Цветанов, откажи се от изборите, зове "Атака"

Националистите искат разследване за ексшефа на МВР
Обновена: 15 апр 2013 17:58 | 15 апр 2013 13:27, Камелия Цветанова
267
Цветанов, откажи се от изборите, зове "Атака"
Снимка: Булфото, архив

Партия "Атака" скочи срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Националистите хвърлиха основната отговорност за нерегламентираните и незаконни подслушвания в периода 2009-2011 година на бившия МВР шеф, след като от прокуратурата установиха липса на контрол при експлоатацията на СРС-та и автомобилите на СДОТО.

Заради това „Атака“ настоява за незабавното оттегляне на Цветанов от поста председател на предизборния щаб на ГЕРБ, както и да не взима участие в предизборната кампанията и незабавно да започне разследване срещу него.

Прокурорската проверка по сигнала на лидера на БСП Сергей Станишев за незаконно подслушване на политици, магистрати и бизнесмени установи, че има предпоставки за незаконно подслушване.

Констатирани са редица нарушения, свързани на практика с безконтролното използване на така наречената "мобилна техника за подслушване". Градският прокурор Николай Кокинов съобщи, че е е образувано досъдебно производство срещу Цветан Иванов, директор на СДОТО, Камен Костов, директор на СДОТО, Сергей Кацаров, директор на СДОТО.

Скандалът с подслушванията гръмна в края на март. Българският вариант на "Уотъргейт" взриви обществото, след като председателят на БСП Сергей Станишев обяви, че е получил информация за нерегламентирано подслушване на политици, бизнесмени, магистрати, общественици, лидери на протести от 2009 г. досега под ръководството на Цветан Цветанов.

Според него са били подслушвани Георги Първанов – в периода на създаване на АБВ, Росен Плевнелиев – в периода на формиране на служебното правителство, Иван Костов – когато е критикувал Цветан Цветанов, Ахмед Доган – когато е разследван за Цанков камък, Волен Сидеров – когато се е обърнал срещу ГЕРБ.

Симеон Дянков е бил подслушван периодично, а самият Сергей Станишев – неколкократно, Кристалина Георгиева – при посещенията си в България.

Още по темата
Според социалиста подслушвани са били и съдия Нели Куцкова, бизнесмените Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Георги Гергов и Цветелина Бориславова. Станишев обяви, че ще се обърне към главния прокурор.

Бившият МВР-шеф обаче категорично отрече това да е вярно.

"Не е имало незаконно подслушване на политици и бизнесмени по време на моя мандат", отсече той  и дори обвини Станишев в лъжа, защото използването на специални разузнавателни средства, става по законно установен ред. Странно е, че подобни анонимни сигнали излизат точно в началото на предизборната кампания. Това е част от кампанията, която ще реализира БСП, защото нямат какво да предложат", не си спести критиките и бившият вътрешен министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
4
 
2
 
! Отговори
абоко? преди 11 години
сидеров, ти си популист. 3 години подкрепяше Боко, сега си революционер?
210
3
 
2
 
! Отговори
нека се знае преди 11 години
Сидеров, 3 години подкрепяше Тиквата. Сега изведнъж стана революционер. Още по-жалко е, че си демагог и популист. Такива като теб лумпенизират народа. Ти получаваш по някакви си 5 милиона на година държавна субсидия, а на работещите в телевизията и вестника си - общо 20 души плащаш средно по 500 лева. Сидеров, ти си един нечестен и много болен човек.
209
1
 
2
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
И, Цветанов, след като влезеш ПАК в МВР, хубаво си помисли... ОСНОВНА ЧИСТКА на тази ***, трябва да режеш до кокал! Като начало - 50% СЪКРАЩЕНИЯ на всички чантаджии, които не се занимават с разследване и не са на улицата! А службите? 100% - СЕЧ!
208
1
 
2
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Виждам,че КОМУНОИДНАТА *** работи много усилено,за да превърне Цветанов в жертва.От кръволок-в жертва.В общи линии съм им благодарен,добре работят за каузата на ГЕРБ и на всички почтени българи.Защото бяха превърнали в нещо като диктатор най-видния КРИТИК на съдебната система,която търпеше унищожителни критики в евродокладите и е главния виновник да не ни допуснат в зоната Шенген.Така че ДЕРЗАЙТЕ ХЕЙТЪРИ,ПЛЮЙТЕ НА ВОЛЯ,това е ПОЛЕЗНО за България.Е, като ви чете човек,му става малко гнусно,до повръщане,но това е бял кахър,като се има предвид колко полезни са последиците от деянията ви!
207
1
 
7
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ преди 11 години
Сънародници-докога ще търпим да ни яхат милиционери.Докога?Животът ни мина само в преход.Не мислите ли,че трябва АТАКА да дойде на власт и да ни покаже как се управлява.Коя от партиите има идеи,програми-НИКОЙ!Само АТАКА!Искате ли да живеете в такава ненормална държава-да сте безработни,подслушвани,бити,обиждани,изнасилвани от ***.Като не искате-гласувайте за АТАКА!
206
1
 
5
 
! Отговори
Цвъ с 6 апартамента преди 11 години
Ей,българи,много ви е яд,че АТАКА ЩЕ БЪДЕ ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА И ЩЕ ОБЪРКА СЦЕНАРИЯ.ПЛЮЕТЕ ОТ 2005 Г. ПО ЧОВЕКА ВОЛЕН СИДЕРОВ.ВИЕ ГОВОРИЛИ ЛИ СТЕ С НЕГО.ЗАЩОТО АЗ СЪМ ГОВОРИЛ ПО МНОГО ТЕМИ-ИСТОРИЯ,ПРАВОСЛАВИЕ,МЕЖДУНАРОДНО ПОЛОЖЕНИЕ.НО КАКВО РАЗБИРАТЕ ВИЕ-ПЛЮЧВАЧИТЕ.ТИКВИ СТЕ КАТО ЛИДЕРА ВИ-БОКО ТИКВАТА.СЕГА СЕ ОСРАХТЕ И С ЦВЕТАНОВ.АКО СМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА,САМО ЗАРАДИ ПОДСЛУШВАНИЯТА ТЕЗИ ДВАМАТА ТРЯБВА ДА СА В ЗАТВОРА.нО И ТОВА ЩЕ СТАНЕ КАТО ДОЙДЕ АТАКА НА ВЛАСТ.ГЛАСУВАЙТЕ С БЮЛЕТИНА 14-
205
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петров допълни още, че според него главният прокурор Сотир Цацаров ще стигне до дъното на историята. По думите му хората, които не познават Цацаров могат да мислят, че нещата ще минат ей така", но той не смята, че скандалът ще се размие. Въпросът е да се докаже, че не е законно ползването на срс-тата, поясни Валентин Петров.
204
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO VOLENE DAVAI VSE TAKA XAXAAAA OSIRAT SE TEZ GOVNETA DETO SA TOLKOZ PROSTI 4E POVE4E NIAMA NAKADE XEXEEEEE
203
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На луд народ луд водач трябва!Сидеров ще се справи добре .
202
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и този е като другите,самоче този и ***,кух,и психично болен.
201
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гол да го бараш на Сидеров ! до236педал
200
21
 
6
 
! Отговори
Ивайло преди 11 години
Нали етническите партии са забранени.Защо не закрият атака.
199
0
 
2
 
! Отговори
Анимационер преди 11 години
Запознай се с Магистратите За кожата на един съдия stigabe/ами_сега/235-пакостници/127776-запознай-се-с-магистратите--за-кожата-на-един-съдия
198
6
 
16
 
! Отговори
муспи преди 11 години
До анонимен 233 - Ти не си анонимен, а работник от най долните звена на чифутската мафия. - АТАКА Е ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ И ПО ПРОГРАМА И СЪСТАВ. Всички други са еврейски и провеждат геноцид в нашата, не вашата България!
197
0
 
20
 
! Отговори
Той е преди 11 години
Че колко директори има тва СДОТО? Много директор, много нещо, пък се чудим що сме на тоя хал! Както се вика - много вожд, малко индианец...
196
16
 
31
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 11 години
Ей голям страх ги тресе някои само като чуят зя АТАКА и ВОЛЕН СИДЕРОВ. " Да си върнем БЪЛГАРИЯ чрез бюлетина 14 и АТАКА .
195
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 226-коя слава -на дупедавец?
194
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еeee,и тоя лешояд се включи!защо не му иска оставката по-рано като беше в комисията,бе ибрикчио?с Янка сте същите наглеци като Цветанов!
193
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе няма ли кой да плати на тая политическа пионка .дано се намери някой да му обещае малко пари ,места в парламента,а славата той си я има
192
13
 
8
 
! Отговори
George1 преди 11 години
Болене пак си забравил да си пиеш хапчетата.