Предпоставки е едно, доказателства - друго!

Цветанов лаконичен за подслушването, МВР шефката мълчи
15 апр 2013 17:15,
313
Предпоставки е едно, доказателства - друго!
Цветан Цветанов. Снимка: архив БТА

Предпоставки е едно, доказателство е друго, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод изнесените от прокуратурата резултати по сигнала на Сергей Станишев за незаконно подслушване.

Днес прокуратурата обяви, че има предпоставки за незаконно подслушване и има редица нарушения в СДОТО.

Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Още по темата
Извършена е една проверка в много кратки срокове на този етап и на база на констатацията от нея е образувано досъдебно производство, обясни Цветанов. По негови думи трябва да изчакаме това досъдебно производство да приключи, за да бъдем обективни в оценките.

По-рано днес БСП, ДПС и  “България на гражданите“ поискаха Цветанов да се оттегли от политиката заради скандала. Припомняме, че сигналът за подслушването беше внесен от Станишев, след като червеният лидер го беше получил на служебната си поща анонимно.

По думите на социалиста в него се съдържат данни за незаконно подслушване от служители на СДОТО под ръководството на ексвътрешния министър и сегашен зам.-председател на ГЕРБ, кандидат за депутат и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Веднага след като Станишев оповести сигнала, Цветанов заяви, че отрича и ако това се докаже, ще се оттегли от политиката.

Малко след като прокуратурата оповести резултатите от проверката си, служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров.

Първанова престоя повече от час в кабинета на Цацаров, но си тръгна през страничен изход, без да даде коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отвертката като еманация на българския технически милиционерски гений! Забележете, че така начереният шеф дори не е намерил хард-диска първоначално(то трябва да знае как изглежда поне, не ли?). *** после са намерили чук сигурно и са изтрили каквото и както са могли. И това го признава публично прокурорът на Републиката! А какво спестява на гласоподавателите? Щом един голям началник в МВР си позволява такива аматьорски изстъпления, какво остава за тия над него?! Оставка на Цвъ Цвъ, разследване и съд! Ако не може да се осъди за реално подслушване(в което не остана някой да се съмнява), то за
181
3
 
4
 
! Отговори
пол до 227 преди 11 години
Не защитавам никого; та аз не зная фактите. Но съгласи се, че някой праща до теб донос: следят те! и нищо конкретно; ти хем ще вярваш, хем и не; може за да те изнервят. А впрочем шпиономанията е навред по света. Ето Гугъл минаха и заснеха къщи, хора, това си е шпионаж. Утре някой може да обере някого, не значи че Гугъл е крив? Възможно е и звено от МВР да е подслушвало дори Станишев, даже без ЦЦ да знае? Само факти могат да говорят, ние да гадаем. А хората веднага реват, без да са чули и видели?
180
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАК ЩЕ СЕ ДОКАЖЕ - СЛЕД КАТО СИ РАЗПОРЕДИЛ ДА СЕ ИЗТРИЯТ ВСИЧКИ ЗАПИСИ - ЖИВЕЕМ В МУТРОФОНСКА ДЪРЖАВА
179
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Известно е , че МВР все още има шеф , не шефка . Това е специалиста Цветанов !
178
0
 
8
 
! Отговори
приятелско напомняне преди 11 години
"Готов съм да се откажа от политиката и от каквито и да е дейности, ако някой докаже, че по мое време са подслушвани журналисти
177
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"С партия ГРОБ, в България-ГРОБ до ГРОБ"!
176
2
 
6
 
! Отговори
Петров преди 11 години
До полМного ве е къса паметта на вас гЕрбавите! Нали Цвъки сам обеща да излезе от политиката ако се докаже подслушването! Език мой враг мой е казал народа!
175
3
 
4
 
! Отговори
пол преди 11 години
Интересно е, защо доносника до Станишев, не е привел конкретни имена и примери а само общо предупреждение, което и една баничарка може да напише? Че всеки може да е подслушан е факт, но ако искаш да ти повярват на високо ниво, ще трябфат и малко конкретни факти; иначе не тежиш!
174
1
 
4
 
! Отговори
Българан преди 11 години
Мирише ми на активно мероприятие на Бойко срещу Цвъки Консултанто! Че нещо много се надул физкултурника и става неуправляем!
173
4
 
2
 
! Отговори
пол преди 11 години
По-рано днес БСП, ДПС и България на гражданите поискаха Цветанов да се оттегли от политиката заради скандала. Припомняме, че сигналът за подслушването беше внесен от Станишев, след като червеният лидер го беше получил на служебната си поща анонимно.А не е ли правилно фактите да говорят, а не предположенията? Станишев, Кунева, Местан ще подадат ли оставки ако не е достоверен случая? Всъщност подслушват ни къде ли не всякакви разузнавания, корпоративни, хакери, търговски дилъри, ...
172
0
 
6
 
! Отговори
ЗЕЛЕНЧУК преди 11 години
МОЖЕ И ВСИЧКИ ДА СА СЛУШАЛИ,АМА ТРЯБВА ДА СЕ ДОКАЖЕ.ПО БЕЗСПОРЕН НАЧИН.САМО ТЪПОЪГЪЛНИЯ ЦВИНОКИО ОБАЧЕ ПАДНА В СОБСТВЕНИЯ СИ КАПАН.НАЛИ ЗНАЕТЕ,КОЙТО СРС ВАДИ,ОТ СРС УМИРА.ТА И ЦВИНОКИО.НЯМА КАК ВЪВ ВЕКА НА ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И ГЛОБАЛНИЯ ТЕРОРИЗЪМ,ЕДНО ТОЛКОВА ВАЖНО МИНИСТЕРСТВО И СИСТЕМАТА НА СИГУРНОСТТА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ***,НЕГРАМОТЕН И *** ФИЗКУЛТУРНИК,КОЙТО ГОВОРИ НЕСВЪРЗАНО.КАКТО ЗНАЕМ МЪКАТА НА СЛОВОТО Е МЪКА НА МИСЪЛТА.ТАКА ЧЕ ЦВИНОКИО,МЪКА,АМА МНОГО МЪКА В ПРАЗНАТА МУ ТИКВА.
171
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова нагъл е Цецо.!!!! Писна ми да слушам как за всичко лошо, което ГЕРБ са направили са виновни всички други, а те са непорочни монахини, а всичко положително е само тяхна заслуга. Забравиха ли Мишо-бирата, апартаметните на Цецо,Андрей Иванов и много, много други гафове. Че ГЕРБ са подслушвали отново Станишев е виновен, а може би и цар Борис II, Иван Асен II, Симеон I, вожда на племето векове преди Христа и т.н. назад. *** сте ако -будаотново гласувате за мафиотите и бандидите Боко и Цецо.
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---216Ако не дойдем ,започвай сам!
169
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички политици,управници и държ.чиновници са ----ВИНОВНИ!Затова и преходът в Бг е най-дългият, продължил ---24г.Години на ----НИЩОТО !--РЕФОРМИ,РЕФОРМИ,РЕФОРМИ........,ВСЕКИ КОЙТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ----РЕФОРМИРА !НО, КОЙ ПРАВИ ---РЕФОРМИ ПРОТИВ СЕБЕ СИ ....?
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работата отива на гражданска война след 12 май,Запомнете!!!
167
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-голямото зло за изстрадалия народ тепърва предстой. Загубят ли изборите и този път бкп ще преминат към планът гражданска война. Планът вече е в действие, специално създадените за целта крила на бкп:- атака и дпс ще запалят огъня(етнически конфликт) който окончателно ще довърши народът(независимо от самосъзнанието) живеещ на тази географска ширина! Запомнете, бкп никога няма да позволи да бъде разкрита истината за ограбването и убийствата на изстрадалия народ.ТОВА Е АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА.Бих добавил че ГЕРБ и другите политгрупировки, са мутрите на БКП които тя изтърва от контрол и резултатът е
166
2
 
13
 
! Отговори
СърФист преди 11 години
В събота, личната астроложка на Бойчето и Цвъцко им предсказала "ПЪТ" - малко в следствения, после в съдебната палата и на края по пътя на логиката къдееее... Където му е мястото - при "Тигрите на Централния" затвор!!!
165
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И понеже Бг-СЪД.СИСТЕМА Е СПАЛА --24г., ТО ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ПАРТИИ ,НЕ СЕ ПОДСЛУШВАЛИ ,А НАПРАВО СА СИ ----СЛУШАЛИ ,НЕ Е ИМАЛО КОНТРОЛ ЗА ЗАКОННОСТТА НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ !НЕ САМО ЦЕЦО ,А ВСИЧКИ ПРЕДИ НЕГО СА ИЗВЪРШВАЛИ ---ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За предпоставката разбрахме, но какво по дяволите е "обосновано предположение"? Двете не са ли синоними?
163
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Насирането е голямо ,...НО ТОВА Е ИЗВЪРШВАНО, ОТ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ПАРТИИ ...,ЗА 24г.ТЕ НА МОГАТ ДА РАЗЛИЧАВАТ ,....КОЕ Е ЗАКОННО ,И КОЕ НЕ Е ---ЗАКОННО !ТОВА Е ТРАГЕДИЯТА НА ПРЕХОДА