
! Отговори
ss преди 11 години
до 88- от твоите уста в божиите уши
57
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствения начин БСП да вземат властта е да застрелят Бойко. Предполагам че са се сетили преди мене. Бойко пази се.
56
7
 
8
 
! Отговори
:) преди 11 години
Поредната излагация на ГЕРБ :) Не, че Гейлорд е много стока, ама дори той не си позволява толкова плоски милиционерски гнусотии.
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ss 78А по какво да ги избираме? По крадливост ли? Тогава БСП няма да слезе от власт никога. Те са всепризнати шампиони.
54
9
 
4
 
! Отговори
ss преди 11 години
теглете парите от банките че ако знаете кво ви е намислила бориславова и прокопиев.четете истината и други сайтове.герб знаят че идват само за няколко месеца и ще занулят всичко.после ходи ги търси
53
12
 
10
 
! Отговори
НИКОГА ГЕРБ НА ВЛАСТ преди 11 години
ГЕРБ не спират с милиционерските номера.
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Питали радио София Станишев бил ли е член на ДС. Докато радио София мисли се намесва радио Москва: "На грешно място питате" :)
51
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев сам си го е приготвил разбира се и сам си го е пуснал в мрежата за да може да обвини ГЕРБ в пускане на компромати когато се докаже че не е вярно. Комунистите са майстори на манипулациите.
50
9
 
7
 
! Отговори
ss преди 11 години
*** народ е българския.нека тъне в мизерия щом си избира управляващите по харизма.нищо че е *** *** и мафиот борисов,важното е че простоватите му приказки те карат да се чувсваш добре.още хиляда години турско робство заслужавате.и никой никога да не ви освободи.***-половината платени,другите наивни ***
49
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласуваш за Станишев, получаваш бонус Доган!
48
8
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Как да гласувам за Станишев като ще получа като бонус Доган и дон Цеци?
47
1
 
6
 
! Отговори
Оран Гутанян преди 11 години
Супер виц, но истината е, ченас ни направиха на маймуни и спасение няма...
46
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей не престанахте да ни занимавате с този нагъл, лъжлив, крадлив, вмирисан политически труп!
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Московеца" - егати псевдонима... на който и да е, е супер смешен хаха... Те направо се подиграват с агента... Няма ли "Жигулито" или "Ладичка" хахаха
44
6
 
11
 
! Отговори
НАЙ-ЛУДИЯ ВИЦ преди 11 години
Бойко Борисов и Цветан Цветанов отишли на сафари в Африка. Преди да се приберат, Цв. Цв. получил информация, че се готви атентат срещу тях по пътя на връщане. Затова двамата с Бойко останали в Африка, а в самолета качили един *** и една ***. На летището в София Цецка Цачева посрещнала самолета. Като видяла от самолета да слизат *** и ***, тя се обърнала към ***: - Божичкооо, г-н Борисов, колко сте почернял. Ако не беше Цветан Цветанов, нямаше да ви позная!
43
11
 
7
 
! Отговори
ss преди 11 години
4 години слушахме как бсп и дпс са виновни за всички несполуки на герб.сега следва вината да се прехвърли на дянков и найденов.кви ли ги плещи боко като не му стане чуретката.сигурно че лили павлова е неестествено противна и дебела
42
9
 
6
 
! Отговори
Ирко преди 11 години
Моето семейство живееше най-добре докато този на снимката беше на власт. Оттогава всичко в държавата върви все надолу . Всичките ми познати споделят същото мнение.Факт.
41
3
 
8
 
! Отговори
edna ovca преди 11 години
кръстили го станишев защото искал от малък да стане шеф