ВМРО пита Райков за "околосветски тур" на Младенов

Бившият външен министър посетил 4 континента за 10 дни
Обновена: 9 апр 2013 21:25 | 9 апр 2013 21:22, Красимир Ангелов
99
ВМРО пита Райков за "околосветски тур" на Младенов
ВМРО скочи на Николай Младенов заради пътуванията му. Снимка: БТА

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки и организационният секретар на войводите Юлиан Ангелов внесоха сигнал до премиера Марин Райков с искане за спешна проверка по казус, свързан с бившия външен министър Николай Младенов.

Според информация на ВМРО, предоставена на служебния премиер, бившият ни дипломат №1 е обиколил няколко държави на 4 континента само в рамките на 10 дни с билет на стойност 37 255.39 лв.

Данните на войводите сочат, че Младенов е летял между 24 януари и 3 февруари 2013 г. в следните направления:

24.01.2013 г. – Ербил (Ирак) –Франкфурт
24.01.2013 г. – Франкфурт – Сао Пауло
25.01.2013 г. –Сао Пауло – Сантяго де Чили
26.01.2013 г. – Сантяго де Чили – Торонто
27.01.2013 г. – Торонто – Вашингтон
28.01.2013 г. – Вашингтон – Кувейт
31.01.2013 г. – Кувейт – Франкфурт
31.01.2013 г. – Франкфурт – Брюксел
01.02.2013 г. – Брюксел – Мюнхен
02.02.2013 г. – Мюнхен – Брюксел
03.02.2013 г. – Брюксел – Виена
03.02.2013 г. – Виена – София.

От ВМРО настояват да се извърши спешна проверка каква работа е свършена при пътуването, при положение че времето между полетите е минимално.

"Именно в началото на февруари България заяви позиция, че съществува „обосновано предположение“ за отговорност на „Хизбула“ за атентата в Бургас, припомнят от ВМРО и питат дали това пътуване е довело "до този необмислен акт".

"Това е околосветско пътешествие за десет дни. Бившият външен министър може да влезе в рекордите на „Гинес“ под надслов "Да обиколиш света за десет дни с Николай Младенов", сочат националистите.

От ВМРО заявиха още, че разполагат и със сигнал, че Николай Младенов е встъпил в длъжност като министър докато е бил член на управителния съвет на Сдружение „Гаврош“ – Варна.

Неправителствената организация е регистрирана във Варненския окръжен съд на 10 март 1995 г. и развива благотворителна дейност. Българското законодателство обаче не позволява действащ министър да заема подобни позиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Честен преди 11 години
Това, че Младенов е обратен е малката беля, но това че е некадърен е голяма и недопустима грешка. Цялото външно министерство и вмирисано от некадърници на посланически постове.
76
2
 
1
 
! Отговори
драги ми смехурко преди 11 години
До настоявам... Ама вие сериозно ли? :-)) И как според вас един външен министър би могъл да върши работата си, ако не пътува???
75
3
 
1
 
! Отговори
драги ми смехурко преди 11 години
До Един И кой си ти, че ще искаш публично обяснения? ***! :-)))
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми то всяко бг посолство знае как се пЕре извън граница, а и още са живи получилите куфарчета. Друго си е да се направи проверка на място и от най-високо място и на четири очи. бг дипломатите са голяма работа, все наши хора. Пребоядисвали се циркаджийски брой пъти и винаги готови за нова боя. Важното е изборите да окрасят "избраниците на народа" в услужливо изкованите закони. Всеки 4 години с/у одрани кожи за милиони. И така - до края на следващите пет-шестстотин години. Звучи оптимистично.
73
1
 
4
 
! Отговори
Един преди 11 години
Този необичан и неуважаван от коментиращите тук бих искал да го видя в близките 2-3 дни на някой телевизионен екран да обяснява подробно и конкретно и без заобикалки какво е правил по време на тези пътувания.Защото той,по волята на истинската демокрация,се явява слуга на народа.Искам публично да се отчете пред народа!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
86-ти,я кажи като си чок отворен нещо за масларката и ходенето до Корея
71
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смешници - с колело ли да пътува бе? И каква му е работата на външния министър - да ходи до Перник ли?
70
1
 
3
 
! Отговори
45778 преди 11 години
Щом е от ГЕРБ може,всичко може,герберчетата му прощават безрезервно.Те могат да крадат,да убиват,да лъжат,да манипулират но нали са от ГЕРБ -прощава им се.Друга работа е ако БСП прави това -те са долни,гадни и крадливи.Но това не важи за герберите нали така милички идиотчета.
69
1
 
3
 
! Отговори
НЕ СЕ ЧУДЕТЕ преди 11 години
НЕ СЕ ЧУДЕТЕ БЕ ХОРА:-БУДА СИ ВОЗИ ФУТБОЛИСТИ ЗА МАЧЛЕТА С ПРАВИТЕЛСТВЕН САМОЛЕТ-ПАК МУТРАТА ХОДЕШЕ ОТ ПЪТ НА МАГСТРАЛА ДА РЕЖЕ ЛЕНТИ-КОМСОМОЛЧЕТО-ПРЕЗИДЕНТ С КРИВАТА УСТА И ТОЙ С МНОГО ИМОТИ ИВ СОФИЯ И В ГЪРЦИЯ И ПО МОРЕТО-ЦВРЪЦКА ОТ ПЛЕВЕН ХОДИ ДО ИНДИЯ ДА СИ ПОВОЗИ ***-ЦВРЪЦКО ПАЛАША СЕ СДОБИ С 6 АПАРТАМЕНТА-АНДРЕЙЧО ИМОТНИЯ СИ ЗАГРАБИ 30-ТИНА ИМОТА С ГОЛЕМИЯ СИ ТРУДОВ СТАЖ-ЗАЩО И ЕВНУХЧЕТО НИКОЛАЙЧО ДА НЕ СЕ РАЗХОДИ ЗА НАША СМЕТКА ПО СВЕТА.НАРОДА ХОДИ ГОЛ, БОС И ГЛАДЕН А ГРОБАРИТ
68
2
 
3
 
! Отговори
агентБуда преди 11 години
При управлението на Герб безработицата се утроява,доходите падат 70%,1млн емигрират, данъчните подслушват,бизнеса е на колене-35% фалити,затворите се пълнят с невинни тинейджъри след обилна доза насилие и изтънчен рекет(на заможни родители)! 2013г:500 самоубииства,6 човека демонстративно се самозапалват,бича на мизерията и глада отново е сполетял българина,накрая държавата колабира. Депресия,Агресия,Рецесия завлядяват България под ръководството на мутро-ченгеджийския хибриден звяр ББ-ЦЦ
67
1
 
11
 
! Отговори
настоявам преди 11 години
Неуважаеми г-н министър,това е пенсията ми за 15,5 г след 36 г тр стаж на висшист.Безумната ви и най-вече безотчетна екскурзия за сметка на гладните и мизерстващите е поредната гавра с народа,която показва нисък морал или по-скоро отсъствие на такъв. Ако не докажете с документи какво сте направили по време на скъпото ви пътуване,то морално е да върнете тия пари на бюджета,което сигурно няма да направите.Затова призовавам следващите властимащи да намалят пътуванията и да бъдат само при необходим
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И той кво?
65
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Въпросът не е защо е похарчил тези пари (въпреки че на всеобщата мизерия и 40 хил.лв. ни се виждат сериозна сума). По-важното е какво е свършил за тях - иначе самото пътуване си остава една екскурзия на наш гръб?! Нека да отчете публично защо е било нужно и какво е свършил при това околосветско пътешествие за 10 дни!
64
2
 
15
 
! Отговори
чочо преди 11 години
едно време имаше един външен министър казваше се Стоян Ганев.Тоя Николайчо е същия.Що народна пара пачупиха.
63
1
 
21
 
! Отговори
настоявам преди 11 години
При доказана ненужност на този воаяж,в което нямам съмнение,въпросната креатура да БЪДЕ ПРИНУДЕН да възстанови на държавата изхарчените пари.Същото да направи и др.Цецка Цачева с парите,похарчени в Индия и региона,защото не видях необходимост и отчет на пътуването и .Не може народът да оскотява от глад,а смятащите се за богоизбрани да ходят на екзотични и разточителни пътувания на наш гръб.Това е безпределна наглост и безочие,което трябва да се изкорени.Нека и прокуратурата да се самосеззира
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се притеснявайте, не му плаща Мосад, плащате му вие.А тези врътки из Южна Америка, знаем там какво се произвежда, да няма забавяне на някоя стока....
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този "червен министър" по-активен от държавният секретар на щатите?
60
5
 
13
 
! Отговори
НАДЗИРАТЕЛ преди 11 години
АЗ НЕ СЕ УЧУДВАМ ,КАТО ЗНАМ ОТ КОЯ ПАРТИЯ СЕ ПРЪКНА ТОВА МОМЧЕНЦЕ - ОТ ПАРТИЯТА ЛИКВИДАТОРКА НА БЪЛГАРИЯ , А ТЯ СЕ КАЗВА С Д С ! ТОВА ЧУВСТВО ЗА ДАЛАВЕРИ И БЕЗНАКАЗАНОСТ Е ТИПИЧНО ЗА ДЕСНИТЕ ПАРТИИ -ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА СДС - ГЕРБ !
59
1
 
22
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Чудя се ако българския народ знаеше че този е евреин ,дали щяха да изберат ГЕРБ да управлява България.
58
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като изряден и съвестен данъкоплатец заявявам категорично, че не желая да финансирам подобни "околостветски пътувания" с туристическа цел!!! Посочената сума от 37 000 лева представлява годишните пенсии на 10 души.На този човек, който по силата на някакво недоразумение е бил министър на външните работи трябва да му се направи пълна ревизия за целия мандат и да му се даде на банкова сметка, по която да възстанови откраднатото от джоба на БГ данъкоплатец!!!